זוכרים את זה

איליה40

New member
אם איני טועה

מדובר באחד הפרוייקטים בשעשור האחרון מחירו עלה הכי פחות בישראל.

32103210

New member
כדי לצנן את "ההתלהבות "

צמוד (מדי )לכביש 531 ,( 6 נתיבים ,רכבת )צמוד לכביש ראשי (ירושלים )מול תחנת הרכבת.

איליה40

New member
הקירבה לתחנת הרכבת בעיניי לפחות זה דווקא דבר מבורך

ואילו רק חלק מהדירות שם יצפו בכביש 531 העתידי. ללא הקשר לכביש הנ"ל (עלינו לטובה) רעננה מצטיינת בנכסים שערכם עלה פחות ממדד תשומות הבנייה בעשור האחרון.

עומר247

New member
שיהיה ברור, מדובר על פרסומת מימי הבנייה

היום המחיר כפול

איליה40

New member
בדולרים אולי כפול, אך בשקלים - ממש לא

כך לשמל העיסקה האחרונה בדירת גג שנעשתה במתחם בתאריך 23/9/2013 משקפת מחיר 2.25 מיליון ש"ח ו-640 K $.

להזכירך, עת פרסום המודעה בשנת 2000 שער הדולר עמד בממוצע על כ- 4.2 ש"ח, והמחיר של 330 K שיקף כ-1.4 מיליון ש"ח. אם תצמיד את הסכום הנ"ל למדד תשומות הבנייה למגורים תוכל להווכח שמחיר הנכס נשאר ללא שינוי. ואם תצמיד למדד המחירים לצרכן (מה שפחות נכון) אומנם תקבל "רק" 1.8 מיליון ש"ח. אלה מה, אם נתחשב בסביבת הריבית ששררה בשנת 2000 מול הריבית בשנת 2013 לא יישאר כל ספק שהנכס תכלס הוזל.

ושוב, ברעננה ישנן הדוגמאות לעיסקאות שמשקפות הוזלה של ממש מבחינת מדד תשומות הבנייה למגורים ועמידה במקום מבחינת מדד המחירים לצרכן. אני אגב מתוגרר באחד הנכסים כאלו.

איליה40

New member
ועוד בתוספת

אם אותם הרוכשים ששילמו את הסכום הדימיוני לאותה התקופה של 330 K $ היו למשל בוחרים בתל-אביב, היה נשאר להם עודף אפילו בדירות יוקרה של כוכב הצפון או אזורי חן שעולים כיום בין 3 ל-4 מיליון. ואם למשל היו הולכים לפריפריה - היו יכולים לרכוש בנייני מגורים שלמים ומגדילים נכון להיום את הרווח עוד יותר.

עומר247

New member
נו, הבאת דוגמא את המחיר לפני שנה

והשנה הוא מן הסתם המשיך לטפס. ז״א שהמכיר הוכפל בדולרים ופחות או יותר גם בשקלים.. בכל אופן, מחירי הוילות ברעננה עלו הרבה יותר. תראה לדוגמא בגבעתיים, וילה של 1,600 מ״ר בנוי ועוד ״יחידת דיור״ של 400 מ״ר עם שתי בריכות נמצאת כיום למכירה במחיר 20 מיליון ש״ח. וילה כזו ברעננה (שאי אפשר למצוא) תעלה כפול. ואי אפשר להגיד שגבעתיים עיר זולה.. רחוק מזה. אני חושב שכיום מחירי הוילות ברעננה למ״ר הם הגבוהים בארץ. אולי שורה ראשונה לים בהרצליה יקר יותר, אבל בממוצע? בטוח שרעננה

איליה40

New member
עומר, בעשור האחרון הדולר האמריקאי היווה אחת ההשקעות הגרועות

חוץ מזה... האים אנחנו מקבלים משכורת בדולרים? האים מרבית המשכנתאות צמודות לדולר? אולי פעם בזמן היפר-אינפלציה הדולר היה רלוונטי. אך כרגע לא ממש. ואיך הגעת למסקנה שהמחיר הוכפל בשקלים? 2.15 מול 1.8 זה לא בדיוק הכפלה. וקשה לי גם להאמין שאילו הנכס היה נמכר היום מחירו היה שונה מהותית. אומנם העיסקאות בנכסים המיוחדים כמו דירות גג נדירות, אך בנכסים הרגלים במתחם המסחר ער יחסית ולא ראיתי כל מגמה לעליית מחירים.

