ראיתי לא מזמן באחת החנויות...
מחיר של 450 ש"ח לק"ג כבד אווז (קפוא).
אני זוכר מחירים של 200 ש"ח לקילו ולכן די נבהלתי כשראיתי 450 ש"ח.
 
לדעתי מסעדה לא אמורה להגיש מנה של שני שיפודים ב 280 ש"ח, זה עושה לה יותר נזק מתועלת.
יחס 1 \4 מחיר מול חומ"ג מתאים יותר לפיצריה או פלאפל.
כשמדובר בבשרים, זה יותר לכיוון של 1/3 .
אינני חושב שאתה מודע כמה רווח נשאר למסעדות על כל שקל מכירות, אבל לא הרבה. בערך 10 אחוז.
באיכות סבירה מהונגריה או מספרד הוא כ 30 דולר לפני מע"מ גם באירופה וגם ביפן. נדמה לי שזה יוצא בערך 250 לקילו אחרי מע"מ בישראל. כמובן שכבד טרי באיכות גבוהה שצריך לשלם על כרטיס טיסה והעברת מכס זריזה הוא יקר בהרבה.