זו החוויה האישית שלי

זו החוויה האישית שלי

רגע השפל ורגע הניצחון.

אני לא מאמינה שאני מפרסמת את זה. כולנו כל כך מפחדים להתגלות כחסרי ניסיון, מפחדים מהמבט המתנשא, מהלגלוג. כולנו מעמידים פנים כל הזמן שאנחנו יודעים ומכירים את כל חוכמות העולם אבל זה הכל שקר. אין אף אחד שהוא לא חסר ניסיון, אף אחד שלא מפחד מהלא מוכר, אין אף אחד שלא היה פעם חסר אונים. אנחנו רק לא מעיזים להראות את זה.

ואם מישהו יגלה כמה אני בורה, כמה אני לא יודעת, האם הוא יחשוב שאני פחותה כבנאדם?

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=5237164

jSb1

New member
פירוט וגילוי לב מרשים

ומרתק.
מצאתי את עצמי מזדהה עם לא מעט מהדברים שם, גם ברגשות ובהרגשות שלי באופן כללי, וגם בקשר לקשר שאני נמצא בו עכשיו.

נהניתי לקרוא כותבת יפה מאוד

משום מה ציפיתי שהפירוט של המאורע יהיה בסוף כי פירטת למעלה
וצודקת זה קרה איך שצריך היה לקרות והעיקר שאפשרת לזה לקרות
בלי לנתח יותר מידי .
ומצטרפת לקודמי זה גילוי לב אמיץ מאוד אני לא הייתי מעזה לפרט דברים כאילו.

והאם אני כבר לא חסרת ניסיון?

&nbsp
למען הכנות, כבר תקופה שאני לא "חסרת ניסיון" ועברתי לא מעט בזוגיות ארוכת טווח ובכל זאת, אני מרגישה שאני עדיין לא מנוסה. עדיין לא יודעת שום דבר. עדיין מפחדת...
&nbsp
זה שאת כבר לא בתולה, לא הופך אותך מנוסה. זה שהתנסית במערכת יחסים לא אומר שפרצת את המחסום ועכשיו העולם שבינו לבינה מונח לרגלייך.
&nbsp
אני חושבת שהפורום הזה נותן מחסה ללא מעט סוגים של אנשים וכל מיני סוגים של ביטחון זוגי, לא רק לאובייס. כי איך בעצם מגדירים ניסיון?
&nbsp

morana1990

New member
את כבר לא חסרת ניסיון

את כבר לא חסרת ניסיון- כי עובדה יש לך ניסיון. אבל יכול להיות שאת צודקת בקשר למנוסה.
כי את עדיין לא מנוסה ואין לך ניסיון רב בעצם..וזה בסדר גמור..

dori78

New member
הרשי לי לחלוק עלייך.

קראתי את הרשומה בבלוג של פות"ש, אני רוצה להתייחס כרגע רק לעצם הדיון ב"מי הוא חסר ניסיון".
פעם, אנשים היו מאבדים את בתוליהם בליל הכלולות. לפחות באופן רשמי, אדם שהתחיל מערכת יחסים
כ"בעל ניסיון" היה אלמן או מי שעסק בעברו בזנות.
אח"כ הותר לאט לאט הקשר שבין נישואין ויחסי מין (לפחות בעולם החילוני-מודרני), היחס לקיום קשר ידידותי כלשהו
בין גבר ואישה שאינם בני משפחה השתנה, יחד עם זה נוצרו גם קשרים רומנטיים בין אנשים צעירים (בני נוער)
ונשאר רק לדון בגיל הרלוונטי לקיום יחסים.
בהתחלה התייחסו לגיל שנראה רלוונטי גם לנישואים (סוף שנות העשרה), היום הסטטיסטיקה מדברת על גילאים צעירים יותר.

