זורקת שאלה שמטרידה אותי, לדיון

זורקת שאלה שמטרידה אותי, לדיון../images/Emo11.gif

זה מאוד מציק לי. נדמה לי שכבר דנו בזה רבות מעל דפי הפורום אבל עדיין לא מיציתי את הנושא. האמת היא, שלרובכם יש ילדים קטנים מאוד ואתם לא מבינים את הרגשתי ואולי לא יכולים להזדהות כך שאני לא בטוחה שתוכלו לעזור לי, אבל אני רוצה לשמוע בכל זאת, או לפחות לשתף. היום אחר הצהריים נפגשתי עם חברה שהבן שלה חבר טוב של טל. חבר קרוב. גם החברה, היא חברה עם נשמה טובה, באמת אישה טובת לב ולא מאלה ששמחות לאיד או משהו כזה חלילה. אישה טובה שעוזרת תמיד ויש לה אוזן קשבת לכל מצוקה. אמרתי לה: "נעמה, תגידי לי את האמת. איך טל נתפש מהצד, בעין של מישהו שלא מכיר ולא יודע ורואה אותו בפעם הראשונה. האם רואים שמשהו לא בסדר ברגל? האם רואים קושי מסוים, איך הוא נתפש חברתית בכלל מבחינת העניין הזה?" אמרתי לה שלא תפחד להגיד לי שום דבר כי כאמא אני לא רואה את הדברים שרואים אנשים שלא מכירים אותו. היא אמרה לי: "תראי יעל, מי שרואה אותו בפעם הראשונה, מעבר לעניין הסד, שבו נגיד שהוא הולך עם מכנסיים ארוכים ולא רואים את הסד, אז רואים, בוודאי שרואים. יש סחיבה קלה של הרגל. יש צליעה קלה בעיקר כשהוא רץ." שאלתי אותה אם הוא נראה נכה, כן כן, ממש שאלתי אותה דוגרי, ככה, אם הוא נתפש כבעל נכות מסוימת, והיא אמרה לי "כן. נכות קלה. רואים שיש משהו לא בסדר ברגל וזה נתפש חברתית כנכות קלה". רציתי למות. האמת היא שאני יודעת את זה מבפנים אבל זה קורע אותי. העובדה שהילד שלי יהיה שונה מכולם. נכון, זה לא פיגר שכלי, זה לא תסמונת דאון, זה לא אוטיזם, אבל הוא שונה. אני לא יודעת מה זה יעשה לו חברתית. איך הוא ישחק כדורגל כמו כולם, ברמה של כולם, כשהוא יהיה בכיתות ו', ז' ומעלה, כשכבר החבר'ה משחקים כמו גברים, אני לא יודעת מה יהיה עם בחורות, מה יהיה עם טיולי צופים, גדנ"ע, לא יודעת מה... הבטן מתכווצת לי. אני כל הזמן שומעת את ד"ר עזרא באוזניים שלי שאמר, "גיברת, בחיים הרגליים שלו לא תהיינה דומות וזהות זו לזו. הרגל הזו לעולם לא תהייה בסדר לגמרי." זה קשה. מאוד. נכון, הוא מתפקד, הוא בסדר, אבל אני כל הזמן בחרדה. אני הולכת ברחוב איתו ופוחדת שהוא יתקל במרצפת בולטת ושירוץ יותר מדי מהר וימעד. בקיצור, מין פחד כזה זוחל לי בעורקים. מעבר לזה, שאני לא יודעת, מה יקרה חברתית ככל שהוא יגדל. זה מפחיד אותי. ושוב, אני יודעת שלרבים מכם הקלאבפוט נראה כאילו זה משהו שמסתדר ונגמר. זה לא. זה סיפור לחיים שלמים. אצלינו זה ככה לפחות. אצלינו זה לא עובר. ואולי זה לא יעבור. זה יהיה טוב יותר, זה ישתפר, אבל זה לעולם לא יהיה רגיל ונורמלי ומאחורינו. זהו. גמרתי לנאום. שבת שלום, יעל

