זוכרים ששאלתי על כדורי ברזל?

זוכרים ששאלתי על כדורי ברזל?

אלה עם השם הארוך.. טוב, בסוף קניתי אותם לפני יומיים ורק אתמול התברר לי שיש בהם לקטוז. (אני מודה שלא שמתי לב לזה כשצורף לכאן העלון לצרכן) קצת מבאס אבל היות ואני ממש בתחילת דרכי הטבעונית אז מילא, זה עדיף על מוצרי החלב שהייתי אוכלת עד עכשיו ובכל מקרה מכיוון שכבר קניתי אני אקח אותם חודש עד שייגמרו לי ואז אחזור לברזל של סולגאר.

hungrywombat

New member
לקטוז וברזל עובדים טוב?

זה חדש בשבילי גם אני צריכה לקחת כדורים עם לקטוז (למשהו אחר). שאלתי את הרופאה והיא תבדוק בשבילי אם יש משהו אחר אבל היא לא חושבת שיהיה קל למצוא.
הבאסה זה שלפי מה שהיא אומרת לא ממש אותו (זה בעיקר לתת צבע וטקסטורה או משהו כזה) אבל כנראה שלא הרבה אנשים חושבים שזה מפריע מעניין מה קורה לאנשים שרגישים ללקטוז ויש להם ברזל נמוך או אפילפסיה?

לפי מה שהבנתי

מה שמפריע בחלב לספיגת הברזל הוא הסידן ולא הלקטוז ולכן אין עם זה בעיה. לגבי רגישות ללקטוז וברזל, זאת פעם ראשונה שאני נתקלת בכדור ברזל עם לקטוז, מה שאומר שרוב כדורי הברזל הם אינם עם לקטוז. הדבר היחיד שמבאס פה זה שזה לא טבעוני אבל מכיוון שכבר קניתי, לא יעזור הרבה אם אזרוק את הכדורים לפח, לכן אני ממשיכה לקחת אותם עד שייגמרו ואז כאמור אחזור לברזל של סולגאר.

הסידן,נחלבון החומצי והזרחן הרב

כל אילו מפריעים לקליטת הברז וכמובן חוסר במגנזיום וויטמין די(מגיע מהשמש הכי טוב)

hungrywombat

New member
../images/Emo9.gif תודה למדתי משהו.הברזל זה הסוג העדין?

"לייט משהו"? כשאני לקחתי כדורים היו לי מזה בחילות והרופא המליץ לי על הסוג "לייט" (לא שזה ממש עזר)

אין לי מושג מה זה "לייט"

אני יודעת שיש "ברזל רך" שנועד למנוע עצירות. לי אף פעם לא היו בעיות מיוחדות עם ברזל. מצד שני בגלל הבילבול שהיה לי עד עכשיו, שלא ידעתי מתי צריך לקחת אותו, תמיד לקחתי אותו אחרי ארוחה, עד שכאשר קניתי את הברזל הנוכחי, הרוקחת אמרה לי שצריך לקחת אותו על קיבה ריקה ורק אם הוא עושה לי כאבי בטן או משהו כזה, אז לקחת אותו עם אוכל. בכל אופן, גם כשאני לוקחת אותו על קיבה ריקה הוא לא עושה לי בעיות. אצל כל אחד זה אחרת

למעלה