זועק לקיר.

badooy

New member
זועק לקיר.

זה כאילו היה מובן מאליו שלא אהיה קרבי, או אפילו לא קרוב לזה, הכי ג'ובניק שיש- תפור עליי! מי הם שיזלזלו בי? אני אוכיח לכולם שאני יכול! למרות שאני יודע שלא... השמטתי כל בעיה רפואית, הראתי נכונות ומוטיבציה בשמיים ומויינתי לתפקיד לוחם, או לפחות חשבתי שהוא לוחם. ואז התחילו הסרטים... "איך אני אסתדר?! זה עולם אחר, אני לא מכיר אותו, אני לא אצליח להתמודד איתו. אבל העיקר הרצון, אין העומד בפני הרצון (בולשיט!!!)..." הגעתי לבקו"ם לבד, נובמבר 2007, פוחד בטירוף, חש ברעידות בכל הגוף... אבל הביטחון העצמי הגבוה גרם לי להגיע בחיוך ולצחוק בתוך תוכי על המשחק העלוב של המפקדים מנופחי האגו וישר עלתה לי בראש אסוציאציות מהשואה: לקחו לנו את הציוד האישי, את הפלאפונים והסיגריות, סידרו אותנו בשני תורים והלכנו אל הלא נודע... פרודיה. סיימתי את "שרשרת החיול" והגעתי לבסיס טירונות. ירדתי מהאוטובוס ישר לאיבה, להשפלה, לצעקות ולניצול הכח לרעה. הייתי בשוק שככה מתייחסים בצבא של היום. למה זה טוב? למי זה טוב? זה יהפוך אותי לחייל טוב יותר? אני צריך שיגידו לי כמה שאני כלומניק? שאני זוחל כמו כוסית במחזור? התייחסו אלינו כאילו אנחנו עוד גרגר אבק באדמה. זה בטוח יהפוך אותנו ללוחמים אמיתיים, נכון. כבר מההתחלה היה לי ברור שזה לא מקום בשבילי, אבל רציתי כל-כך להצליח בו. ספגתי בשקט את העלבונות ועשיתי את המקסימום שלי, שכנראה לא מספיק. ישנתי בקושי 3 שעות בלילה, קמתי כל לילה לשמירה, אכלתי חודשיים רק מנות קרב: בוקר-צהריים-ערב אותו לחם יבש, פג תוקף שהרטבנו כדי שיבלע ביתר קלות. ישנו באוהל סיירים בקור של מינוס 3 מעלות- אוהל במיועד לזוג, אבל הצטופפנו ארבעה חיילים באוהל כדי להתחמם מחום הגוף. נתתי את כל כולי, ומה קיבלתי בתמורה? יריקה לפנים. השפלה. תמיד אמרתי לעצמי שאני אסיים את הארבעה חודשים האלה, אגיע לסדיר ואז החיים יהיו ורודים יותר. זה מה שהחזיק אותי שם. סיימתי אותם. נטול כוחות, נטול מוטיבציה ורצון לתרום. המקום הזה שינה אותי באופן קיצוני, אני אדם אחר. נדיר שיראו חיוך על פני, נעלמה לה השמחת חיים והתמימות הטהורה שהיתה לפני שנכנסתי למקום הזה. סיימתי את ארבעת החודשים הקשים בחיי, ארבעה חודשים שמרגישים כמו 10 שנים. אני לא אותו אדם. רע לי. ביקשתי לראות קב"ן כמה ימים לפני סוף האימון מתקדם, נפגשנו והוחלט שאגיע לסדיר, היא אמרה ששם הרבה יותר קל ואת הדרך הקשה כבר עברתי, שיהיה טיפשי לוותר עכשיו. רציתי להאמין שהיא צודקת, המשכתי. הגעתי לסדיר, מוצא את עצמי טוחן מינימום 7 שעות שמירה ביום, מטבחים, תורנויות רס"ר ושאר התעסקויות בקקי. בשביל זה הוכשרתי בטירונות ובקורס להיות לוחם? בשביל לשבת 7 שעות בעמדה מטופשת? בשביל לשטוף סירים מהבוקר עד 12 בלילה? בשביל לפנות פחים!? הייתי יכול לעשות את זה גם בלי ההכשרה מורטת הכחות. אז גיליתי שאני לא באמת לוחם, אני רק כתוב ככה. שקעתי לדיכאון כבד, אמיתי, לראשונה בחיי. לא ישן בלילות, עייף תמידית, סחרחורות-הקאות-התכווצויות, דמעות בעיניים באופן תמידי. הפכתי לאדם עצבני, עצוב. הרגשתי שמצבי הולך ומדרדר והשלמתי סופית עם העובדה שהמקום מזיק לי מאוד- ביקשתי קב"ן בחודש מאי, עברו שלושה שבועות ועדיין לא קיבלתי, בטענה שהמקרה שלי לא דחוף. פינו אותי לבית חולים עקב הקאות מרובות וחוסר יכולת לתפקד, אחרי 4 ימים של אשפוז בבית חולים אזרחי, העבירו אותי לבית חולים צבאי, לעוד שבועיים של אשפוז. כל הבדיקות המרובות שנשלחתי אליהן- יצאו תקינות, הרופאים אובדי עצות- לא יודעים כבר מה לעשות איתי. לאחר שבועיים של אישפוז בבית חולים הצבאי, החליטו לשחרר אותי לרופא יחידה אבל לא לפני שאראה שם קב"ן. נפגשתי עם הקב"ן, סיפרתי הכל, הוא אמר שאני חייב לראות בדחיפות קב"ן יחידה ונתן לי הפניה ביד כדי שאביא אותה למפקדיי והם יקבעו לי פגישה מיידית. חזרתי לבסיס, 5 קילו פחות, חולה. הבאתי לקצין שלי את ההפניה ושום דבר לא השתנה... לא פוגש קב"ן. נכנסתי למצוקה עמוקה יותר, מתעלמים ממני, לא מאמינים לי. אני לא מסוגל להיות שם! ההורים שלי כבר לא ישנים בלילות, דואגים לי מאוד. אימא התקשרה למשרד מפקד הגדוד ודיברה איתו, הוא השתיק אותה כשאמר "תשחררי אותו מהסינר שלך, והכל יהיה בסדר". הוא אמר שאני אראה קב"ן במיידי, שהוא ידאג לזה... עבר שבוע מאז, ולא ראיתי. בינתיים מצבי רק מדרדר ואני לא מסוגל לתפקד. קיבלתי עכשיו גימלים הביתה ואני מסתגר בחדר ולא רוצה לצאת, לא רוצה שיראו אותי במצב הזה, לא אופייני לי- מי אני?! אני לא מזהה את עצמי ככה. אני שבור לגמרי ולא יכול לחשוב בכלל על האפשרות שאני צריך לחזור לגטו ביום שישי, לסגור 28 יום. אני זועק לקיר. מסגרת אטומה! אני לא רוצה להיות עוד סיפור של רשלנות צבאית, לא בשבילי- לי כבר לא אכפת... בשביל המשפחה שלי, הם אוהבים אותי. אני חייב לקבל עזרה דחופה, לפני שיהיה לי את האומץ...

