זוכרים?

• פותח הנושא barBQ
  • פורסם בתאריך

barBQ

New member
זוכרים?../images/Emo67.gif

זה קרה רק לפני כמה חודשים. ראש הממשלה מודיע באופן חד משמעי: אם תיירה ירייה נוספת על שכונת גילה צה"ל, אנו נדאג לשיפ לזה סוף!!! מאז נורו מטחים על גילה. להזכירנו, מטחים אלו הם מטחים על בירתה של מדינת ישראל, ותגובה - אין. לא יתכן שישראל עם כוחה הצבאי לא מסוגלת לשים סוף לירי בלתי פוסק על בירתה, כשיודעים בדיוק היכן ממוקם מקור הירי. יודעים שעיקר הירי מגיע מבניין הקשתות בבית ג´אלה. אני יכול להבין איך אחרי שנה וחצי הבניין הזה עומד על תלו? לצערי, זה עוד חלק בפאזל הענק המרכיב את כישלונו של אריאל שרון. אני אומר את זה בצער גדול אבל זאת עובדה.

שרון לא נכשל.

הוא בדרך להשגת המטרה של כולנו. אף אחד מאיתנו לא יכול להגיד שהוא ניכשל כי כישלון קובעים בסוף המשימה. אני לא אומרת שהמצב טוב וששרון מתפקד בדיוק כמו שהייתי רוצה אבל אם כל הזמן ועל כל צעד נגיד זה כן בסדר זה לא (ובעיקר לא) אי אפשר יהיה לנהל את המלחמה הממושכת הזו עם אסטרטגיה ולא רק עם נקמה. כולנו רוצים נקמה, כולנו רוצים ביטחון וכולנו רוצים שישוב אלינו כוח ההרתעה אבל אי אפשר לצפות שדברים יקרו מעכשיו לעכשיו. כל פעולה ששרון עושה היום לדעתי היא חלק מאסטרטגיה מחלמתית שכבר הביאה את אמריקה לא להתנגד (לא אמרתי לתמוך-אמרתי לא להתנגד) במה שעושים היום במחנות הפליטים ושבע"ה ובעזרת שרון תביא עוד הרבה דברים טובים. חופית

מעניין איך היית מדברת אם ברק היה

אם ברק היה בשלטון, והיה עושה בדיוק (אבל בדיוק, כלומר: בלי לנהל מו"מ תחת אש) מה ששרון עושה היום. איך היית מדברת? "אסטרטגיה"? "בדרך להשגת המטרה"? החברים הצעירים שלך מלשכת רוה"מ כבר מזמן היו מנצלים אותך ואת חברייך לנוער כדי לצאת לרחובות ולהפגין נגד ברק נמרצות, ואת היית עושה זאת בגדול. טיפת יושר לא תזיק לנו. שרון הבטיח, שיקיים. לא מסוגל לקיים? לגיטימי. שיבוא ויגיד לעם: "טעיתי, חשבתי שאגמור את הסיפור ואביא ביטחון יותר מהר, טעיתי כשהבטחתי להפסיק את הירי על גילה וכו´. אני מבקש מכם שתמשיכו לתת בי אמון, כי כל אלטרנטיבה אחרת ממני תהיה גרועה יותר". אני מבטיח שאם יעשה זאת אתן לו את תמיכתי המלאה. אני לא מבקש שיפרוש לביתו ויסתגר כמו שעשה בגין כשהבין שטעה (אן הוטעה ע"י שרון בעצמו? לעולם לא נדע). רק שיגלה יושר בגינסטי, כפי שאני מצפה ממנהיגי מפלגתי.

ההבדל הוא

שעל שרון בניגוד לברק אני סומכת. אני יודעת ששרון לא אחד שלא מסוגל להביא ביטחון וודאי לא אחד שחושש לצאת למלחמה. ברק לא מסוגל להביא ביטחון. ברק חושש לצאת למלחמה. התמיכה שלי במהלכיו של שרון נובעת מכך שאני יודעת שהוא אדם ימני ואסטרטג מעולה (כמו שהוכיח לנו שוב ושוב במלחמות השונות) ושמה שהוא עושה עכשיו לא נובע מחוסר אונים ומחוסר רצון לתקוף אלא מאסטרטגיה מלחמתית נטו. אם זה היה ברק הייתי יוצאת לרחובות נכון. אף פעם לא אמרתי שלא. אבל זה בגלל שהייתי יודעת שמהלכיו של ברק לא מביאים לשום מקום. במקרה של שרון אני מאמינה שאדם שכבר חילץ אותנו ממצבים קשים מאוד, ממש עכשיו בדרך לחלץ אותנו מהמצב הזה-הוא מסוגל והוא בדרך לשם. דברים טובים מתבשלים על אש קטנה. למרות שמאוד מאוד מאוד כואב לנו בדרך אני מאמינה שבסוף זה הדבר הנכון. שבת שלום לך בגיניסט! חופית

שמאלני

New member
חופית לוי...