אני רוצה לענות לך הכי אמיתי

שאני רק יכולה, ואני מקווה שתקחי את הדברים הכי בהבנה שאת יכולה. כי רק ככה יהיה לנו דיון אמיתי. אני מחלקת את התשובה שלי לשני חלקים. קודם כל להבדל המאוד מהותי בגישות שלנו (וכבר היה לנו פיצוצון בנושא). אני רואה אכן את נושא הק"פ כמשהו שמטפלים בו בצורה שגרתית בשנים הראשונות ולאחר מכן הוא הופך להיסטוריה וכשהבחור יחזור מטראקינג באנדים אני אראה לו תמונות איך כשהיה תינוק, הוא היה עם גבס. ואת מראה צד אחר וגורמת לי לחשוב. האם אני כמו בת יענה? האם אני טומנת את הראש בחול ומסרבת להכיר במציאות בה הילד שלי יהיה תמיד שונה, ויטופל טיפולים קשים כל חייו. ואז אני בוחנת טוב את הדברים. יומיים בלבד היתה לו רגל עקומה. שנה וחצי יש לנו תינוק רגיל. הוא התפתח מהר ויפה לגילו. פונסטי המפורסם מפרסם סטטיסטיקות מדהימות באופטימיות שלהן לגבי הטיפול אצלו. והכי חשוב - רופא מומחה בתחום עוקב אחריו שנה וחצי ועל השאלות הנוקבות שלי עונה שתמיד יש סיכוי לנסיגה אבל גם אז אפשר בקלות יחסית לחזור למצב תקין ולפי מה שהוא רואה אצל תותוש הסיכוי שלו להגיע למצב כזה נמוך. ואז אני אומרת לעצמי שבאמת שאין טעם שאשגע את עצמי בגלל אחוזים נמוכים כל כך, באותו אחוז גם יכול לקרות לו משהו רע אחר שלא קשור לק"פ. וככה אני שלמה עם עצמי. ולגבי מה שסיפרת בהודעה שלך. את באמת אמיצה וגם חכמה כשאת מסתכלת למציאות בעיניים ויש לי משהו להגיד לך לגבי הנכות הקלה והשונות שאת חוששת ממנה. מדי פעם שומעים על פצוע מלחמה קשה או מישהו שנולד נכה קשה ושלא נתן למגבלות שלו לעצור אותו. הוא למד, הקים משפחה, בנה קריירה, טייל בעולם, יותר ממה שרוב "הרגילים" עושים, מה שנקרא נצחון הרוח עם החומר. והבן שלך אפילו לא מתקרב למקרים כאלו. אז על אחת כמה וכמה. ועוד נקודה - מה זה "רגיל"?יש אנשים ללא נכות אבל עם אף גדול, או הרבה ק"ג עודפים שמורידים להם את הביטחון והופכים אותם לשונים, מחוץ לעניינים. או כאלו שאין להם שום שונות פיזית אבל נפשית יש להם עכבות שגורמות להם להיות מנודים חברתית. אני שמה את עצמי במקומך ומכיוון שיש לי ילד בגיל של טל אני מאוד יכולה להתחבר לתחושות שלך ואני חושבת שאת צריכה לנסות לעבוד על עצמך להוריד את רף הדאגה, לא לתת לו הרגשה שאת עוטפת אותו בצמר גפן כי הוא שונה, חלש. ובטח שלא לרחם עליו. כמו עם חצי הכוס המלאה (ובמקרה שלך זה 95% או יותר מלאה), תסתכלי עליו ותראי ילד מפותח היטב מכל הבחינות, ילד מוכשר עם פוטנציאל מדהים והכי חשוב - ילד מאושר. וזה מספיק, לא?