timmyy

New member
הי

מכתב קשה ונפוץ כל כך לצערי.. הזוי אייך עד היום יש לנו צבא כל כך אטום ומיושן... נשמע מוזר אייך עד עכשיו, למרות כל ההמלצות, לא ראית קבן. על מה אתה בגימלים? אם אתה על מצב נפשי אז כנראה שזה באמת בטיפול ועניין של זמן עד שתראה קבן. אך אם באמת יש הזנחה של העניין מצד המפקדים ורופא היחידה, נסה אולי לגשת לבית חולים אזרחי בבקשה לראות פסיכיאטר. יש גם צבא אחר אי שם.. לפעמים לנסות ולהיות ראש גדול ולמצוא שאיפה זה עוזר.. גם להתחבר עם הסביבה... בהצלחה!

sharon198

New member
תקבול את המפקד שלך.

קודם כול שתדע שחייבים לתת לך קב"ן,תוך לפחות שבועיים מיום הבקשה,וזה רק אם זה לא מקרה דחוף, אם רופא אמר לך שאתה חייב לראות דחוף קב"ן אין כזה דבר שלא תראה תוך 24 שעות.. הם חייבים. תקבול,תעשה בעיות,תעמוד על שלך אל תוותר אם מפקד שלך לא נותן לך-תאיים עליו שתקבול,ואם הוא עדיין לא שם עלייך-תקבול באמת תאמין לי שיש חוקים ובסופו של דבר אתה תצא משם אז תהיה חזק באמת שיהיה בסדר :(

