זוכרים את שיאנית הצום שלי?

רן333

New member
זוכרים את שיאנית הצום שלי?

כתבתי עליה לאחרונה **כאן**. מדובר בנקבה שצמה כבר יותר משנה ו-9 חודשים. התמונה המצורפת היא תמונה עדכנית של הנקבה הזו: היום היא סיימה את הצום וטרפה חולדה בוגרת לא קטנה. אני מעריך שנחשים מהמין הזה מסוגלים לצום גם שנתיים, ואולי יותר, בלי שייגרם להם נזק כלשהו.

רן333

New member
וזו תמונה של אחד הזכרים,

שחזר היום לאכול אחרי הפסקה (נורמלית) של כמעט 8 חודשים. למרות שהמודעות לדפוסי האכילה האופייניים לפיתונים מתכדרים גדלה בזמן האחרון, אני עדיין שומע על מגדלים (בד"כ חדשים יחסית) שמודאגים מכך שהפיתון שלהם לא אכל במשך חודשים (ולפעמים רק שבועות) ספורים. אני מקווה שדיווחים כמו זה שכתבתי עכשיו יעזרו להרגיע את המודאגים למיניהם.

naja

New member
מעניין מה קורה בטבע.

למרות שהצום הזה לא אמור לפגוע בנחש, קשה לי להאמין שגם בטבע הם צמים תקופה כ"כ ארוכה. נתקלת במקרה באיזה מחקר שדה בנושא?

רן333

New member
לא זכור לי שקראתי חומר אודות דפוסי

האכילה שלהם בטבע. אבל לא יפתיע אותי לגלות שגם בטבע הם צמים למשך תקופות ארוכות. אגב, זכור לי שראיתי תכנית של מארק אושיי, שבה הוא מסביר על התאמות פיזיולוגיות מיוחדות שקיימות אצל פיתונים הודיים ומאפשרות להם לצום למשך פרקי זמן ממושכים. נדמה לי שדובר שם על שינויים דראסטיים בגודל של איברים פנימיים שונים, אבל אני לא זוכר את הפרטים.

naja

New member
קראתי מאמר בנושא.

אני חושב שהוא התייחס דווקא לפיתונים בורמזים. לפי מה שהיה כתוב שם, כאשר הנחש אוכל, מערכת העיכול שלו(אני משער שמדובר על קיבה ומעי) גדלה עד פי 40!!!. גם מסת הלב והכבד גדלה.

MOP1991

New member
מזל טוב רן.

האכלות ניראות אחלה, הפיתונים ניראים כאילו הם אחרי סדרת ארוחות סדירות, במיקרה יש לך רישומי משקל שלהם אכרי ולפני הצום, מעניין אותי אם הפיתונים האלה בכלל יורדים במשקל, כי שלי בכל אופן שעשתה "צום" עלוב לעומת הצומים הארוכים שאצלך, ואני דווקא שמתי לב להרזייה מסוימת. אגב, התצלומים ממש איכותיים אפשר לשאול באיזה מצלמה זה מצולם? תודה ומזל טוב :)

רן333

New member
תודה.

אין לי רישומים מסודרים של משקל, אבל אני יכול לומר לך את הדבר הבא: הנקבה הנדונה לא הייתה שמנה במיוחד בתחילת הצום שלה. (באופן כללי, אני משתדל למנוע השמנת יתר. קראתי שזה עשוי לפגוע ביכולת הרביה של הנחשים האלה). במהלך הצום היא איבדה משקל בצורה ניכרת, אבל גם עכשיו לא הייתי אומר עליה שהיא רזה בצורה מדאיגה. המצלמה היא Canon A610. התלבטתי הרבה לפני שהחלטתי לקנות אותה, ובינתיים אני חושב שעשיתי קניה לא רעה: מדובר במצלמה לא יקרה, שמפיקה תמונות לא רעות בכלל ביחס למחיר שלה. חוץ מזה, יש לה גם מסך מסתובב, וזה עוזר כשמדובר בצילום זוחלים בתוך הכלובים שלהם. יתרון נוסף שלה הוא יכולת מאקרו טובה (היכולות בתחום הזה אמורות להשתפר מאוד בקרוב: אני עומד להוסיף מתאם ועדשת 50 מ"מ הפוכה).

MOP1991

New member
תודה רבה על התשובה,

קראתי על זה גם מאמר באנגלית, שאומר שהשמנה יתר אצל המתכדרים בפרט(ואצל הפיתונים בכלל) לא רק שאינה בריאה היא גם פוגעת ברבייה, לגבי זכרים לא נאמר כלום(לפחות במאמר שאני ראיתי). המצלמה היא מצלמה מעולה התלבטתי גם אם לקנות אותה, אבל לקחתי בסוף מצלמה אחרת של אולימפוס. אני לא בטוח אם עשיתי קנייה נכונה, אבל בינתיים אני מרוצה. הייתה לי אתמול בעיה אם המתכדרת שהיא לא רצתה לאכול עכבר, ואצלי יש חולדות ועכברים בשפע, כך שלא משנה מה היא תאכל לכןקודם הכנסתי עכבר והיא לא הסכימה לאכול, ואת החולדה לא עברו 20 שניות וכבר היא בלעה. אז יש לי שאלה, קראתי בטבלה של "ערך תזונתי של מכרסמים" שיש קישור אליה באתר,אבל לא הבנתי חולדה צעירה בגודל של עכבר וחצי בערך, מזינה יותר מעכבר? הכוונה היא ביחס למשקל של שניהם. תודה.

