זום 18-

שירונה

New member
זום 18- ../images/Emo53.gif

הי לכולם! סגרנו עם זום 18 בשבוע שעבר, אחרי שקיבלנו המלצות (גם מהפורום...) והתרשמנו מעבודות. קיבלנו מחיר סביר יחסית- 1200$ לא כולל מע"מ. מה שכן, כשבאנו לחתום על החוזה, פתאום ראינו שיש הגבלת זמן עד 01:00, ואחרי 01:00 כל שעה נוספת היא בתוספת של 150$!... שאלנו לגבי זה, ונאמר לנו שהמטרה היא לתגמל את הצלמים בהתאם לעבודתם. למרות שלפי מה שהבנתי, רוב החתונות לא נמשכות מעבר לשעה 01:00, זה קצת מפריע לנו. מה אתם/ן אומרים/ות? איך אתם סגרתם בחוזה? תודה.

לנו נאמר:

צילומי סטילס ללא הגבלת זמן. צילומי וידאו: אם יש מה לצלם (יש הרבה "אקשן" על רחבת הריקודים) הצילום נמשך, אם לא, משלמים איזה תוספת שאני לא זוכרת בדיוק מעבר לשעה 1:00. אני לגמרי מסכימה עם הגישה הזאת.

אתי@

New member
ומי קובע אם זה אקשן מספיק או לא ../images/Emo35.gif

זו פרצה לסחטנות...

dorlim

New member
האמת, זה מריח רע ../images/Emo76.gif, אבל קורה..

אמנם המחיר סביר מאד (!!!) אבל זה ממש לא נראה לנו להוסיף תוספות שלא דובר עליהם קודם לכן. אנחנו מעדיפים לדעת הכל מראש ולא לסגור עם מי שמפתיע אותנו בכל מיני סעיפים "קטנטנים ולא משמעותיים"... אבל הסכום בהחלט סביר וגם התוספת היא לא ממש משמעותית.

לי אישית זה לא נראה לעניין.

בזמן שאתם בוחרים נותן שירות כמו שלימור ודורון אומרים אתם חייבים לדעת מה יש בהסכם לפני החתימה שלא יהיו לכם דלתות אחוריות ופתאום תגלו כל מיני תוספות שלא ידעתם עליהן ובמיוחד שלדעתי תוספת זו לא מקובלת. אם אתה בתור נותן שירות רוצה לגבות על היום עבודה שלך יותר בגלל שאתה מתחיל אותו מוקדם אז תגבה על ההתחלה ולא על הסוף. חתונה מתחילה רשמית בד"כ ב- 19:00 ואני מדבר על האירוע עצמו ונניח שההתארגנות של ולכן אם זהו יום עבודה אז בהתאם ואם לחשב 8 שעות נניח אז לפי זמן האירוע. ואם מתחילים את הצילומים מוקדם יותר אז על זה יש לתמחר את העסקה. ודבר אחרון, כמי שהיה פעם שכיר מעולם לא "תיגמלו" אותי בהתאם לעבודה שהסתיימה אחרי אחת בלילה ומה שבטוח לא ב- 150$ אני חושב שזו חוצפה לומר כזה דבר ועוד לתרץ את זה בכך שהתיגמול הוא לצלמים אני אישית בתור לקוח לא הייתי מקבל כזה דבר. אני נותן למכל הדבר הזה ציון -10 איכס. בהצלחה בהמשך אייל...