אז מי הוא "חסר ניסיון מיני וזוגי בגיל מאוחר"?
האם זה מי שעבר את גיל 25 ועדיין לא חווה מערכת יחסים זוגית או יחסי מין?
אולי מי שעבר את גיל 20, בעולם שבו חלק גדול מבני ה-15 כבר חוו מין מסוג כלשהו?
ואולי בכלל "בגיל מבוגר" מתייחס לגילאי ה-30 ומעלה? תלוי את מי שואלים.
אולי ממרום 24 שנותייך (לפי הכתוב בכרטיס) נראה לך שמישהי שאיבדה את בתוליה בגיל 19 היא לא "בגיל מבוגר".
לידיעתך- יש בפורום גולשים מבוגרים ממך בהרבה. האם הם יכולים להגיד שאת לא עונה לקריטריונים?
ועוד תהייה - האם מדובר רק על חדירה, או שמא על כל פעילות מינית?

לטעמי אין לזה תשובה אחידה, תחושת חוסר האונים, הבלבול ושיתוק בכל הנוגע לעשיית צעד קדימה בתחום
יכולה להמשיך ללוות גם מישהו שכבר חווה משהו מכל מה שהזכרתי. לאבד את בתולייך זה ענין טכני וכבר היה פה בפורום בעבר מי שרמז, שבחורה שנאנסה כבר איננה יכולה להיחשב "חסרת ניסיון" (ועל זה אני אומרת -
).

ומה לגבי זוגיות? האם חסר ניסיון זוגי הוא רק מי שמעולם לא היה לו שום קשר, או שמא גם מי שקיים קשרים תמימים בגיל הנעורים אבל לא חווה מערכת יחסים בוגרת גם יכול להכלל בהגדרה?
שוב - תלוי את מי שואלים ומאיזה מקום הוא עונה.

לכל אחד מאיתנו יש החוויות הפרטיות שלו והכאבים שלו.
כשאדם אומר שמשהו כואב לו, או כאב לו בעבר - התגובה שאומרת "כן, אבל לי כואב יותר" לא ממש רלוונטית בעיניי.

tzachy

New member
והרשי לי לחלוק עליך - הזכרת לי את המדיום הזה

ראשית morana1990 בתגובתה השניה, כבר הסבירה את עצמה יותר.
שנית, המדיום הזה, קרי האינטרנט, פועל בגלל שמחשבים פועלים בו ללא לאות ו(כמעט) ללא שגיאות (ואם יש אז יש (או אמורה להיות) התייחסות להן ותיקונן, בין באופן אוטומטי (בתקשורת למשל) ובין ידנית (בשינוי תוכנה ועוד למשל)).

בלב המחשבים ושות', מידע מאוחסן באופן בינארי קרי 0-ים ו-1-ים. אין חצאים או שלישים... אם מדובר במתח חשמלי שמייצג את הנ"ל אז מתחת (או מעל) ערך מסויים זה "0" ובאופן סימטרי זה "1"... אם זה לא היה כך, כנראה שהמחשבים (כפי שאנחנו מכירים אותם) לא היו עובדים. פשוט חשבתי שזו קצת אנלוגיה לנושא (בגלל המדיום), למרות שלא מדובר באנשים ובשוני הברור...

כששני אנשים מתחתנים הם נשואים (עד שהם לא מתגרשים או חלילה נפטרים וכד'). אין חצי נשואים, או נשואים יחסית למישהו אחר. מובן שהמילה "ניסיון" בהקשר של הפורום הזה ניתנת להגדרה, אבל חוסר ניסיון בהקשר המיני, נראה לי פשוט חוסר ניסיון בקיום יחסי מין וזה, לטעמי לפחות, די מוגדר.

אכן "גיל מאוחר" זה משהו לא לגמרי מוגדר. הרוב כאן נראה לי בני 20 עד 30+. בגילי (53) זה לא "מאוחר" זה כבר מעבר ל"מאוחר" זה כבר אוברדראפט קיצוני
למרות שהזכרתי בפורום אחר כאן בתפוז, שלמרבה הפלא (וזה לא בהכרח קשור לניסיון מיני) לפי מה שמצאתי בשנתון סטטיסטי של הלמ"ס, נכון ל2012, 7.9% מהאוכלוסית הגברים היהודית בגילים 50-54, הם רווקים(!) לצורך השוואה הבאתי נתון שאצל הדרוזים (חברה יותר שמרנית) הנתון המקביל הוא רק 1.9%. יחסתי את זה לאפשרות של מתירנות מינית וכו'... אבל לא קבעתי שזה בהכרח כך, בכל מקרה זה לא הדיון כאן (כרגע, אולי בהזדמנות אוסיף את זה גם לכאן), אז לא ארחיב).

