זולאדקס 10.8

עָנת

New member
זולאדקס 10.8../images/Emo184.gif

שלום
חמי קיבל אתמול זריקת זולאדקס במינון 10.8 בבטן
. האם מדובר במינון גבוה (בן 70) יש תופעות לוואי לתרופה
ערכנו שיחה עם הרופאה המטפלת שלו,וזו מסרה שהגרורות נמצאות בכל העצמות +ע"פ בדיקת MRI זה התפשט לעמוד השדרה. הבנו ממנה שחמי לא יקבל טיפול כימוטרפיה בגין העצמות ועמוד השדרה. זה נשמע לי מוזר למדי! הטיפול אותו הוא מקבל,מיועד לערמונית בלבד? לא אמורים לעצור את התפשטות הגידול בעצמות?
אפשר לקבל המלצות לאיכות חיים יותר טובה של חמי? הרופאה טוענת שחמי ימשיך לתפקד כרגיל!!! שימשיך ללכת לעבודה,ושיזהר לא ליפול,זה נשמע לי קצת מוזר. הרי המצב שלו חמור!

Zoladex 10.8MG

שלום, לפני שאסביר קצת - אני רוצה לציין באופן מפורש שהדיון הזה פשוט לא תקין ולא צריך להתקיים. לפי החוק, האונקולוגית חייבת להסביר למה בדיוק הכדור ניתן, תופעות לוואי, הוראות שיפור איכות חיים ובטח ובטח הפרוגנוזה של החולה. אם היא לא עושה זאת, יכולים לשלול לה את הרשיון. אני מבין ששוחחת איתה, למה לא שאלת אותה את השאלות האלו? היא מקבלת כסף טוב (למרות ההפגנות, השכר של הרופאים המומחים הוא מכובד ביותר). המדיום הזה לא יכול ולא צריך להיות טיפולי. זה ממש לא אחראי. חשוב לי להבהיר כבר בתחילת תגובתי שבמצב גרורתי אין ריפוי למחלה. אסור לאשלות את עצמכם, כדי שזה לא יפול עליכם בבום. הטיפול הוא פליאטיבי, כלומר תומכני ומקל. הוא בעצם חוסם את הציר שגורם בסופו של דבר להפרשת טסטוסטרון ודיהידרוטסטוסטרון. נותנים את הזולדקס במקרים של גרורות בעצמות כדי להפחית את הכאבים מהגרורות. לפעמים גם יכול להקטין את הערמונית ולהקל על סימפטומים אובסטרקטיביים (של חסימה). התגובה לטיפול בדר"כ נמשכת כשנה וחצי. אורך החיים הממוצע בסרטן ערמונית גרורתי הוא כשנתיים. תופעות הלוואי של זולדקס הן: כאב בעצמות בתחילת הטיפול ועם ההסתגלות הוא יעבור, גלי חום, כאבי ראש, כאבי בטן, קשיים וכאבים במתן שתן, גודש בחזה, עלייה במשקל, וירידה בזקפה ובחשק המיני. האם חמך ימשיך לתפקד כרגיל? אולי, לא יודע. אני לא חוזה עתידות. יכול להיות והוא יוכל לתפקד בצורה טובה ויכול להיות שלא. יש יחידות שעוסקות בטיפול בחולים גרורתיים ומטרתן לשפר את איכות חייהם. תל השומר נחשבים מובילים בתחום. במקרים של כאב שווה גם להתייעץ עם מרפאות הכאב בבתי החולים השונים. בהצלחה

היי ענת

לא כתבת מה בעצם מצבו התפקודי של חמך. האם הוא מרגיש טוב, האם הוא מתפקד כרגיל, קם בבוקר, שומר על שגרת יום, אוכל וישן כרגיל? לדעתי אם הוא מסוגל ורוצה להמשיך ללכת לעבודה, שיעשה זאת, ההגדרה הרפואית של המצב שלו לא רלוונטית, מה שמשנה זה איך הוא מרגיש ומה הוא רוצה ומסוגל לעשות. אני מניחה שהוא מודע למצב שלו, בעיניי חשוב לכבד את דעתו ורצונותיו, תהיו ערים לצרכים שלו בתור בן אדם, דברו איתו,הייו קשובים לו ובעצם תקלו עליו לשתף אתכם במה שעובר עליו כרגע. יום טוב גלי

למעלה