אש"ת, לגבי החלק הראשון בהודעה שלך

את כותבת בדיוק מהניסיון שלך. ואכן, את צודקת. אני כבר מאחורי זה. אני עם ילד בן שש עם קלאב פוט בן שש שנים ואני נמצאת בצד השני. לא אמרתי שאת צריכה להתחיל לדאוג בגלל זה, ברור שכל אחד מדבר מניסיונו ומאיפה שכואב לו. אין ספק שבמצב של תותוש, את לא צריכה להטריד את מוחך ברגרסיות ונסיגות. מה לעשות שאני נמצאת בצד של הסקאלה של קלאב פוט לא קל שכבר הגיע לגיל שש ועבר ניתוח כה קשה ומה לעשות שכשמסתכלים על הילד רואים את ההבדל. עדיין. כן, למרות הניתוח, רואים הבדל. אז לכן אני כן מוטרדת וכן מלחיץ אותי המצב הזה. ובאשר אלייך, אכן אין טעם שתשגעי את עצמך כשמצבו של תותוש טוב והרופא לא מנבא סיכוי גבוה לחזרה של הקלאב. לגבי החלק השני של מה שכתבת, זה נכון, אני אשתדל להוריד את רף הדאגה והצמר גפן, אבל זה קשה לי, אני מודה. אני מאוד מוצפת בזה. זה חלק ממני. זו דאגה שמלווה אותי שש שנים ועוד שישה חודשי הריון מהרגע שגילינו את הקלאב. תודה על כל מה שכתבת. מרגישים שזה מהלב. יעל

התגובה שלך ריגשה אותי ../images/Emo24.gif

אנחנו באות משני קצוות שונים אבל מבינות אחת את השניה. ובזה שאת חולקת איתנו את הנסיון שלך עם טל את עוזרת לי המון. את נותנת לי ראייה רחבה יותר ואם אי פעם תהיה נסיגה ויהיה טיפול קשה יותר, אני אהיה יותר מוכנה ויותר חזקה. ועל זה
לך.

Adoushi

New member
חשבתי הרבה לפני כתיבת השורות

הללו. קשה להתווכח עם רגשות, במיוחד של אם. אני מבין את רגשותייך, הפחד מהעתיד, הדאגה לטל בתפקודו, בהסתגלותו בחברה. "שונה" זאת לא מלה רעה. אני תמיד חושב על "מיוחד" כאשר אני שומע את המלה "שונה". אני מאמין שכל אחד הוא שונה (מיוחד)...לפעמים רואים ומבחינים בשוני ולפעמים לא. ניסיתי להיכנס לראשו של טל, לדמיין מה הוא חושב על כל המצב, הנה מה שיצא לי: " אמא יקרה, הסתכלי עליי, מה הדבר הראשון שאת חושבת עליו? הרגליים שלי? אם התשובה היא כן, אז תתחילי להסתכל עליי טוב יותר. אולי את צריכה לעמוד במקום שונה כדי שתראי מזווית אחרת. אני מרגיש שיש משהו בעיניים שלך שמונע ממך ראייה כוללת. אולי זה דאגות בעיניים, אולי זה פחד בעיניים שלך, מה שלא יהיה בעיניים שלך...אני רוצה שתשטפי אותם ותתחילי לראות את טל האמיתי." כמה שאלות: מה היא נכות? מי קובע מי הוא נכה? נכות היא מלה שלילית, ככה כולנו תופסים אותה. מה היא מגבלה? מי קובע מי הוא מוגבל? מגבלה היא פחות שלילית מנכות. האם אפשר להגיד: "לכל אחד יש נכות מסויימת"? האם אפשר להגיד: "לכל אחד יש מגבלה מסויימת"? למה המשפטים האלה דומים: "אין אף אחד מושלם" "אי אפשר להשיג שלמות שלמה" מה שאני מנסה לומר זה שלכל אחד יש מגבלה מסויימת. אם אנחנו רואים את המגבלה יותר מאשר האדם אנחנו הופכים אותו ל"נכה". בעיני איש עשיר מאוד, שליבו ושכלו מדבר כסף, עני הוא נכה. בעיני הורים שיודעים לתת את הכל לילדיהם, יתום הוא נכה. בעיני הרבה אנשים אני הייתי נכה בגלל שהוריי הלכו לעולמם בגיל צעיר מאוד. כולם סביבי חשבו: "המסכן הזה", "איך הוא יחיה בלי אמא ואבא", "בטח חסר לו הרבה". אכן הייתי שונה (מיוחד) אבל תראי אותי עכשיו...אני כבר אבא! את יודעת במה זוכים ילדים שונים מיוחדים? בלב זהב. יעל, תני לטל את המרחב שהוא צריך. גם אם הוא יפול..הוא יקום שוב וילמד משהו מכל נפילה. הוא יסתדר מבחינה תפקודית וגם מבחינה חברתית. שאלי את בוגרי הק"פ המקסימים שבינינו! יש הרבה אנשים מפורסמים וספורטאים מעולים שהיה להם ק"פ (הבאתי הודעה בנושא זה פעם) אז תפסיקי לדאוג לעתידו של בקהאם שלנו :) את המשפט הזה של ד"ר עזרא את צריכה להוציא מהראש. כמו גם השאלות ששאלת לחברה שלך על טל. (אני חושב שטל יהיה יותר מאושר אם תעשי זאת) פחד ודאגה תחליפי בתקווה וראיה כוללת. ולבסוף: יש בי אהבה והיא........... ? שלך, איהאב