סיפור קשה

ואכן הוא חוזר על עצמו פעמים רבות. דבר ראשון כל הכבוד על המוטיבציה והרצון לשרת בשירות קרבי ומשמעותי. בזכות אנשים כמוך מדינת ישראל עוד קיימת. עליך לנסות להבין למרות הקשיים את המערכת הצבאית, בזמן שאין פעילות מבצעית (ברוך השם) לא נותר גם לסיירות המובחרות ביותר אלא "לטחון" שמירות והתעסקויות בקקי כהגדרתך הנכונה. הדבר לא נובע משום שהצבא לא מחשיב ממך, בשעת הצורך רק אתה וחבריך תגנו על מדינת ישראל. אתם החיילים היחידים שמדינת ישראל יכולה לסמוך עליהם, ואלולא אותם "עמדות מטופשות", כבר מזמן כולנו היינו תופסים עמדות בים התיכון... עליך לנסות אפילו להבין את המפקדים שלך, הם אינם יכולים לתת לכל חייל שמרגיש קושי להגיע לקב"ן בכל רגע שמתחשק לו - אחרת לא היה נשאר חייל קרבי אחד בצבא... גם להם יש מפקדים, והם צריכים לתת להם דין וחשבון. ולעניינך הפרטי: אין ספק כי רצית ועודך רוצה לתרום. אך מצבך הנפשי הנוכחי אינו מאפשר לך. עליך להתעקש עם מפקדיך, אפילו שלפעמים הם אטומים. התאזר בסבלנות ואל תעשה מעשה טיפשי! לא היית רוצה לאבד הכל רק בגלל כמה ימים או אפילו שבועות של המתנה. אינך החייל הראשון שמצבו הנפשי מתדרדר עקב השירות. צה"ל יודע במה כרוך הקושי הנורא שהחיילים נאלצים לעבור. תפקידך כרגע הוא אחד: להחזיק מעמד עד שתראה קב"ן ותסביר לו הכל. וגם אז - להחזיק מעמד. להתאזר בסבלנות ועם זאת לא לוותר ולהתעקש. סיבותיך מוצדקות. עדיף לאבד רגע בחיים מאשר לאבד את החיים בגלל רגע טיפשי של חוסר מחשבה. רק השבוע פגשתי חייל ששירת שנה וחצי בשירות קרבי, וכשלא יכל יותר - נפגש עם קב"ן וקיבל שירות שיוכל להסתדר בו. דבר זה לא פגע כהוא זה ברצונו לתרום. כמו שישנם אנשים שרוצים לתרום כמה שיותר אך מצבם הרפואי/פיסי אינו מאפשר זאת, כך לפעמים המצב הנפשי אינו מאפשר. ודבר אחרון - עליך לזכור שהת"ש עולה לא משנה היכן אתה נמצא. כך בנוי צה"ל וטוב שכך. מצבך רק ילך וישתפר. אתה "טוחן צעירות", ככל שיעבור הזמן תצטרך פחות להתעסק בעבודות הבזויות הללו. אתה מטפס על הר - עלית את העלייה, אבל עדיין אינך מרגיש את הירידה, אתה במישור. לפעמים אנו נוטים לאבד תקווה וסבלנות דווקא לקראת הסוף, החזק מעמד. מכאן אפשר רק לעלות. אני מאחל לך הצלחה היכן שלא תהיה, ומה שתחליט לעשות.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
מרגיש חנוק...

בדוי יקר, אנחנו שומעים כמה אתה מרגיש חנוק, מרגיש שהמערכת לא קשובה אליך, לא מצליחה לעזור לך... נשמע שאתה מרגיש שהצבא שינה אותך, שאפילו אתה לא מכיר את עצמך... אנחנו רואים כמה אתה מתאמץ לשמור על עצמך, עד הפגישה עם הקב"ן, כמה הכל מעיק ומציף... ואנחנו פה, מקשיבים לך, מזמינים אתך לזעוק את הכאב, פה בפורום, או בשיחה אישית, לנסות לתת לכאב לצאת, ואולי להיות איתו קצת פחות לבד...

mmorumi

New member
אל תתן לסביבה לשבור אותך

שלום לך, קראתי את מכתבך לעומק, וחשתי את המצוקה הרבה שאתה שרוי בה. שמתי לב, לאורך כל המהלכים שיזמת בעניין השירות (להתגייס לקרבי, ו.. "לפני שיהיה לי האומץ"..), שאתה מושפע לא מעט (כמו כולנו), מהסביבה שלך, מהצפיות שלה ממך, ומהכבוד או ההערכה שהיא רוכשת לך. כאמור כולנו למעשה, מושפעים מזה בצורה יותר או פחות, תלוי בחינוך שקבלנו, בגנים שנולדנו אתם - דברים שלא אנו בחרנו! אתה יכול להגיע להתעלות מעל הגורמים האלה, ואז תהיה אדון לעצמך, עצמאי בכל הבחירות שלך. מאחלת לך שתתאמץ בכוון הזה.

ח ב ו ב ה

New member
אני חושבת

שלא יזיק לקבול את המפקד הזבל הזה אולי הוא אפילו יבין שהוא אידיוט בהצלחה אצל הקב"ן!!!!!! תהיה חזק

IndigoChild1

New member
מכיר את המצב הזה מקרוב

גם אני הייתי במצב שלך רק שאני לא נתתי שאיזה טמבל בקבע יגיד לי שהמצב שלי לא דחוף מספיק ושאני אצטרך להמתין עם זה הבהרתי לכולם שם טוב מאוד שאני צריך לראות קב"ן ועכשיו וזה מה שבאמת קרה חצי שעה אחרי שנכנסתי לקב"ן יצאתי עם חודש גימלים ומשם כבר הדרך החוצה הייתה קלה אבל אני לא ממליץ לך לצאת אם אתה באמת ברוח של לתרום אני חושב שיש לך סיכוי טוב להשיג את מה שאתה רוצה אתה רק צריך להיות משכנע מספיק בהצלחה

למעלה