באופן כללי ברעננה עלו חזק מחד המחירים של הנכסים הגדולים (הבתים הפרטיים, הדופלקסים, דירות גן, סתם דירות גדולות) ומאידך המחירים של הנכסים הקטנים כגון דירות העמידר בקרית שרת. ואיל הדירות בינוניות בנות 4 חדרים ושטח כ-100 מטר בלא מעט מקרים נשארו מאחור. יש לא מעט דוגמאות לנכסים כאלה שבשנות 2000-2004 נמכרו בכ-1.1 מיליון ואילו לאחרונה בכ-1.6 מיליון. אלו ללא ספק הקפי העליות הנמוכים ביותר בישראל. ואילו הנכס המדובר (דירת גג בצמרות) ככול הנראה היה אמור לעלות יותר כמו מרבית נכסים דומים. אך הכביש ועוד כמה דברים שאין מקום לפרט כאן עשו את עבודתם.

ולגבי הוילות בגבעתיים שהן לטענתך זולות יותר מרעננה אין לי מה לאמר כי סוג הנכסים הנ"ל איננו רלוונטי עבורי. אך באופן כללי, הדירות שמיועדות לאנשים נורמטיביים (לא הבקתות המתפרקות בנות 1.5 חדר ולא הארמונות), אלה דירות רגילות בנות 4-5 חדרים בגבעתיים יקרות הרבה יותר מרעננה (בעבר אגב המצב היה שונה).

עומר247

New member
ההשוואה בעניין הדירות לגבעתיים לא נכונה

מאחר ומדובר בבנייני פאר של 20 קומות, אלו נכסים שלא בונים ברעננה..
אני לא מתווכח שברעננה מחיר הדירות עלה פחות מבמקומות אחרים, לא ערכתי השוואה בנושא
אבל עדיין, בממוצע מחיר למ"ר רעננה היא העיר היקרה בארץ

איליה40

New member
אני במקרה מכיר את הנושא מקרוב

כי אישתי שתהיה בריאה עובדת בגבעתיים, והיא מאוד רוצה לעבור לשם כי הנסיעות מרעננה הופכות לבלתי-אפשריות מיום ליום. אז כך... דירת 4 חדרים לא חדשה ולא גדולה ברעננה עם ממ"ד וחנייה בטאבו בבניין 3-4 קומות שכיום עולה 1.6-1.8 תעלה בגעתיים בסביבות 2.5 מיליון. אבל מעניין הוא הדבר הבא: את שכר הדירה בשני המקרים יהיה פחות או יותר אותו דבר: בין 5200 ל-5500 ש"ח. כמובן שבגבעתיים ניתן למצוא דירות זולות יותר, ואני לא מדבר על חדר חצי וכדומה ברח' קצנלסון. אך בבניין ישן, בלי ממד ובלי חנייה ובלי מעלית אפשר לאתר דירת 4 חדרים קטנה אפילו ב-1.8. אבל חשוב להדגיש שברעננה ז'אנר כזה כמעט ולא קיים. בלי חנייה בגבעתיים אומר תרתי משמע בלי רכב. ואילו במגדלי יוקרה שהזכרת - אם בצד המזרחי ליד הקניון, ואם בצד המערבי ליד איילון - 4 חדרים עולים בסביבות 3 מיליון ומעלה.

למעלה