זולתנות מול אנוכיות..

nכמ

New member
זולתנות מול אנוכיות..

(זולתנות - העמדת צרכי הפרט אחרי צרכי החברה) האם האבולוציה מעודדת פרטים שהם אנוכיים או פרטים זולתנים? ואני אדגים את זה מ-2 כיוונים : הכיוון הראשון שקבוצה אנוכית תכחד מול קבוצה שהיא אינה אנוכית, כי לקבוצה שאינה אנוכית יש יתרון כאשר כולם עוזרים אחד לשני. ובקבוצה האנוכית כל אחד דואג אך ורק לעצמו. אבל מה לגביי קבוצה מעורבבת? שבה יש 2 סוגים.. הסוג האחד הוא אנוכי ודואג אך ורק לעצמו, ובעוד הסוג השני דואג לחברה לפני צרכיו האישיים, במקרה הנ"ל האנוכי הוא זה שישרוד יותר בתוך אותה הקבוצה.. מה דעתכם?

noa0912

New member
זהו נושא מרתק באבולוציה

ואתה צודק, במקרה ולא כל הקבוצה זולתנית, האנוכיים ישרדו. אבל, מחקרים הראו שחיות בטבע פועלות בשיטת ה- אם הוא לא יעזור לי אני לא אעזור לו בפעם הבאה שהוא יצטרך עזרה- וכך קטן יתרונם של האנוכיים וגדל של הזולתנים.

גם וגם וגם

נתחיל בזה שדבורים ונמלים הם זולתניות לגמרי. אני מדבר על הפועלות. אבל זו דוגמא קצת לא שייכת, כי בלאו הכי אין להן תוכניות להעביר את המטען הגנטי הלאה (הן אינן פוריות הרי). במינים שפרט בודד יכול להסתדר בלי טובות מאף אחד - יישארו האנוכיים. במינים הדורשים שיתוף פעולה לצורך הקיום, ישארו פרטים שנוהגים באנוכיות בנסיבות מסויימות ובזולתניות בנסיבות אחרות. בני אדם נחשב לדוגמא טובה? זולתניות תופנה יותר כלפי פרטים בעלי מטען גנטי משותף. ואנוכיות כלפי פרטים רחוקים מבחינה גנטית. זולתניות מוסברת גם כחלק מעיקרון ההכבדה. בלהקה של זנבנים יש מאבק בין הפרטים מי יהיה בתפקיד השומר. המשמעות היא שהוא נשאר רעב בתצפית בזמן שהאחרים אוכלים לתיאבון.

amni

New member
זולתנות אינה חלק מעקרון ההכבדה

אלא תכונה שמטרתה לשמור על על החוסן החברתי לזולתנות יש לו יתרונות לפרט, אם הוא חי במסגרת חברה מאורגנת והיא מהווה מעין תשלום פרמיה לתעודת ביטוח בעת צרה. כמו כן למבנה חברתי יש יתרונות נוספים, כגון "התמקצעות" של הפרטים (חלוקת תחומי עבודה).

למעלה