ההבדל בין שרון לברק זה ששרון הוא ימני וברק הוא שמאלני, את כזאת צבועה הצביעות הולכת אותך. יש פה ימנים אמיתיים שרואים ששרון חרא ומצעים לו להתפטר,אבל מרוב שאת אטומה את נהפכת לעיוורת ומעדיפה להעלים העין ולהגיד ששרון לא כמו ברק. אני לא מבין למה את סומכת על שרון,אהה נכון הוא הבטיח בטחון והביא. אין מחבלים מתאבדים,אין מכוניות תופת,אין ירי על גילה,אין מחבלים שרצים ויורים בתוך ערים בישראל. המצב הבטחוני יוצא מהכלל,בדיוק כמו שהוא הבטיח,"רק שרון יביא שלום". אם על בן אדם כזה את סומכת,אני לא רוצה לדעת על מי את לא סומכת.

אני לא מצפה שתבין...

ותפסיק את הקטע הזה של "חופית לוי..." בתור כותרת, זה גועלי. אני לא מצפה שתבין למה אני מאמינה בשרון ולמה אני סומכת עליו זה בזעיר אפין (מאוד מאוד בזעיר אפין) כמו שאני לא מצפה שתבין למה אני מאמינה באלוקים. אם היית קורא קצת יותר בעיון ופחות בחמימות מוח את ההודעה שלי היית רואה שאמרתי שמבחינת המצב אם זה היה ברק אני עצמי הייתי יוצאת לרחובות (לא בדיוק אבל כך השתמע מדברי). אמרתי שמבחינתי ההבדל ולא מבחינת המצב- מבחינתי זה שונה כי בשרון בניגוד לברק אני מאמינה ושרון בניגוד לברק הוא בן אדם שידע מה לעשות בעבר ושיידע מה לעשות גם עכשיו. חוץ מזה מתי בדיוק בהודעה כתבתי שהמצב טוב?!?!?!? קצת יותר מובן? אם לא תיקרא את זה שוב ואז תנסה להבין....ותשתדל לעשות את זה שלב אחד לפני שאתה מתעצבן... חופית

שמאלני

New member
חופית לוי...

לא רוצה להפסיק אני אוהב לכתוב ככה,יש לך בעיות,תשמרי את זה לעצמך. גם אני בוטח בשרון שהוא יודע מה לעשות וכמו שכתבת,"שידע מה לעשות גם בעבר". בעבר,מממ... בעבר,אהה כן מלחמת לבנון. מלחמה שהייתה אמורה להערך כמה ימים נמשכה 18 שנה,את קולטת? 18 שנה נמשכה מלחמה שהייתה אמורה להערך כמה ימים בודדים. והכול בגלל מי,בגלל אריאל שרון. בהחלט אפשר להגיד שהוא,"ידע מה לעשות בעבר",וגם רואים שהוא יודע מה לעשות בהווה. אריק שרון הוא שקרן,נקודה. את ימנית צבועה,נמאס לי לקרוא את ההודעות שלך,זה עושה לי בחילה. שתהיה ימנית אמיתית אני יתיחס אליך ברצינות,כמו למשל צ´ארלי.

ש לכ ת

New member
שמאלני חביב

זה ששרון מכר לוקשים לציבור בוחריו אין שום ויכוח ... אבל אל תשכח דבר אחד : שלכל המצב הדוחה הזה יש אחראי אחד והוא לא אחר מאשר אהוד ברק
ומה ששרון עושה זה בעצם לנסות לנקות (וסליחה על הביטוי)את כל החרא שברק השאיר אחריו .....

בת כמה היית בשלום הגליל?

