זוכרים את ה"קלופס"?

איקא1

New member
זוכרים את ה"קלופס"?

נו, אחרי שנים שהיססתי, פתאום נזכרתי בו, ופתאום התמלאתי רגשות נוסטלגיה. אז מה עושים? נכנסים למטבח ומכינים אז הנה בבקשה מתכון משודרג: חומרים חצי קילו בשר טחון 3 ביצים קשות בצל אחד חופן פטרוזיליה 2 גזר ( 1+1) 1/2 כוס קורנפלקס "לשבור" אותו לפרורים קטנים/פרורי לחם במקום 1/2 כוס אפונה קפואה 2-3 ביצים כף מלאה מיונז 2 כפות רסק עגבניות מלח ופלפל 2 כפות פרורי לחם לקישוט קצת עבודות הכנה: לבשל 3 הביצים במים עד שיהיו קשות. לקרר ולקלף לחתוך גזר אחד ל"מקלות" ולבשל במים כ5 דקות . ( לא רך מדי) לסנן לחלוט או לבשל את האפונה 5-10 דקות. לסנן היטב. לקצוץ בצל + גזר + פטרוזיליה (רצוי במעבד מזון). לטגן את הירקות במעט שמן. לקרר את תערובת הירקות. ועכשיו מתחילים: בקערה מערבבים את הבשר, קורנפלקס מרוסק לפירורים, מיונז,רסק עגבניות, מלח +פלפל, ביצים חיות, תערובת הירקות לתערובת אחידה. מוסיפים אפונה . לוקחים תבנית אינגליש קייק ( אפשר חד פעמים) משמנים היטב. שמים בתחתית חצי מתערובת הבשר, מהדקים. באמצע מניחים את הביצים לאורך ואת הגזר(ראה התמונה). מעל זה שופכים את יתר התערובת. מהדקים וזורים 2 כפות פרורי לחם לקישוט. אופים כ 50-40 דקות בחום בינוני.
 
למעלה