זוכרים שהתלבטנו לגבי דבק טפטים?

ורדה 1

New member
זוכרים שהתלבטנו לגבי דבק טפטים? ואצל היבואן אמרו לי שאין בעיה לתת לילדים לעבוד איתו? ובכן, זה לא כל כך נכון... החלטתי לתת לילדות (בנות 6+-) לעבוד עם דבק פלסטיק מהול במים. כשראיתי שזה לא כל נוח, ולא יוצא להן חלק, הוספתי להן דבק טפטים. באותו שיעור היה להן מצב רוח מרומם באופן יוצא מגדר הרגיל, עד כדי כך שההורים שאלו אותי (חצי בהומור...) "מה נתת להן?" רק לאחר מספר ימים "נפל לי האסימון"! האדים של הדבק עשו את זה... המסקנה שלי: אפשר לתת לילדים לעבוד עם הדבק, אבל לא בחדר סגור!

ורדה 1

New member
ואם כבר, אז הנה תמונות... הקערות מתייבשות בשלב ראשון על הבלונים.

ורדה 1

New member
ואחרונה חביבה לבינתיים אחת שאני אוהבת במיוחד. בערב אעלה את הקערות הגמורות.

נילקי1

New member
../images/Emo12.gif וואללה??? נורא חבל שעלי זה לא מפשיע ככה. אני עובדת איתו המון ונאדה....

ורדה 1

New member
חחחחחחחחחח קשת פעם כתבה ב-YNET על עניין האדים וגם אני חשבתי שזה לא נכון, אבל כמו ש-כ-ל הבנות התנהגו, אין לי ספק שזה לא היה מקרי. האמהות סיפרו שהן לא נרדמו עד מאוד מאוחר ולקח להם המון זמן להירגע.

יופי של תוצרים../images/Emo140.gif בנוגע לדבק טפטים הוא רעיל מאד ולא מומלץ לעבודה עם ילדים מתחת לגיל 13, יש אנשים שמפתחים אלרגיה אליו, הידיים הופכות לאדומות ורגישות. אם מתעקשים לתת לילדים לעבוד איתו אז עם כפפות../images/Emo127.gif ובנוגע לתחליף - שמן תינוקות מהווה תחליף מצויין../images/Emo45.gif

ורדה 1

New member
איפה היית כששאלתי... שמן תינוקות../images/Emo2.gif? לערבב עם הדבק, או בנפרד? אני התקשרתי ליבואן ואמרו לי שם שאין שום בעיה ושום סכנה לילדים.

א. תודה על האינפורמציה לגבי הדבק גמני לא ידעתי שהוא כ"כ לא מומלץ לעבודה ../images/Emo45.gif תודה. ב. אחלה של קערות אתן מכינות. וממש ממש נשמח לראות את העבודות הגמורות. אני סקרנית לראות איך הן יצאו

מהדבק הזה לא יוצאים אדים והמסקנות שלך ורדה נראות לי קצת לא הגיוניות. בדבק הנ"ל יש חומר אנטי פטרייתי שאיננו נדיף או רעיל במיוחד, אבל עשוי לגרום גירוי לילדים רגישים בעור. (וגם למבוגרים אגב) לכן לא מומלץ לתת דבק טפטים לילדים שמכניסים ידים לפה או ילדים עם אלרגיות.

ורדה 1

New member
קשה להסביר את זה בצורה אחרת בהתחלה חשבתי שסתם היה להן מצב רוח טוב, אבל האמהות סיפרו שלקח להן כמה שעות להירגע. ולגבי להכניס ידיים לפה - למה שילדה בת 6 תכניס ידיים עם דבק לפה?../images/Emo2.gif

אני מסכימה בהחלט שיש פה קפיצה למסקנות. אולי היה להן מצב רוח נהדר כי החוג שלך הוא החלק הנפלא ביום שלהן? ואולי זו השעה היחידה ביום שהן נהנות "להתפרק" קצת. גם אני יודעת שדבק טפטים הוא אולי לא בריא. אבל משחרר אדים רעלים שמכניסים למצב של "היי"? זו מסקנה נמהרת ביותר.

mnoya

New member
גם אני לא הייתי קופצת למסקנות לגבי רגישות העור- הייתי ,חוייתי ..ואכן יש מצב בידים רגישות לקבל אדמומיות ( וכל זה בעדות חיה של סיגל עם הקפה...) אבל- מכאן ועד אדים רעילים או מרוממי רוח...המרחק גדול! יבואן שאומר שהמוצר אינו רעיל חייב (!!!) לעמוד מאחורי הדברים, אחרת יהיה חשוף לתביעות משפטיות. ובאופן אישי - כאשר מעבירים סדנאות - חשוב לדעת כל מה שאפשר על החומרים שבשימוש,לפני הסדנא...ולבקש מההורים לקבל מידע על רגישויות ידועות של ילדיהם. למענך- ובכדי שלא יקרה שיגרם לילד נזק כשהיה אצלך בסדנא...../images/Emo13.gif

למעלה