זורו, צמר וסטיץ'

שרית מ123

New member
זורו, צמר וסטיץ'

שלום לכולם! חזרתי עם עדכונים לגבי הקטנטנים שלי... אני חייבת להודות שבזמן האחרון הם קצת מוזנחים. הייתי צריכה להתעסק עם יותר מדי מבחנים, עבודה, מעבר דירה ושני גורים (כלבים) חדשים. אבל אל דאגה, הם מקבלים כל יום כמה שעות מחוץ לכלוב. כמה דברים חדשים: הם שמנו - בעיקר סטיץ', הוא נהיה ממש בלון קטן. הוא פחות מהיר אבל עדיין הראשון שיוצא ברגע שהדלת נפתחת. כשאני פותחת להם את הכלוב, הם משחקים בחוץ ואחרי שעה שעתיים חוזרים לישון בכלוב. פעם זה היה ממש נדיר אבל עכשיו זה כמעט כל יום. הם תמיד היו ישנים באיזו פינה בחוץ. ו... זהו... הם חמודים כמו תמיד, מסתדרים נהדר וישנים המון. כבר שכחנו את התקופה שזורו ובעיקר צמר היו תוקפים את סטיץ' בלי רחמים.

WTR

New member
ברוכים השבים ../images/Emo140.gif

ונוס תשמח להפגש עם השלישיה, אם תרצו
אין משהו יותר מהנה מלראות חמוסים משחקים וישנים ביחד... זה הבדל כל כך גדול מלגדל חמוס בודד..

EBM PossativE

New member
בן זוג לבטי../images/Emo25.gif

לאור האינפרמציה לגבי נקבות החמוס וכל הדברים הטובים שאני שומעת על זכריי החמוסים, אחרי כמה זמן מומלץ להביא חמוס זכר בהתחשב בעובדה שבטי אצלי רק משבוע שעבר? והאם אני צריכה להיכן את הבית שלי לבואו של חמוס נוסף?

WTR

New member
אחרי שהיא מסתגלת לבית החדש ואלייך

ואחרי שסיימת איתה את שלב החינוך והיא כבר לא נושכת מתוך תוקפנות. הבית עצמו לא צריך להיות מוכן לעוד חמוס. מה גודל המרפסת שבה בטי נמצאת?

EBM PossativE

New member
בטי בטי בם

המרפסת שהיא בעצם החדר של בטי היא מפרפסת מוצלת מעץ באורך של כ4.5 מ' , הרוחב שלה הוא בסביבות המטר וחצי כמעט 2. בואי נאמר שיחד עם הכלוב שלה שהוא בסביבות המטר על מטר וכורסה וצעצועים עדיין יש לה מקום להשתולל ולהזדחל. חשוב לי לצין שבגלל שאנחנו עדיין לומדות להכיר אחת את השנייה ושבטי עדיין לומדת את האיזור אני לא משאירה אותה לבד בלי השגחה מחוץ לכלוב. אבל כשיש את ההשגחה שלי היא מסתובבת חופשי לא רק במרפסת שלי אלא בכל הבית. המרפסת אגב מתוחמת לחלוטין ע"י רשת של במבוק, ולמרות שהיא מוצלת דאגתי שגם מעל הכלוב תהיה יריעת בד שתמנע משמש לחדור פנימה. מה גם שהמרפסת היא עורפית ובקושי מגיע אליה אור בלאו הכי. שמעי תכלס סדר היום של בטי הולך ככה: אני קמה בבוקר ומוציאה אותה מהכלוב מה שנותן לה בסביבות השעה וחצי לשוטט עד שאני יוצאת לעבודה ואז היא חוזרת לכלוב. כשאני חוזרת הביתה בסביבות 6 וחצי אני משחררת אותה דבר ראשון לאיזה שעה עד שהיא עושה איזה שטות ואין לי כבר סבלנות אליה אז כעונש אני מחזירה אותה לכלוב ומוציאה אותה שוב לאיזה שעה ולפעמים יותר בשלב יותר מאוחר בלילה. היא כרגע בשלב ההתחנכות ומאוד קשה לפעמים אפילו להסתובב בבית כשהיא נכנסת לאיזה קריז ועושה לי אמבוש על הרגליים. זה לא שאני מוציאה אותה והולכת לענייני כי פשוט אי אפשר להישאר אדישים ליצור קטן עם שיניים וציפורניים חדות שמחפש גבולות ומעצורים. אז אני משחקת איתה ועושה לה קצת ספורט ובעקר מחנכת אותה ומרגילה אותה למילה- "לא!!". אבל בא לי לחבק אותה ולנשק אותה ולא נראה שהיא תשתף פעולה עם גילויי החיבה שלי בזמן הקרוב...
אם יש לך עוד עצות בנוגע לאופן הגידול והאחזקה של חמוס את מוזמנת כרגיל לשתף ולתרום לי מניסיונך!
תודה רבה ויום נפלא!

WTR

New member
מצטערת, אין לי ממש מה להוסיף מעבר למה

שכתבתי במאמר.. כתבתי שם כל מה שעלה על דעתי מהנסיון שלי עם חמוסה פושעת.. אני בטוחה שאם תמשיכי להתמיד ותחנכי אותה בצורה הנכונה היא תלמד בסופו של דבר. רק עניין של זמן..

שרית מ123

New member
נקבות חמוסים

הנקבות באמת קצת קשות אבל אני נורא נקשרתי לצמר שלי.... אחרי שהיא תתרגל ותתחנך, תהיו ביחסים טובים יותר. לא קיבלנו ביס מצמר כבר כמה חודשים, היא נושכת רק כשהיא מאוימת אבל במטרה להרוג. לעומתה, זורו נושך כל הזמן מתוך משחק אבל עדיין זה די כואב.

EBM PossativE

New member
תודה../images/Emo140.gif

אני מקווה שבקרוב היא תתרגל ותירגע, האמת היא שאני קולטת שבטי שלי מאוד חכמה, היא מהר מאוד מבינה שהיא לא בסדר-כשהיא לא בסדר. היא מזעיפה פנים ורצה למשהו אחר שניתן לנשוך ולפרק! אני מקווה שבקרוב היא תהיה יותר חמימה ותגלה אלי קצת חיבה. אגב, כשחמוס מלקק זה מחיבה?

למעלה