איהאב, כתבת דברים נפלאים

באמת. ממש התרגשתי מהמילים שלך. הדפסתי ותליתי על לוח השעם מול שולחן העבודה שלי. זה נפלא וחשוב ואני אשנן את מה שכתבת רק כדי להתחזק. תודה, יעל

לכל ילד יש בעיה מסויימת

ואם לא אז הילדים ימצאו לו בעייה. לי כל הזמן קראו ג'ירפה, זה לא נכות או משהו אבל שנים קראו לי ככה וזה היה לי נורא קשה. לאחי קראו אף! פשוט אף! לפחות טל יהיה רגיל לאיך שהוא נראה -יותר נכון לאיך להתנהג עם הרגל- ויעזבו אותו בשקט בכל שאר הדברים, וגם לרב הולכים לחטיבה עם ילדים אחרים שמכירים ואז קשיי ההסתגלות קלים יותר. האופי של טל יכריע, אבל נראה לי שלכל ילד/נער יש עליות וירידות. וחוץ מיזה אחרי הצבא החיים נראים אחרת. ובאמת, לפחות הוא לא יהיה קרבי. יש המון בנים שאין להם חברות עד הרבה אחרי הצבא. כאן, הסביבה של טל תקבע הרבה, נראה לי. יש בתי ספר שיש להם "שם" של ילדים מגעילים, ויש שלא. אם טל ידע להסביר לבנות ובכלל לכולם על הק"פ בשתי מילים, זה ישתיק את הסקרנות ולא יהיה משהו מיוחד. לגבי החרדה שהוא יפול. אני כל כך מבינה. אבל נראה לי, לפי מה שאת כותבת בפורום, שהוא מאוד אופטימי ובודק כל הזמן את הגבולות של היכולת שלו. ובטח הוא נזהר שהוא עושה את זה. יש לך בן כזה מדהים, בחיי, הדברים שאת מספרת עליו משאירים אותי אם פה פתוח בחיוך רחב. תני לו להוביל, נראה לי שהוא צריך תמיד את הגב שלך ורק לפעמים שתהיי מקדימה.
אוהבת עידית

תודה לתגובות שלכם, אני צריכה

לחשוב קצת לפני שאני מגיבה לגופו של עניין. כתבתם מאוד לעומק וזה מעניין. אני צריכה לחשוב ואגיב בהמשך. אבל המון תודה. באמת. יעל

עידית מתוקה, תודה

הוא באמת ילד מקסים ומיוחד ונראה לי שהוא מחזק אותי יותר משאני מחזקת אותו. תודה מקסימונת, יעל

