ומתכון העוגה לפי הטריקולד של חיים
עוגת מוס טריקולד (תבנית 26)- חיים קונדיטור בסיס בראוניז: 120 גר חמאה 120 גר שוקולד מריר ¾ כוס סוכר 2 ביצים ½ כוס קמח מוס שוקולד לבן: 150 מ"ל שמנת מתוקה 200 גר שוקולד לבן קצוץ 6 גר ג'לטין 250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת עם כף סוכר ניתן להוסיף גרידת לימון או מעט גרנד מרינייר מוס שוקולד חלב: 150 מ"ל שמנת מתוקה 170 גר שוקולד חלב קצוץ 5 גר ג'לטין 250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת עם כף סוכר ציפוי: 100 גר שוקולד מריר 100 מ"ל שמנת מתוקה הכנת הבסיס: ממיסים את החמאה עם השוקולד על אש נמוכה מסירים מהאש, מוסיפים סוכר ביצים וקמח ויוצקים לתבנית המרופדת נייר אפיה אופים 20 דקות, 170 מעלות (או עד להתקשות הבצק) מצננים הכנת המוסים: מפזרים את הג'לטין על 2 כפות שמנת מתוקה מרתיחים את השמנת שנותרה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ובוחשים היטב להמסה מוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים ומצננים כל מוס בנפרד מקפלים לתוך כל מוס את הקצפת יוצקים את המוס החום על שכבת הבראוניז ומקפיאים לחצי שעה יוצקים מעליו את המוס הלבן ומקפיאים עד להתייצבות ציפוי: מרתיחים את השמנת, יוצקים על השוקולד מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ויוצקים על העוגה הקפואה שומרים את העוגה במקפיא ומפשירים במקרר שלוש שעות לפני ההגשה מקור המתכון: חיים קונדיטור