eliram

New member
החתונה שלנו נמשכה עד רבע לשתיים

והיינו אצל זום 18. ובסוף לא לקחנו אותם. לדעתי כדאי לכם ללחוץ אותם שלפחות ההגבלה תהיה עד 2 או עד 1:30 כי אין היום כמעט חתונה שלא מגיעה לשעה 1, ולמה לכם להיות גבוליים? זה גם די יבעס אתכם אם בשעה 1:00 ישארו רק מעט אנשים, אבל הם עדיין ירצו לרקוד, אז תשלמו בשביל זה עוד 700 ש"ח? תגידו לצלמים ללכת? אתם יכולים להגיד להם בשקט שרוב הצלמים לא מגבילים בזמן, וזה נותן לכם תחושה לא טובה (למרות שכל הסיכויים שאם זה לא יהיה עד 4:00 בבוקר אז הם לא יהיו קטנוניים, אבל בכל זאת). ואז אולי תדחו את שעת הסיום שלהם, כך שגם אם הם ילכו, לא תצטערו. עוד נקודה למחשבה, הרבה פעמים, כמה רגעים הכי מרגשים מתרחשים דוקא בסוף החתונה (צילומי סטילס עם המשפחה וכולי) כי נשארים רק הקרובים ביותר. ואם בכל זאת הם לא יסכימו, אז אם החתונה שלכם נגמרת לפני אחת (נגיד בחצות), תוכלו לבקש מהצלמים להשאר אחריכם ולצלם איך מנקים את האולם אחרי שכולם הלכו... עד 1:00)
- בצחוק כמובן.

oc101

New member
באותו הקשר

אני מאוד רציתי את "גל פלוטניקוב" אבל בגלל שהוא ביקש תוספת של 100$ לשעתיים לפני החתונה - לא רצה לוותר עליהם , נאלצתי לותר עליו ולא תגידו שהוא היה מפוצץ עבודה , בחודש ספטמבר (התחתנתי) שוחחתי עימו בטלפון מס´ פעמים לא מעטות והוא היה בבית - לא עבד !- חבל ! אני לא בעד שחיתה הצעירה בבשלניות

מסכימה - דרישה לתשלום נוסף היא

בדרך כלל אמצעי להתחמק מלעבוד עד שעות מאוחרות, או סתם לגזול כסף. יש גני אירועים (חצר נצר, גן השקמים) שדורשים מחירים מופקעים (150-500$) על שעות אחרי חצות. יש צלמים שגובים כסף מוגזם על צילומי הכנות (גיא שדות בוידאו - 500$) או על צילומים אחרי שעות מאוחרות. בעיני, זו בושה וחרפה - ניחא הכנות, אבל לא להבין שלאירוע יש קצב ומשך משלו ושעבודת נותן שירות היא לכל האירוע ולא לפי שעות (אלא אם כך סגרתם), זו ממש תפיסה מעוותת של יחס ללקוח. שלא יחשבו שרק בגלל שאנחנו מתחתנים, נשלם כל מחיר שבעולם ! שורה תחתונה - לקרוא היטב את האותיות הקטנות, ולא להתפשר על מישהו שלא חושב שמגיע לכם את הטוב ביותר !

משהו שחייבים להבדיל ולהבין

צעירונת יקירה (מאוד
) התוספת שנדרשה מאותו זוג ששאל את השאלה היא תוספת בעבור זמן סוף האירוע. כמו שהילה אמרה לכל אירוע קצב משלו ולכן לא לעניין לגבות בעבור סוף האירוע תוספת אבל במידה ורוצים להתחיל יותר מוקדם אז בעבור זה אני חושב שנכון להוסיף למחיר, כי אם נגיד שהאורחים מוזמנים ל-19:30 וביקשת מהצלם להגיע נגיד לשלב של ההתארגנות שלך בסלון כלות בצהריים אז פה יש מקום וגם צריך להוסיף כסף על זה כי האירוע ימשיך לו עד לאחרי 00:00 ומה שקרה בסוף הוא שלאותו צלם שהתחיל את היום עבודה שלו איתך בצהריים וסיים אותו אחרי חצות יצא יום עבודה מאוד ארוך ורק על זה צריך לשלם ולא על העובדה שהאירוע נמשך אחרי חצות או אפילו אחד בלילה. לכן יכול להיות שהשיקול שלך לא היה במקום כשדיברת עם גל ולא הבנת על מה התוספת תשלום שביקשו ממך, אם תחשבי לרגע תוכלי להבין את ההבדלים בין שתי התוספות. לכן חשוב לזכור ולהבין, גם לזוגות שלפני סגירה, שהתוספת תשלום בעבור זמן תחילת הצילומים בצהרים הוא מוצדק ואילו תשלום בעבור סוף אירוע לדעתי לא במקום. בהצלחה אייל...

למעלה