kashke

New member
../images/Emo7.gif אחרי התלבטות עם עצמי, החלטתי

להגיב... יעל, טל המקסים שלך אינו נכה. הוא מוגבל. במדינת ישראל יש חוק שיוויון הזדמנויות לבעלי מוגבלות. אין לי כל כוונה להטיף ולחנך. אני רק מציעה לך לראות את חצי הכוס המלאה. בעיניי
נכות היא דבר ש-בראש, זה משהו ש-ברגש. למשל, גבר שאינו יכול ליצור קשר אמיתי עם אדם אחר (לא חשוב המין
) הוא נכה. רגשית. או למשל, אדם שנמצא ב"צומת" בעבודה - רע לו! ואין לו האומץ לשנות - הוא נכה. אדם שצולע, או מסתייע בכלב נחייה, או משתמש בכסא גלגלים - הוא מוגבל! הצולע מוגבל בריצות ובהליכה למרחקים, העיוור מוגבל בראייתו והמרותק לכסא גלגלים מוגבל מבחינת עלייה במדרגות ונשיאת משאות כבדים (איזה מזל יש לו!
) ועוד ועוד...יש המוני דוגמאות. לפעמים, כשלחוצים "
כשאני עצוב ורע לי על הלב..." אז נוח לנו לחשוב על המסכנות שלנו או של הקרובים לנו אבל 'תאמת..מי לא הרגיש חריג לפחות פעם בחיים? כאמא, אני דואגת להקנות לבת שלנו את תחושת ה"אהבה" כלומר - את ילדה אהובה מאוד ותמיד תהיי הבת שלנו. ואת תחושת ה"יכולת שלה". יכולתה היא מאוד סובייקטיבית ופרטית. מה שילד אחד יכול לעשות לא מחייב שיוכל הילד האחר / השני. מעבר לשני הדברים הללו - כל טעות הורית שעשיתי ניתן לתקן. (והרי תמיד יבואו אלינו, ההורים בטענות...
) עלי גם לציין כי בשנים האחרונות יש המון הדגשה במערכת החינוך על קבלת השונה והאחר. יש פעילויות שנכנסות תחת הכותרת "גם אני יכול" והתלמידים מתבקשים לעבוד על נושא הכרת השוני וקבלתו. ונכון-ילדים הם אכזריים. גם המבוגרים.! מתי לאחרונה ראית אדם מחליק על קליפת בננה? קשה להתאפק מלצחוק. בקיצור, הרכיבי משקפיים יותר ורדרדים. יש לכם מזל גדול. שני ילדים בריאים וחמודים ויפים ומוצלחים. תהנו מההכנות ומהפעילות. חיבוקים שלוחים אליכם. אילה

אילה,את מחממת לי את ה-../images/Emo23.gif

כתבת יפה כל כך. זה נכון. כל מה שאת כותבת הוא נכון, אבל אני דואגת לו כל כך. אני רוצה שבחברה לעולם לא יסתכלו עליו בעין עקומה או מלוכסנת. איך מתגברים על זה?

kashke

New member
../images/Emo24.gif את לא יכולה להתגבר על

הרגש הזה לעולם! את אמא! תמיד תהייה לך הצביטה הקטנה הזו בלב ש"הילד שלי לא "מושלם"" - ואני נשבעת לך ! אין דבר כזה בעולם - ילד מושלם. כמו שאין ילד מלאך! אין! (המלאכים והמושלמים = הם כולם בשמיים). מושלם זה - ללא מחלות, ללא פגמים, ללא חצ'קונים, נמשים, שיעור יתר או חוסר שיעור..בקיצור - הברבי והחבר שלה קן - הם מושלמים - האמנם? את בטח מכירה את המשפט הזה : היופי - בעיניי המתבונן. לפעמים רואים בחורה מ ד ה י מ ה עם בחור נמוך, קטן, מכוער, שמן ..והאהבה שם = בשמיים. מי אנחנו שנגיד? חבקי את טל המון!!! נשקי אותו !!! (עוד מעט הוא לא יסכים לזה יותר...) עודדי אותו על היכולות שלו. קחי אותו לחוג חימר או שילוב אומנויות - מקום שאין לו צורך גדול כל כך בתחרותיות בתנועה. או הציעי לו חוג של ג'ודו. שם הוא ילמד לשמור היטב על שיווי משקל וירכוש יכולת התמודדות וחוסן נפשי. למדי אותו והעניקי לו את הכוחות להתמודד עם מה שהוא. ואני חייבת פה לתת לך עוד טיפ קטנטן - שאלי אותו - מה הוא יכול ומה לא יכול. כי מה שאנחנו רואות בעיניים - לא תמיד זה מה שהוא מרגיש. אנחנו אמהות. ואצלנו תמיד יעלו דמעות בעיניים כשה"תינוק" שלנו מגיע לנקודת ציון. כשקיבלנו מכתב מהעירייה לרשום את הבת לגן טרום-טרום! חובה - בכיתי מהתרגשות. אני לפעמים מתבוננת בה משחקת והעיניים מתמלאות בדמעות. סתם ככה. כי אני אמא שלה. אוף, שוב אני בוכה...

