זוכרים שהיו פעם מכסי פלסטיק לקופסאות שימורים?

זוכרים שהיו פעם מכסי פלסטיק לקופסאות שימורים?

חברת "יכין" (לשעבר יכין חקל) מכרה בזמנו שימורים כאשר הוסיפו מכסה פלסטיק, כך שאחרי הפתיחה ניתן לסגור את הקופה (למי שלא מסיים הכל באותו יום) ולמנוע ריחות וגם לשמור על הטריות.

זה היה נקרא "שימורון" (מכסה ירוק).
אנחנו לא מחסלים קופסת שימורים ביום ולכן השימוש במכסה הזה חיוני לנו, הבעיה שנשארנו עם האחרון.
אחרי חיפושים באינטרנט וגם בחנויות לכלי בית חד-פעמיים, מצאתי שבחנויות הללו יש דגמים חדשים, טובים מאוד, 3 באריזה במחיר 10 שקלים, בצבעים שונים.
הקוטר של קופסת שימורים 84 מ"מ, ומסתבר שזה מתאים כם לקופסאות קטנות כמו טונה, שהם באותו קוטר.
לקופסאות קטנות יותר של ממרחים למשל, יש מדרגה במכסה כך שניתן לסגור גם קופסאות קטנות יותר באותו מכסה.

מינהר

New member
תודה על המידע, מאיר. יש אצלנו חנות

יפה למוצרים חד פעמיים ופלסטיקים. לא עלה על דעתי לשאול.
אני פשוט שמה עטיף ניילון בראש הקופסא ומהדקת בגומיה.

י מ י ת 2

New member
זה הזכיר לי סיפור על מכסים מלפני הרבה שנים

דודה שלי הגיע לביקור ממולדבה שהיתה בזמנו בסרביה שבה אבא שלי נולד. במשך השנים עברה מיד ליד בין הרוסים לרומנים בכל אופן בגוש המזרחי. היה איזה חלון של זמן שאיפשר את התיירות הזו בתנאי כמובן שתחזור.
היא חיה שם בתנאים מאד מינימליים אבל רצתה בכל אופן להביא מתנה לשני אחיה שבארץ מה הביאה? מכסים לקופסאות שימורים אבל אלה מכסים אחרים שמהדקים אותם סגירה הרמטית לקופסבות שימורים שהם בעצמם כובשים. 50 מכסים! מה אנו אמורים לעשות אתם?
כמובן ששלחנו אותם אתה בחזרה הביתה עם עוד כמה וכמה דברים שציידנו אותה בהם.

דרך אגב, אני לא משאירה שימורים בקופסא מעבירה לצנצנות.

מינהר

New member
ימית, יפה מצד הדודה והמיכסים. מזכיר לי את הסיפור של

גי דה מופסן על הזוג העני שקנו זה לזה מתנות. קישוט לשיער, אחרי שהאישה גזזה את השער, ושרשרת לשעון, אחרי שהבעל מכר את השעון. שניהם, כדי לפנק את השני. מוכר לך בוודאי.
בעניין שימורים- מלפפונים חמוצים וזיתים אני מעבירה לצנצנת זכוכית. טונה נצרכת על המקום.
רק רסק עגבניות [גדול] אני משאירה בקופסא, מכוסה, עד לשימוש נוסף כעבור יום ייומיים. וזה יעיל.

יוליקה

Member
מנהל
ועוד איך זוכרת.... שנים שמרתי את המכסים

לא ידעתי שניתן לרכוש אותם לחוד.
ראיתם הבוקר ב-YNET את גברת "שוקולד מהמטוס"....
מה היו עושים לנו אם היינו מקללים אותה מרוקאית מסריחה???
זה היה הופך לדיון בכנסת.... אבל להגיד רוסיה מסריחה מותר??
ועוד הטוקבקיסטים מתרגזים על YNET שהביא את האייטם...
טוב מאד שעשו לה שיימינג והראו את פרצופה... אני מתערבת איתכם
שתוך זמן קצר יכסו את פרצופה....
שמרתי למקרה שיכסו אותה....

