זחילה בגיל מוקדם

זחילה בגיל מוקדם

שלום, התינוקת שלי בת ארבעה חודשים, ואתמול התחילה לזחול בפעם הראשונה. נדמה לי שזאת זחילת גחון, כי היא דוחפת את עצמה עם המרפקים ובעיקר עם הרגליים וכך מתקדמת. עוד לפני כן היא התהפכה בחופשיות מהגב לבטן, ולא באותה התדירות התהפכה גם בחזרה (מהבטן לגב). אני מתארת לעצמי שזה מאוד מוקדם, וזה משמח, אבל אני גם רוצה לעודד אותה לעשות דברים אחרים מוקדמים יותר בהתפתחות, אם יש כאלה. מה אני יכולה לעשות איתה או לעודד אותה לעשות בשלב הזה? תודה על התשובות.

זחילה מוקדמת

שלום גינצבורג, לפי מה שאת מתארת, קיים קושי להתהפך מהבטן אל הגב. מכך יוצא שכאשר היא על הבטן, אין לה אפשרות אחרת לזוז מהתנוחה הזו, אלא להתקדם קדימה על ידי זחילה. כדאי ללמד אותה להתהפך מהבטן לגב, שתהיה גם זו אופציה עבורה. תרגילים להתהפכות מפורטים באתר של ענת סימון. את יכולה לקרוא ולתרגל. תהנו

תודה על התשובה המהירה

לפי המלצתך נכנסתי לאתר (המצוין, יש לומר) של ענת סימון, ומצאתי שם את הפירוט הר"מ המפרט סימנים לאקסטנציה מוגברת, ששדומה למה שציינת בנוגע לבחירה שלה בזחילה כדי להתקדם במרחב. העתקתי מהאתר את המאפיינים שתואמים, אפילו באופן חלקי, את ההתנהגות של התינוקת שלי:
ההיפוך מן הגב אל הבטן נעשה ע"י הקשתה של הגב ושילוח היד העליונה לאחור.
קושי בתנוחת הערסול על הידיים או במנשא. - בתנוחת עירסול החזה מתקרב לאגן מלפנים ונוצרת כפיפה קדמית . תינוקות שמתקשים להתערסל נוהגים ליישר גבם או להקשיתו לאחור כאשר מנסים לערסל אותם.
התינוק חסר מנוחה , ונדמה שהוא כל הזמן ערני ואינו עוצר מלהתנועע. כאשר הוא שוכב על הבטן הוא תמיד מרים את ראשו וגם במצב של עייפות מוגברת הוא אינו מניח את ראשו על המזרן ואינו נח. גם כשההורה לוקח אותו לידיים בתנוחת בטן אל בטן הוא אינו מתרפק ומניח את ראשו על כתפו של ההורה. חלק מהתינוקות יכולים להירגע רק בתנוחת הנקה בה יד אחת מחבקת את האם מתחת לבית השחי שלה ובכך יכולה להישמר התבנית האקסטנסורית. תינוקות רבים בעלי תבנית אקסטנסורית מסוגלים לישון רק בשכיבה על הבטן.
בגלל חוסר היכולת של התינוק להתהפך והעדפה של שכיבה על הבטן עלול להיווצר מצב שבו התינוק מדלג על שלבי ההיפוך והשלבים של משחק בידיים וברגליים בשכיבה על הגב. לעומת זאת התינוק נראה לעיתים כממהר לזחול או לעמוד שכן זו הדרך היחידה שלו להתנועע במרחב. לעומת זאת היא:
מושיטה בקלות ידיה אל חפצים שנמצאים מולה או מוגשים לה.
בשכיבה על הבטן מרימה את הראש יפה, נתמכת על ידי המרפקים או הידיים.
בשכיבה על הבטן עוד לפני שהתחילה לזחול הסתובבה על צירה (לפחות 180 מעלות).
מעגלת את גבה ותופסת את רגליה בידיה בשכיבה על הגב. האם יתכן שיש לה אכן תבנית אקסטנסורית? אם כן מה ניתן לעשות כדי לאזן אותה? שוב, המון תודה.

גינצבורג שלום

שמחה שנהנית מהאתר. שימי לב למאמר בשם גב עגול ( יש אליו גישה גם ממדור זוחלים וגם מעמוד הבית ) במאמר זה פירטתי תרגילים לשחרור והארכה של גב מכווץ. את מוזמנת להשתמש בהם. תהנו..

למעלה