את זה ששרון אסטרטג מעולה, אני יודע טוב מאוד. אני אפילו השתמשתי בטיעון זה כדי להמריץ אנשים לבחור בו לראשות הממשלה, ומכיוון שיש לי גם "קצת" ידע על מעלליו (בניגוד לכל מיני אוכלי חינם שבשבילם מתחמי אבו-עגילא זה איזה משהו שעושים בשיער ולא קרב גדול של שרון בששת הימים), אני העליתי את זה על נס לא פעם ולא פעמיים. זו אולי הבעיה של אנשי שרון איתי: הם יודעים טוב מאוד שתמכתי בו בכל מאודי, ושיש לי הוכחות כתובות על זה. הם לא יכולים לטעון שאני איש של נתניהו ושאני מונע מאינטרסים אישיים. בגלל זה הם "קצת" לא סובלים אותי. הבעיה שלי שיש כאן סתירה מסוימת: אם האסטרטגיה של שרון היתה כ"כ נכונה בשלום הגליל (מלחמה טוטאלית ומוחלטת לחיסול קיני המחבלים, אפילו במחיר של מאות הרוגים וכיבוש בירה ערבית 120 ק"מ מגבולות ישראל), אז למה היא לא נכונה עכשיו? אולי שרון (או מישהו מאנשי לישכתו ההולכים אחריו בעינים עצומות) מוכן להסביר לנו מה השתנה? הרי אם כבר יש משהו שונה- זה בכיוון ההפוך: הפעם זה לא בבירות אלא ליד ירושלים, הפעם אין צבא סורי שיהרוג בחילינו, הפעם פיגועי הטרור איומים פי כמה! אז אם שרון צדק אז- שיסביר לנו מדוע אינו נוהג היום כפי שנהג אז. אם הוא הבין שטעה אז ולכן נוהג כפי שהוא נוהג היום- שלפחות לא ימשיך לטעון שמלחמת של"ג היתה "מהמוצדקות בתולדות ישראל" ושיתנצל בפני כל ההרוגים מאותה מלחמה.

מה בדיוק הקשר לגילי?

1.לא ראיתי שהסברת את הקשר במהלך ההודעה אז אני רוצה להבין בשביל מה בדיוק זה היה ואיזה מין טעם ממשי היה בזה! כי לי ניראה שלא. 2.את הבעיות שלך עם אנשי שרון תפתור בעצמך ולא דרך הודעות שמכוונות אלי. טוב? 3.אני אישית מאמינה שמלחמת שלום הגליל אכן הייתה מלחמה חשובה שהיינו חייבים לצאת אליה ואני גם מאמינה שיש לצאת אליה עכשיו ביו"ש. אבל כל זה מבחינה אסטרטגית-ביטחונית. אין לי שמץ של מושג (ועם כל חוכמתך-גם לך לא) מה קורה מבחינה פוליטית עולמית שמונע מאיתנו לצאת למלחמה הזאת כבר עכשיו. אבל אני באמת יודעת שגם אתה יודע שאם זה היה אפשרי הוא היה יוצא אל אחת כזאת ביו"ש כבר מזמן. ניסיתי לחשוב במהלך כתיבת ההודעה ואני עדיין לא מבינה מה הקשר לגילי. אולי תסביר לי. שבוע טוב! חופית

תשובות

1. לגבי הגיל- את צודקת. אין שום קשר. גם אני הייתי ילד קטן באותה מלחמה ולכן לא היתה שום משמעות לאיזכור. אני מתנצל עמוקות. 2. דברי לא היוו ניסיון לפתור את הבעיות עם אנשי שרון דרכך, אלא ניסיון להזהיר אותך מהמשך שטיפת המח שלהם, שאני הייתי עד לה לפחות פעם אחת. קחי ממני עצה חברית: כל דבר שפוליטקאי אומר, במיוחד כשהמשכורת שלו תלויה באדם מסויים, קחי בעירבון מוגבל. 3. אין לך שמץ של מושג למה שרון לא יוצא למלחמה? למה שלא תפני את השאלה לממונה על פניות הציבור בלשכת ראש הממשלה? שמעתי שהוא דווקא פופולארי מאוד בקרב הנוער... או שאת חוששת לפנות אליו? קצת קשה לי להאמין. אני אשמח מאוד לדעת מה כתב לך במכתב התשובה. 4. לי דווקא יש שמץ של מושג למה הוא לא יוצא למלחמה: מלחמה תגרום לפרישת העבודה ולבחירות חדשות. שרון יאלץ להתמודד מול נתניהו ויתכן שיפסיד. בכך הוא אינו רוצה בשום אופן. הוא רוצה למשוך בתפקיד כמה שיותר. 5. לגבי המושג "עם כל הכבוד לחכמתי"- אני לא חושב שאני חכם יותר ממישהו אחר ולכן גם לא חושב שמגיע לי כבוד כלשהו. את הכבוד שחלקת לי אני מציע שתקחי ממני ותעניקי אותו לכמה מנושאי המשרה במפלגתנו שרודפים אחרי כבוד בטירוף. לפחות זה יעשה להם טוב.