אני לא חלילה קובע מי יכול/ה לכתוב כאן ומה ועדיין אם לדקדק "חוסר ניסיון" שונה מנניח "ניסיון מועט".

morana1990

New member
יקירתי

יכול להיות שלקחת קצת קשה את הנאמר.
ברור לגמרי שההגדרה ״חסרי ניסיון בגיל מאוחר״ נכללת על קבוצה לא מעטה של אנשים. הכל נאמר ברוח טובה, ובבקשה אל תכניסי לי מילים למקלדת כמו ״לי כואב יותר״- פירוש שאת בחרת ודמיינת לעצמך בראש.
בכל אופן מ״מרום גילי״ אני עדיין חושבת- גיל 19 זה לא גיל מאוחר :).
שיהיה לך שבוע מדהים!

morana1990

New member
תגובה

תראי ברור לי שזה עניין סובייקטיבי.. ואם מישהו רואה צורך לכתוב בפורום מסוים- אז מובן לגמרי שיכתוב וישתף. זו רק דעתי האישית ואיך שאני רואה את התמונה והכל כמובן נאמר ברוח טובה כחלק מהדיון.
ולשאלתך- בעיני גיל מאוחר לשני המינים נחשב 22 ומעלה.. ושוב זו רק דעתי :)

אני יכולה לקבל את זה שאולי אני לא לחלוטין חסרת ניסיון

&nbsp
אני בת 22, לאחרונה נפרדתי מהחבר שלי בשנתיים וחצי האחרונות (הבחור מהסיפור). כל מה שאני יודעת על זוגיות וסקס זה דרכו. אני מבינה ביחסים איתו. אני יודעת מה הוא עומד לעשות, מה הוא מצפה ויודעת להתאים את עצמי אליו. הייתה לנו זוגיות מדהימה שבה הוא היה הכל. הוא לימד אותי להיות אישה, הוא היה החבר הכי טוב שלי, הוא שמר עלי והיה משענת.
&nbsp
ועכשיו אני שוב לבד, מחפשת ולא ממש יודעת מה אני רוצה ופתאום מתחיל אצלי פחד שאני לא מבינה בבנים בכלל. אני לא יודעת איך לדבר איתם, אני לא יודעת איך להיות הבחורה הקלילה והכיפית שמצפים ממני להיות. אני מבינה בסקס עם האקס אבל לא עם אף אחד אחר. (ולפני שהכרתי אותו הייתי בורה לחלוטין בסוגיה, גם בדברים הבסיסיים ביותר).
&nbsp
האם זה שחוויתי זוגיות וחוויתי יחסים מיניים אז עכשיו אני מוגדרת כבעלת ניסיון- ובהתאם לכך גם הקשיים שנלווים לחוסר ניסיון, אינם?
&nbsp
&nbsp

morana1990

New member
כנראה שלא

אבל בעיני החששות שלך מיותרים. זה שצברת ניסיון זה מעולה, ואין סיבה שלא תמצאי אהבה בשנית.

dori78

New member
צר לי לחרב לך את התיאוריה.

בתקופת התיכון היה לי בן זוג, גם בצבא.
אח"כ היו 14 שנים של יובש ושממון, לא כי לא רציתי אף אחד אלא כי פשוט לא הצלחתי ליצור זוגיות.
אז נכון, אין סיבה שפות"ש לא תמצא אהבה בשנית, יחד עם זה בהחלט יכול להיות שזה פשוט לא יקרה.

זה שמישהו חווה X או Y עדיין לא הופך אותו לבעל ניסיון עשיר, מהסוג שמאפשר לו "לשחות" בביצת ההיכרויות.

morana1990

New member
עוד פעם

אולי די להכניס לי מילים לפה?
מה אני אמרתי- ומה את אומרת.
מי אמר בעלת ניסיון עשיר?
מי אמר שהיא יכולה ״לשחות״ היטב?
וקצת אופטימיות כלפי האחר לא תזיק לך!

dori78

New member
יש הבדל גדול

בין אופטימיות לבין אמירות מעודדות סתמיות שמגיעות מחוסר הבנה.

למעלה