זו לא הקפצה, אתם מדמיינים,

N o R i K o

New member
מועדון הקריאה: התלקחות, פרק 4

נו, נכון שאנחנו בעיצומן של חגיגות יום ההולדת, אבל... אתם יכולים לקרוא שניה, רק בשביל הכיף!

מה בפרק? סיבוב הניצחון מתחיל, וקטניס מיואשת מהמחשבה על כך שתיאלץ להמשיך את הרומן המזויף עם פיטה. פיטה מציע לה להתיידד עימו על אף הריחוק ביניהם, ומראה לה את הציורים שלו, מבוססים על תמונות מהזירה.
בהגעתם לתחנה הראשונה בסבב הניצחון, מחוז 11, פיטה וקטניס נושאים נאומי תודה למחוז. קטניס מודה באופן אישי לת'רש ולרו, מה שמוביל את תושבי המחוז להוקיר לה תודה - אבל זו בדיוק התגובה שהנשיא סנואו ניסה למנוע, ותוצאותיה לא טובות...

זה נגיד חלק של הספר שאני אוהבת. ומזדעזעת ממנו. ובכל זאת אוהבת.

תקראוווו!

N o R i K o

New member
זו לא הקפצה, אתם מדמיינים,

זה הקול הקטן בראש שלכם שנוזף בכם "מה, עדיין לא קראתם?"

Black Stain

New member
בחיי שרציתי לקרוא היום!!

אבל בלי ששמתי לב הוא נגמר לי,אז מחר יש לי דייט עם הפרק הזה!

פאנגירל

New member
הממ

מזמן לא עשיתי את זה אז אני קצת חלודה, אבל... טוב נו

*"הם שותים קפה אחר קפה וחולקים גלולות קטנות וצבעוניות" - סמים? גלולות ממריצות כלשהן? הכל נשמע די הגיוני, אבל מעניין אותי לדעת מה זה בדיוק

*"אפי נסערת מאוד. היא שולפת את לוח הזמנים שלה ומתחילה לחשב איך ישפיע העיכוב על כל אירוע בשארית חיינו" - הו אפי!

*"ברגעים מסוימים באמת לא ידעתי מה אני מרגישה כלפיו. למען האמת, גם עכשיו אני לא יודעת." - היא נשמעת מבולבלת... כאילו היא ניסתה לשכנע את עצמה שהכל הצגה, אבל בעצם המשחקים האלו שינו אותה... כל הרגשות שהיא הייתה בטוחה בהם קודם התערערו, ולמרות הכל היא לא יכולה לשוב להיות אותו הדבר. לא משנה כמה היא רוצה לשכוח את הכל, להגיד שזו רק הצגה, יש בה ספק ובלבול.

*"כתום" (...) "יותר בסגנון של שקיעה" - הו פיטה! כתום זה צבע נפלא

*"אני שונאת אותם" וואו זה ממש חצוף קטניסוש

*"סינה מגיע עם שמלה כתומה יפה בדוגמת עלי סתיו. אני חושבת כמה הצבע ימצא חן בעיני פיטה."

*"ברגעים האלה בלתי אפשרי לדמיין מישהו טוב יותר" אוו צווחה קטניס\פיטה

*"אז כשאני מתרוממת על קצות האצבעות כדי לנשק אותו, אני ממש לא מרגישה שאני מעמידה פנים"

*"צמד אוכפי שקט גוררים את הזק ששרק אל ראש המדרגות. הם מכריחים אותו לכרוע על הברכיים מול הקהל. טנכניסים לו כדור בראש" - אני זוכרת את זה כשורה שהכי זיעזעה אותי מכל הספרים ביחד. זה היה לא צפוי, זה הזכיר לי שואה (למרות שאני לא יכולה להסביר כל-כך למה). בעיני למרות כמה שמשחקי הרעב היו מחרידים, היה בהם משהו צפוי... חוקים מעורפלים כלשהם. פה אף אחד לא אמר '23 ימותו, 1 ישרוד', כדי שיכולת להכין את עצמך... זה היה אימפולסיבי ומפתיע ולחלוטין מחריד

E l S i

New member
באמת היה המון פיטניס בפרק

והסוף קשה ומחריד

האמת שזה פרק די משמעותי, כאילו הוא כולל הרבה מהבשר של הסדרה כולה:

*הדרך בה החיים של קטניס מוכתבים
*הדרך בה החיים של כל תושבי קטניס מוכתבים (וגם המוות שלהם)
*אפי החיה במחזמר
*פיטה החי ברומן רומנטי
*צוות ההכנה שחיים בהוליווד
*קטניס והאטיטיוד

E l S i

New member
אני שותה קפה ושומעת מרסדס בנד

מי אני?

*בואו נעשה משהו מוכר!*

גייל משוכנע שאנשי הקפיטול עושים את זה בכוונה ומרמים בהגרלה כדי להוסיף לדרמה.
לא!

ממ.. קטניס, אמא שלך לא התנדבה להחליף את פרים, אבל לא רק כי זה היה אסור עליה.

בזירה לפחות למכה מן הבנים הרשו להשאיר שער גוף, אבל לא לאף אחת מהבנות ביקורת חברתית! ואוף זה נושא רגיש אצלי.

"קינאתי בו עוד לפני שהציגו בינינו רשמית" רגע, מה פיספסתי? מה זה אומר "להציג בינינו"? (יש לזה איזה ארבע תוצאות בגוגל. ל"הכירו בינינו" יש יותר, למרות שאני מבינה שזו משמעות קצת שונה. אבל אני בכלל לא בטוחה שיש דבר כזה "הציגו בינינו" במובן הציגו אותנו אחד בפני השני או.. לא יודעת איך נכון לנסח את זה.)

"אני לא רוצה שנמשיך ככה, מתעלמים אחד מהשני בחיים האמיתיים ונופלים בשלג כל פעם שמופיעה מצלמה" אוי. גם מפה גנבתי. הפיק שפרסמתי(שאין לו שום קשר למשחקי הרעב, אבל כנראה מושפע) הוא פלייג'ריזם אחד גדול.

לא אל תלכי להסתכל על היורים שלו, זה יעשה לך רע.
ואל תחזיקו ידיים- שילוב ראוי

מעולה, לכי לדבר עם אפי.
לא מה את עושה? אל תחזרי איתו לקרון- את לא רוצה לראות את הציורים האלה. את תשנאי אותם הם יעשו לך סיוטים.

אבל למה את לא מקשיבה לי?

"חיוכים גדולים!" אפי אומרת ודוחקת בנו קלות." חיה בסרט

אני עדיין לא מבינה איך זה שנתנו לשניהם לנצח. כל סבב הניצחון והטקסים השונים מתעוותים בגלל זה. מארגני המשחק היו צריכים לדאוג קודם ולוודא שיעמוד אחד מהם מול קייטו והשני כבר ימות. מצד שני מארגן (איך נקרא התפקיד הזה?) המשחק היה סנקה קריין. אז אולי הוא לא בדיוק עשה מה ששאר הגורמים בקפיטול רצו.

הקטע עם המחווה של מחוז 11 לקטניס מרגש נורא. המשמעות של זה מכאיבה והרסנית נורא.

למעלה