רן333

New member
הטבלא שתיארת

מכילה את הערך הקלורי וכן את אחוזי השומן והחלבון בפריטי מזון שונים (בהתבסס על בדיקת האפר שלהם, אחרי שנשרפו). מכיוון שאני לא תזונאי נחשים, או משהו כזה, אין לי מושג אילו הרכבים טובים יותר עבור הנחשים שלי. חוץ מזה, פיתונים מתכדרים בוגרים מקבלים את כל הצרכים שלהם מתוך מספר מצומצם של ארוחות בשנה (בפעם האחרונה שספרתי, נדמה לי שזה יצא 9. זאת עבור נקבה שהטילה באותה שנה, ושניזונה מחולדות בוגרות). לכן, נראה לי שגם אם אחד מסוגי הטרף היה ממש לא מזין בהשוואה לאחרים - הנחשים יכולים היו להתגבר על הבעיה בקלות, על-ידי צריכת מספר גדול יותר של פריטי מזון בשנה. ודבר אחרון: הניסיון מראה שפיתונים מתכדרים חיים יופי גם כשמאכילים אותם בחולדות, וגם כשהם אוכלים עכברים כל החיים. לא ידוע לי על נזק כלשהו שנגרם לנחש כזה עקב היצמדות לאחד מסוגי הדיאטה הנדונים. לאור כל מה שכתבתי כאן, אני חושב שאני לא יכול, וגם לא צריך, להשתמש בצורה כלשהי במידע המופיע בטבלא הנ"ל. לכן אני פשוט מתעלם ממנה.

MOP1991

New member
אוקי, תודה

אבל אני חושב שכל היגיון בריא יעדיף להשתמש בלהרוג אחד-שתיים בכל ארוחה, מאשר לתת משהו כמו ארבעה פרטים להאכלה, וזה מתוך מוסר. תודה רבה.

רן333

New member
האכלה בעכברים היא לא מוסרית?

נו באמת... האם אתה נמנע, מאותן סיבות, מאכילת סרדינים, ומגביל את עצמך לטונה? ומה עם שניצלים ומוצרי עוף אחרים? מדוע לא להחליף את כולם במוצרי בקר? (עגל אחד מספיק להרבה יותר ארוחות מאשר מספר תרנגולות.) ומה באשר לאינטליגנציה של פריטי הטרף? היא לא משפיעה על שיקולי המוסר שלך? (חולדות, ככל שידוע לי, הן חיות אינטליגנטיות מאוד בהשוואה לעכברים.) אל תבין אותי לא נכון: אני לא באמת מציע לך לעשות את כל השיקולים הטרחניים שהזכרתי כאן. אם אתה שואל אותי - מוסר זה בשביל אנשים, לא בשביל אוכל; המוסר היחיד שאני מוכן להכניס למטבח שלי זה הדג שנקרא ככה. בכל מקרה, שיהיה בתיאבון.

רן333

New member
אולי אפילו יותר מאחד.

קליק. (ואם יש צורך לתקן כאן אי אילו פרטים - אני בטוח ש-gaichuk יוכל לעשות זאת היטב.)

MOP1991

New member
מוסר בשבילי הוא גם למזון.

את האינטילגציה של החולדה אני עדיין מטיל בספק, ואת של העכבר עוד יותר. אבל מה לעשות? לקחת 4 חיים או לקחת שניים מה יותר מוסרי? וגם היא הנחשה היחידה שלי לבינתיים אוכלת חולדות, וכמו שאתה בעצמך אמרת העדיפות הראשונה היא לנוחות המגדל, לי יותר נוח להביא לה חולדות כרגע, ואם זה מה שהיא רוצה-מה טוב. תודה :)

Snake i

New member
אל תטיל ספק!

חולדה היא מכרסם אינטיליגיטי ביותר לגודלו!! לא סתם עושים נסויים בפסיכולגה על חולדות. יחסית לגודלן הן מאוד חכמות.

Sprite2k

New member
מסכים...

יש לי חולדת מחמד (כן כן אז מה אם אני מגדל נחש)... ממש חכם... הוא מזהה את השם שלו... וגם עשיתי לו מסלול מיכשולים כזה... וכל פעם שמתי לב שהוא עושה את זה יותר מהר... יעני לומד... ממש מגניב.

MOP1991

New member
ו..?

עדיין, זה לא משנה את העובדה שהוא מת בדיוק כמו עכבר. הדרך אינה שונה, אגב הדרך שמעתי ממשהו ואני לא זוכר ממי, שהמוות נגרם בגלל דום לב, ולא בגלל חוסר באוויר, האם זה נכון?

Sprite2k

New member
צודק לגמרי...

גם אני בעד להרוג 2 במקום ארבע... לא יודע למה.. אבל זה פשוט נשמע יותר הגיוני... וגם נוח למגדל.

Sprite2k

New member
אההה... ובקשר למוות..

לא יודע עם עדיין הוכיחו את זה... אבל גם שמעתי על הקטע של דום לב... שהוא לוחץ לטרף על הלב והוא לא מצליח להתרחב... מכך המוות יותר מהיר... כי מחנק... לוקח לחולדה או כל יצור אחר כמה דקות למות... לא משנה כמה תלחץ עליו... אבל מדום לב לוקח פחות זמן...אצלי פעם החולדה מתה תוך 20-30 שניות בערך... אז לא יודע מה להגיד.

למעלה