גווניבר

New member
'את לא כמו כולם..."../images/Emo39.gif

קודם כל- חיבוק ענקי! מבט מבפנים: אני יודעת שאני לא יכולה להצטרף לטיולים עם בני גילי. אני יודעת 'טרקים' באינדים ישארו לעד בגדר חלום. ואת יודעת מה? אני חיה עם זה. כשהייתי קטנה, תמיד הלכתי ראשונה בטיולים. רציתי להוכיח לכולם, ובעיקר לעצמי שאני מסוגלת לעשות כל מה שרק ארצה. בתיכון בכיתי כשלא יכולתי לצאת לטיולים שנתיים. היה עצוב- אני מודה. אבל אני לא כמו כולם בשום מובן! עד כמה שידוע לי, אני היחידה מהשכבה שקבלה מלגה לאוניברסיטת קולומביה! אני היחידה שיש לה הורים כל כך מקסימים ותומכים! (טוב, אולי לא היחידה, אבל ההורים שלי בכל זאת עוקפים את כולם
). אני היחידה שיש לה נעליים בעיצוב אישי ויחודי! האופי המיוחד שלי התעצב בעקבות מכלול החוויות שעברתי, כולל הק"פ. יש לי המון חברות וחברים (שמתנדבים להסיע אותי לכל מיני מקומות כשאני צריכה). לא נרתעים ממני, לא מרחמים עלי ולא מתייחסים אלי בצורה שונה. סיפרתי כבר שאמא שלי אמרה לי כשהייתי קטנה לא לספר על הק"פ, כי זה יפריע לי להתחתן. לא ממש. סיפרתי לכל בחור שאי פעם יצאתי איתו על הבעיה , ועל כך שאני מוגבלת לפעמים גם בהליכה רגילה. אף אחד לא נרתע, אף אחד לא ברח. יצא לי במפגש להיות קצת עם טל- לא תהיה לו שום בעיה חברתית!! הוא מותק של ילד. אם הוא יתחיל לפתח רגשות נחיתות בגלל הרגל, זאת תהיה בעיה. מה שחשוב שהוא יוכל לקבל את עצמוכמו שהוא. מי שיהיה לידו יתייחס לרגל כמו שטל יתייחס אליה. ולגבי הדאגה מהנפילות- אמא שלי עד היום אומרת לי "אל תרוצי, את יכולה ליפול", ו-"תזהרי! יש שם אבן בולטת". מה שקורה שאני מתחילה לרוץ ברגע שהיא נכנסת לבית/אוטו ולא מסתכלת לכיווני.
גם לי קצת מפריעה ההתיחסות לק"פ בתור משהו זמני. אני מאוד מקווה שעם הטיפולים והמודעות היום, הטיפול יותר אפקטיבי, ושהסיבה שלי עדיין קשה זה כי אני עברתי טיפול מיושן. ההצעה היחידה שלי (מניסיון) היא לתת לטל למצוא את גבולות היכולת שלו. כשאמא שלי אמרה לי לא לשחק גומי, הייתי מאוד מעוצבנת. כל כיתה ו' שיחקתי בהפסקות גומי ולא סיפרתי לה. אם טל יבין שהוא צריך לשמור על הרגל שלו בשביל עצמו ולא בשבילך, שהוא לא צריך להוכיח לאף אחד שום דבר, אני מקווה שהוא יקשיב לגוף שלו. ינוח כשכואב, לא יעשה דברים שמעבר לכוחותיו. אני רק בגיל 17 הגעתי למצב שבו הסכמתי להקשיב לרגליים, ולא לאמץ אותן כשהן כואבות. אני מקווה שטל יגיע לזה קודם. אוהבת המון'תלפים!
רבקה (יש לך את הטלפון שלי, את מוזמנת להתקשר תמיד!!!)

גווני, איך חיכיתי לתגובה שלך

ידעתי שאת יכולה לתת לי מבט מבפנים. תודה כל כך גדולה על כל מה שכתבת שם, הכול כל כך חדש וזה מאיר את עיניי מהמקום שבו את עומדת. אוהבת מאוד. יעל

גם אני הייתי "שונה"

