תמיכה מחקרית
1.
לפי המחקר הזה שני גרם של קצח ביום יכולים לעשות שינוי של ממש גם לרמת הסוכר בצום וגם לרמת ההמוגלובין המסוכרז. מסיבה לא ברורה נראה שלא השתמשו בקבוצת ביקורת שנטלה פלסבו, וחבל.
2. מחקר קצת יותר חדש מצא אף הוא השפעה חיובית, הפעם לצריכה של חצי גרם ליום בלבד (לא סותר את המחקר הקודם אבל מעלה תמיהה, שכן שם נמצא שכמות של גרם נתנה רק הטבה קלה, כך שניתן היה לחשוב שחצי גרם ממש לא יעשו את העבודה). גם כאן דילגו על הקטע הזה עם הפלסבו משום מה.
הערות:
1. המחקרים מגיעים מאוניברסיטאות מוסלמיות באסיה (ערב הסעודית והודו), לא בהכרח קידמת החזית המדעית. .
2. במקום מסויים מצאתי את המשפט הבא על סגולות הקצח, שאינני יכול שלא לצטט: "According to Islam, it can cure all diseases except death". אני מניח שזה מקום טוב להתחיל מלחמה קטנה בשאלה אם הרמב"ם גנב את הרעיון מהמוסלמים או שמא הישמעלים הם ששדדו את פרי הגותו של הנשר הגדול.
3. לא מצאתי מחקרים לגבי השפעות שליליות אפשריות של כמות כזאת של קצח
למשך שנים (אם כי במחקר הראשון נבדקו כמה פרמטרים כאלה לאורך הטיפול (עד 12 שבועות) בלי שנדלקו שום נוריות אזהרה.
4. אם יש כאן מתנדבים שמעוניינים ללכת בעקבות שרון ולדווח לנו על התוצאות זה יכול להיות מעניין (אשר לי: שפן נסיונות? אני שפן מדי!).
אללה הוא אכבר!