מינהר

New member
אכן זה ככה, יוליקה.

רק למרוקאים מותר לפתוח פה מלוכלך. לארופים אסור.

י מ י ת 2

New member
צביקה,רק עכשיו גיליתי

שהתענינת במספר הנכדים שלי . יש לי ששה נכדים שלש נכדות ושלושה נכדים. ארבעה מהם כבר נשואים. שנים עדיין צעירים מדי. לכל אחד מהארבעה יש ילד ולאחד יש שני ילדים. כולם מוצלחים יפים וחכמים והעיקר שיהיו בריאים כל השאר כבר יגיע מאליו.

יוליקה

Member
מנהל
תענוג!!!

גם אצלי 6 נכדים שלוש+שלושה!!
נינים? לא ניראה לי שאזכה... הגדולה בת 10...
נניח שבעוד 20 שנה...תרצה ללדת... אני כבר אהיה בת 88...
היום כבר לא יולדים כמעט מתחת לגיל 30... קודם בונים קריירה
השכלה אקדמאית ורק אח"כ...

ימית, את זכית וזה כיף גדול!!!

י מ י ת 2

New member
תודה יוליקה. אכן כיף גדול

הסוד שלי הוא שהתחתנתי צעירה וכך גם ילדיי. זה כיף להיות סבתא רבתא צעירה עדיין יש לי שפה משותפת עם הנינים. לוקחת אותם למופעים,קונה להם ספרים, מספרת להם סיפורים והם כמובן חמודים מאד.

מינהר

New member
כל פעם קמים רמאים חדשים, והם צדים פראיירים

חדשים. הנה סיפור על גברת בשם אבישג חוגי, שהבטיחה השקעות מצוינות למכריה, לקחה את כספם, סיפרה שהיא עובדת בחברת השקעות מצוינת, ומסדרת להם תנאים טובים. כמובן שהפסידה ובזבזה את מחצית הכסף. עכשיו נשפטת.
אנחנו הגימלאים ניזהרים, נכון?
http://www.bizportal.co.il/capitalmarket/news/article/444273

י מ י ת 2

New member
הבטוח הסיעודי בוטל על ידי הממשלה זה ידוע

לכלם. אבל צריך בטוח אחר המליצו לנו לעשות ביטוח דרך קופ"ח . נרשמתי. אתמול קבלתי טלפון מחברת הבטוח ובקשה לאמת פרטים. אשה נחמדה וסמפטית היתה על הקו התחילה לשאול שאלות. אמרתי לה ואיך אני אוודא את הפרטים שלך איך אוודה שאכן את מדברת מטעם החברה? היא חשבה רגע ואמרה שאני צודקת ואף פעם לא שאלו אותה את השאלה הזו ואם אני רוצה היא נתנה לי מספר טלפון לוודא. ויתרתי על הבדיקה והמשכנו בראיון. היא הפציצה אותי בכל כך הרבה מידע אמרתי לה, יקירתי את חושבת שאוכל לזכור את כל מה שאת אומרת לי בטלפון. כמובן שישלחו לי גם בכתב את הפוליסה וכל הפרטים ולמען האמת כבר שמעתי כהנה וכהנה על התכנית הזו, אבל השיטה הזו שמרבים בפרטים בטלפון שאי אפשר לזכור אפילו שניסיתי לכתוב כמה דברים.
כנראה שהחברות צריכות כסת"ח .

יוליקה

Member
מנהל
וכמה זה עולה לחודש ??

יש לי ביטוח סיעודי דרך העבודה שלי שמסתיים בדצמבר.
אני משלמת סכום פעוט.... כמה זה יעלה דרך קופ"ח??

מינהר

New member
חברות יקרות, גם ביטוח דרך קופ"ח הוא

של חברת ביטוח. בבוא יום האמת, הם עושים בעיות איומות. ראיתי אצל ידיד שלי שהיה מבוטח דרך קופח, כשלמעשה זה היה של חברת ביטוח פרטית. נתנו לו שנה השתתפות, ואחר טענו שאינו עומד די בתנאי הפוליסה. ולא עזר שום ערעור.

למעלה