כל החיים שלי הייתי מלאה (אפשר להגיד שמנה) ובגלל זה שמעתי לא מעט פעמים לצערי צחקוקים של ילדים בנושא רגיש זה. לאחר מכן היו לי מידי פעם בעיות עם בנים (גיל ההתבגרות). והרגשתי שונה באמת כאשר עליתי לארץ. גם הייתי שמנה, גם רוסיה וכד'. לא הצלחתי לדבר בעברית, אף פעם לא יצאתי לטיולים , כי לא היה לי עם מי (בבית ספר הייתי עולה יחידה כמעט). האמת שזה היה נורה. עד ש... החלטתי שיותר אני לא מראה את חוסר בטחון העצמי. התחלתי לדבר, להתלבש, והפסקתי להתבייש בעצמי. ואז קרה השינוי. פתאום אנשים התחילו לקבל אותי כמו שאני,פתאום נהפכתי להיות מבוקשת בחברה, היו לי מליון חברים והחיים שלי השתנו. אז אל תדאגו. הכל תלוי בילד שלך, ואיך שהוא ירגיש עם עצמו. אם הוא ירגיש שהוא הכי טוב אז כך גם יקבלו אותו. העיקר, בטחון עצמי, ובשביל זה אסור שהילד ירגיש שהוא "שונה", הוא כמו כולם... וכפי שאת רואה אני הייתי שונה, אבל התחתנתי, מביאה ילד לאולם (במהלך הנישואין רזיתי 20 קילו).

אילנה המקסימה, התרגשתי לקרוא אותך

את נהדרת. איך כתבת על הבעיה ועל הדרך שניסית לפתור אותה. את גיבורה והדברים שאת כותבת מאוד מחזקים אותי. תודה, אילנה.

רחליקה1

New member
יעלי יקרה

רציתי לספר לך איך הרגשתי ביום שמתן התהפכה. ראיתי אותה מתאמצת כאילו היא עושה את הדבר הקשה ביותר עלי אדמות, נופלת אחורה ושוב מנסה (אני מזכירה לך שהפיסוק שלה הרבה יותר גדול מרוחב הכתפיים בגלל פרקי הירכיים). היא נעשתה אדומה כולה ולבסוף הצליחה. מה שעבר עליי בזמן שהיא ניסתה היה מדהים. האינסטינקט שלי היה לתת לה יד ולעזור לה. ההגיון שלי אמר רחלי, תני לה. עוד יבואו ימים קשים מאלו ושעורים קשים מאלו, אם היא לא תנסה בעצמה, היא לא תצליח. עם דמעות בעיניים עזבתי אותה להתנסות שלה והיא הצליחה. להתהפך בחזרה היה יותר קשה ואתמול ב - 23:00 היא התהפכה בחזרה. חוויתי את אותו הקושי. אני כבר יודעת, יש כאבים שאני אוכל לקחת ממתן ויש כאלו שלא אצליח. כל שאני יכולה לתת לה אני אתן וזה הרבה וזה הכי טוב שאני יכולה. כאן מסתיים תפקידי בחיי מתן וכאן מתחיל תפקידה שלה. עולם הילדים הוא אכזרי, כך אומרים, אבל הילדות חולפת לה ואז מגיע שלב הבגרות ושלב האנושיות (כך אני קוראת לו..) ס'תכלי על עצמך, את שופטת לחומרה אנשים נכים או מוגבלים? כשאת פוגשת אדם את מתבוננת בקנקן או במה שבתוכו? לא סתם הגענו לעולם הזה כפי שאנחנו, אנחנו מושלמים כדי לחוות את מה שיחזק אותנו. אף אחד בעולם הזה לא מושלם, את חוסר השלמות של טל רואים כשהוא רץ, את חוסר השלמות של מישהו אחר מגלים כעבור זמן מה, מה עדיף? אני מסתכלת על הרגל של מתן. היא אמנם מתוקנת ועין בלתי מזויינת (של מישהו אחר) לא תבחין בהבדל, אבל כפות הרגליים של מתן שונות אחת מהשנייה, אני חושבת שאפילו כף רגל הק"פ יותר קצרה במעט. יש לי ילדה מדהימה, ומי שלא יוכל להבחין בה מבעד לרגלה לא נועד להיות במחיצתה. יעלי יקרה, טל שלך מדהים, את נותנת לו כל כך הרבה מהאהבה הרגישות והעוצמה שבך, תני לו לחיות את חייו, הוא הגיע לכאן עם הוראות שימוש, צריך רק לקרוא אותן. לא תמיד יהיה קל אבל האהבה מנצחת כאן ביג טיים. שולחת לך חיבוק אוהב מאד. רחלי

למעלה