שמאלני

New member
חופית לוי...

צודקת שרון לא נכשל,סתם הוא הבטיח בטחון והוציא מיליוני דולרים על הסיסמא,"רק שרון יביא שלום". והנה עברה שנה וקצת ואז שהוא ראש ממשלה,ובוא נעשה סיכום לשנה המוצלחת שלו. בוא נראה,אצל ברק היו מחבלים מתאבדים,כל חברי הכנסת מהימין קפצו מתוכנית זו לאחרת בכדי להראות שברק לא מצליח להביא לנו בטחון. איפה היום חברי הכנסת מהימין?אהה נכון הם יושבים על משכורות בובמה והם הפכו לשרים, לא כל שני וחמישי יש פיגועים,אלא כל יום יש פיגועים. כל יום יש לנו הרוגים ופצועים,זה קורה בכל יום. מעולם מדינת ישראל לא הייתה במצב כמו שהיא כיום,אפילו המצב שלנו יותר גרוע מבתקופת ביבי. אני זוכר בתקופת הבחירות שרון הלך לשכונת גילה ואמר לתושבי השכונה,שאם הוא יהיה ראש ממשלה והפלסטינים ימשיכו לירות,זה יהיה סופם. והנה כיום הוא ראש ממשלה,נראה לי מהשבוע הראשון שהוא נהיה ראש ממשלה החלו הפלסטינים לרות לשכונת גילה. איפה ההבטחות של שרון? איפה הבטחון שהוא הבטיח לאזרחי מדינת ישראל? שרון נכשל כשלון חרוץ ,עברה שנה מה הוא עשה למדינת ישראל? כלום הבן אדם הזה לא עשה למדינת ישראל,רק נזק הוא עשה. וזה רק בנושא הבטחוני,מה עם הנושא הכלכלי? כל יום,כל יום נסגרים מפעלים,מפטרים עובדים,אין עבודות אנשים מובטלים. מילא היו נסגרים מפעלים היו נפתחים חדשים,אבל גם זה לא. ראש הממשלה צריך להתפטר,מספיק אנחנו סובלים ממנו.

barBQ

New member
מנוסטלגיה לא ניוושע

אי אפשר להתרפק בערגה על ימיו הגדולים של אריל שרון כלוחם וכמצביא במלחמות ישראל. הנוסטלגיה הזאת היא דבר טוב, אבל לא לאורך זמן. אני לא אכחיש שבתחילת הכהונה של שרון, הנוסטלגיה הזאת הנחתה גם אותי וגרמה לי לתת לשרון הרבה מאוד קרדיט- אבל לא עוד. חלפה שנה, שנה וזה הרבה מאוד זמן. לא יתכן שננסה שוב ושוב לשכנע את עצמנו שיש אסטרטגיה במהלכיו של שרון- אני לא רואה כאן שוב חשיבה לטווח רחוק, רק כיבוי שרפות. איזו אסטרטגיה יכולה להיות כשמבטיחים פעולה כדי למנוע ירי על ירושלים, ומודיעים שישראל לא תאפשר שירי כזה יימשך, ואח"כ לא עושים כלום כדי למנוע אותו. איזו אסטרטגיה היא לומר שלא מנהלים מו"מ תחת אש, ותוך כדי כך, דנים ביוזמות מדיניות שונות ומשונות בעוד האש משתוללת. איזו אסטרטגיה זו לומר שהרשות הפלשתינית היא ישות רצח וטרור, ומנהיגה הוא בלתי רלבנטי, ובה בעת נפגשים עם ראשי אותה רשות ומשוחחים בטלפון עם המנהיג "הלא רלבנטי". איזו אסטרטגיה היא לומר שאם יירו טילי קאסם לעבר שטח ישראל, ישתנו כללי המשחק, ואח"כ לא לעשות שום דבר כשם נורים (כולל הים לעבר שדרות). זו לא אסטרטגיה- זו רשלנות מדינית ומנהיגותית שמביאה לפגיעה קשה בכושר ההרתעה הישראלי. אפילו אצל ברק שהיה לדעתי ראש ממשלה נוראי, יכולתי להבחין ביותר אסטרטגיה מאשר אצל שרון- הוא רצה לשים את כל הקלפים על שולחן המו"מ ולבחון אחת ולתמיד האם האויב רוצה בשלום , או רק מנסה להוביל אותנו בכחש אל עבר חורבננו. אני התנגדתי בכל מאודי להצעותיו של ברק, אבל הגיון מסויים מצאתי בעצם העלאתן. לבוא כעת ולומר שצריך לתת לשרון עוד זמן, ושהכל הוא חלק מאיזו תוכנית גדולה, זה כמו לומר שיורד גשם, כשיורקים עלייךללא הרף. הגיע הזמן להתפכח. אני חבר ליכוד כבר 10 שנים. הצבעתי ב- 4 מערכות בחירות- עבור שמיר, נתניהו ושרון, ומעולם לא חשתי כל כך הרבה כעס כלפי ראש ממשלה מכהן מטעם הליכוד.

