זורק כפפה: אספרגוס וביצה

terroir

New member
זורק כפפה: אספרגוס וביצה

אז נניח ומצאתם בשוק אספרגוס ירוק יפה, עבה בשרני, מוצק ופריך, כזה שחבל להשאיר בחנות. ומצאתם גם ביצי תרנגולת מאוד מאוד טריות (מי שמעוניין יכול להחליף בביצי שלו). ועכשיו אתם רוצים להכין מנה שבנויה על האספרגוס הירוק והביצים. אין מגבלה על כמויות לסועד בודד (פרט לזה שהמנה צריכה להיות הגיונית, ולכן לא תגישו בה 17 ביצים לאדם אחד). וכמובן מותר להוסיף רכיבים אחרים לפי הדמיון או המתכון. וגם מותר לבחור מתכונים מספרים, מתכונים של שפים ידועים, או להמציא לבד. העיקר שהביצוע, הטעם וההגשה יהיו ראויים. בעצם, אולי לא נניח. הנה, אני זורק פה כפפה (שאני הולך להרים אותה בעצמי): אנא אל תסתפקו בלהביא רעיונות ומתכונים, אלא נסו להכין ולבצע את הרעיונות והמתכונים שמצאתם ולהציג התוצאות בצידו של המתכון בהמשך השרשור. אני לפחות מבטיח לחזור בקרוב עם מה שעלה בחכתי.
 
לפעמים נדמה שהמנהלים

קרובים עדיין לימי בית הספר שלהם
- קרם ברולה אספרגוס? - ביצים poached (שלוקות?) עם אספרגוס עטוף בפרושוטו, הולנדייז? - כנ"ל בתוך aspic לנסות ולהכין? אולי קצת יותר מאוחר, עדיין מתאוששים מהאוכל של אתמול
 

terroir

New member
החלמה מהירה

אני מניח שמי שיחליט להיענות לקריאה ממילא יקח לעצמו כמה ימים לתכנן ולבצע. ככה שאין מה למהר. תרגישי טוב.
 
יש לי!!!

הכנתי רק אתמול -סלט מדהים!! סלט אספרגוס פיקנטי החומרים: 2 כוסות אספרגוס טרי חתוך לקטעים בני 2 ס"מ 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות כוס אפונה ירוקה קפואה לרוטב: שליש כוס מיץ לימון כף שמן שומשום כף רוטב סויה כף סוכר 2 בצלים ירוקים קצוצים דק חצי פלפל אדום חריף קצוץ לעיטור: ביצה קשה קלופה וחתוכה לפרוסות חופן עלי נענע כף בצל מטוגן מבשלים את האספרגוס הגזר והאפונה כארבע דקות ומסננים. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מעטרים בפרוסות הביצה,בבצל המטוגן ובעלי נענע. ממממממממ.....
 
כל כך לא.....

משתלב נפלא, לא הולך לאיבוד. אגב- הכנתי את הסלט גם בלי הגזר. היה הרבה יותר ירוק (הגשתי גם על צלחת ירוקה) והטעם לא נפגם.
 

B r u l e

New member
יש לי מתכון טוב

שניסיתי אותו- אספרגוס חלוט ברוטב הולנדי שמורכב מביצים ולימון. מנה עדינה ופותחת תיאבון. מתכון: מוצרים -------------------------------------------------------------------------------- 32 גבעולי אספרגוס 3 חלמונים 200 גרם חמאה מזוככת, מומסת 4 כפות מלח מיץ מחצי לימון קמצוץ פלפל אדום תהליך הבישול -------------------------------------------------------------------------------- 1. לצורך הכנת הרוטב ההולנדי, מקציפים את החלמונים עם 3 כפיות מים בקערה חסינת אש עד שנוצר מקצף. שמים את הקערה מעל כלי נוסף עם מים חמים וממשיכים להקציף עד שהתערובת מתעבה וניתן לראות את סימני המקצפים. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את החמאה, תוך כדי הקצפה. כאשר כל החמאה אוחדה, מסננים את הרוטב ומתבלים במלח לפי הטעם, בפלפל האדום ובמיץ לימון. שומרים על הרוטב מחומם מעל קערה עם מים חמים. אם מעדיפים, אפשר להכין את הרוטב במעבד מזון. מקציפים את הלמונים והמים, ובזמן הפעולה מוסיפים את החמאה המומסת בזרזיף דק. 2.מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. בעזרת סכין קילוף מורידים את השכבה החיצונית של 2/3 מהחלק התחתון של כל גבעול אספרגוס. מיישרים את גבעולי האספרגוס ומאגדים לקבוצות של שמונה. 3. מוסיפים את המלח ואת אגודות האספרגוס למים. מנמיכים את הלהבה ומרתיחים 10 דקות, או עד שהאספרגוס מתרככים. מורידים מהאש ומייבשים על מגבת נייר. מסירים את הקשירה ומסדרים כל אגודה על מגש מחומם. מכסים בחלק מהרוטב ההולנדי ומגישים חם. עצת השף: רוטב הולנדי הוא אמולסיה בדומה למיונז, אך מכינים אותו עם חמאה מזוככת שיוצרת רוטב חלק. משהוכן, הרוטב הוא צריך להישאר חמים. אם מחממים יותר מדי, הרכיבים נפרדים. כאשר זה קורה, ניתן לתקן את הרוטב על ידי הוספת מעט מים קרים והקצפה חוזרת. (לקוח מאתר טעמים)
 
למעלה