זוכרים את ה"קלופס"?
נו, אחרי שנים שהיססתי, פתאום נזכרתי בו, ופתאום התמלאתי רגשות נוסטלגיה. אז מה עושים? נכנסים למטבח ומכינים אז הנה בבקשה מתכון משודרג: חומרים חצי קילו בשר טחון 3 ביצים קשות בצל אחד חופן פטרוזיליה 2 גזר ( 1+1) 1/2 כוס קורנפלקס "לשבור" אותו לפרורים קטנים/פרורי לחם במקום 1/2 כוס אפונה קפואה 2-3 ביצים כף מלאה מיונז 2 כפות רסק עגבניות מלח ופלפל 2 כפות פרורי לחם לקישוט קצת עבודות הכנה: לבשל 3 הביצים במים עד שיהיו קשות. לקרר ולקלף לחתוך גזר אחד ל"מקלות" ולבשל במים כ5 דקות . ( לא רך מדי) לסנן לחלוט או לבשל את האפונה 5-10 דקות. לסנן היטב. לקצוץ בצל + גזר + פטרוזיליה (רצוי במעבד מזון). לטגן את הירקות במעט שמן. לקרר את תערובת הירקות. ועכשיו מתחילים: בקערה מערבבים את הבשר, קורנפלקס מרוסק לפירורים, מיונז,רסק עגבניות, מלח +פלפל, ביצים חיות, תערובת הירקות לתערובת אחידה. מוסיפים אפונה . לוקחים תבנית אינגליש קייק ( אפשר חד פעמים) משמנים היטב. שמים בתחתית חצי מתערובת הבשר, מהדקים. באמצע מניחים את הביצים לאורך ואת הגזר(ראה התמונה). מעל זה שופכים את יתר התערובת. מהדקים וזורים 2 כפות פרורי לחם לקישוט. אופים כ 50-40 דקות בחום בינוני.
נו, אחרי שנים שהיססתי, פתאום נזכרתי בו, ופתאום התמלאתי רגשות נוסטלגיה. אז מה עושים? נכנסים למטבח ומכינים אז הנה בבקשה מתכון משודרג: חומרים חצי קילו בשר טחון 3 ביצים קשות בצל אחד חופן פטרוזיליה 2 גזר ( 1+1) 1/2 כוס קורנפלקס "לשבור" אותו לפרורים קטנים/פרורי לחם במקום 1/2 כוס אפונה קפואה 2-3 ביצים כף מלאה מיונז 2 כפות רסק עגבניות מלח ופלפל 2 כפות פרורי לחם לקישוט קצת עבודות הכנה: לבשל 3 הביצים במים עד שיהיו קשות. לקרר ולקלף לחתוך גזר אחד ל"מקלות" ולבשל במים כ5 דקות . ( לא רך מדי) לסנן לחלוט או לבשל את האפונה 5-10 דקות. לסנן היטב. לקצוץ בצל + גזר + פטרוזיליה (רצוי במעבד מזון). לטגן את הירקות במעט שמן. לקרר את תערובת הירקות. ועכשיו מתחילים: בקערה מערבבים את הבשר, קורנפלקס מרוסק לפירורים, מיונז,רסק עגבניות, מלח +פלפל, ביצים חיות, תערובת הירקות לתערובת אחידה. מוסיפים אפונה . לוקחים תבנית אינגליש קייק ( אפשר חד פעמים) משמנים היטב. שמים בתחתית חצי מתערובת הבשר, מהדקים. באמצע מניחים את הביצים לאורך ואת הגזר(ראה התמונה). מעל זה שופכים את יתר התערובת. מהדקים וזורים 2 כפות פרורי לחם לקישוט. אופים כ 50-40 דקות בחום בינוני.