אתה יודע מה...

יכול להיות שאני באמת קצת נתלת על ימיו המפוארים של שרון האסטרטג אבל זה בגלל שאני באמת מאמינה בזה. בגלל זה גם כל התגובות שהיו פה לא יזיזו אותי מזה כי אני פשוט מאמינה בזה זה לא קטע של דעה. בגלל זה גם אני לא אנסה לשכנע פה אף אחד כי זה עיניין של אמונה בבן אדם ואין לי שום דבר ממשי להיתלות בו ולהגיד-הנה תראה המצב יותר טוב כי הוא לא. שלא תבין לא נכון זה לא שאני חייה בתוך בועה וזה לא שאני רואה את הדברים אחרת- אני רואה אותם בדיוק כמוך-המצב חרא! אני לא מבינה את רוב המהלכים של שרון אני לא מקבלת אותם- אם הוא היה מהשמאל ההפגנות היו חוגגות. אבל בשרון אני מאמינה ואני מאמינה שהוא מביא אותנו למקום טוב. ד"א אני דווקא מאוד בעד הפגנות מצד הימין אבל לא נגדו אלא בקטע של לחזק את הצד הימני בממשלה ובקטע של להנשיב רוח ימנית בגבו של שרון-לא נגדו. ואת זה אם אתה מתכוון לשאול-נוער הליכוד כן עושה. חופית

שמאלני

New member
חופית לוי...

"אני מאמין שהוא מביא אותנו למקום טוב". פחחח את כותבת בדיחה,או מה? לאיזה,"מקום טוב",מוביל אותנו שרון? למלחמה כוללת עם העולם הערבי. אני בחיים לא האמנתי לשרון,גם שהוא יצא בסיסמא,"רק שרון יביא שלום",לא האמנתי לו. אבל אתם הימנים האמנתם,אבל עליך אפשר להגיד שאת צבועה. כי תראי את שרון,ראש ממשלה כל כך חרא,נראה לי הכי חרא שהיה למדינת ישראל. אבל עכשיו רואים מי צבוע ומי לא,את צבועה.

אני מבקש הבהרות והסברים

את כותבת את הדברים הבאים: 1. המצב חרא. 2. אני לא מקבלת את רב הדברים ששרון עושה. 3. אם שרון היה מהשמאל ההפגנות היו חוגגות. והמסקנה שלך מכל זה היא ששרון מביא אותנו למקום טוב. ולמה? "כי את מאמינה בו". מכיוון שביררתי עם ידידנו המשותף כמה דברים לגבייך, אני יודע שאת נערה רציונאלית ואינטליגנטית. ולפיכך אני לא כ"כ מבין איך אפשר להאמין באדם שלא קיים אפילו הבטחה אחת ממה שהבטיח. עם זאת, אני באמת רוצה לדעת: מה צריך לקרות כדי שתאבדי את האמונה בשרון? 300 הרוגים? 500 הרוגים? 1000 הרוגים? 5% גירעון? 7% גירעון? 10% גירעון? דרך אגב, אני לא איבדתי את האמונה בשרון. אם המפלגה כולה, כולל את, תבהיר לו שאם לא יפעל מיד למיגור הרשות הפלשתינאית הוא לא ימשיך לכהן כרה"מ, הוא יחסל את הטרור, ועוד איך...

barBQ

New member
בגיניסט! ל- 300 הרוגים כבר הגענו!../images/Emo10.gif

היום בבוקר שמעתי שמספר החללים הישראליים במלחמת אוסלו (בשנה וחצי האחרונות) עומד על 321. עצוב.

ש לכ ת

New member
אני נאלצת להסכים איתך

אני כימנית אדוקה ואפילו קיצונית מוכרחה להצדיק אותך ! אבל הקטע העצוב הוא : שגילה זו פשלה קטנה לעומת השאר (ויש הרבה כאלה) וקח את היום הזה כדוגמא - קשה להודות בזה אבל זו המציאות : שרון חייב לפנות את כיסאו ובמהרה אם אנחנו רוצים שישאר משהו ממדינת ישראל

למעלה