זחילה מוזרה

לIגית

New member
זחילה מוזרה

בן 10 החודשים שלי זוחל על שש, אבל בצורה מוזרה. את רגל ימין הוא באופן קבוע כאילו "גורר" - כאילו בדרך לעבור מזחילה לישיבה. בשכיבה על הגב הוא מקפל את שתי הרגליים באופן זהה (ובצורה אגרסיבית למדי, הייתי אומרת - אלוף בבעיטות עוד מהבטן...
) חוץ מזה, הוא נעמד באמצעות תמיכה בחפצים, ואפילו "עולה מדרגה " - למד איך לדלג מעל המדרגה שיש בין הסלון למרפסת(עמידת דב והעברת רגליים). הכל כאמור, בצורה שווה בין הרגליים. רק בזחילה, וזה בולט במיוחד בזחילה מהירה, הוא לא משתמש כמעט ברגל הימנית. מה צריך לעשות עם זה? ללכת לאורטופד? להתפתחות הילד? הוא לא הילד הראשון שלי, ואפפעם לא ראיתי כזו זחילה מוזרה.

sagit2506

New member
זחילה על 66

כמה זמן הוא זוחל על שש? האם הוא זחל בעבר על שש בצורה רגילה או שמאז ומתמיד גרר את הרגל? אם התשובה היא ומאז הוא מתמיד אז אכן את צודקת בתחושתך ואכן יש לתת תשומת לב לנושא. הוא צריך ללמוד להשתמש בשתי הרגליים ... אם מדובר במשהו זמני והוא משלב בתוך זה גם זחילה רגילה אז הייתי נותנת לזה עוד קצת זמן. אני כן ממליצה לקחת אותו לייעוץ בכל מסגרת שאת מרגישה בה נוח: מדריכי התפתחות, פיזיותרפיסטיים וכו'. חג שמח שגית

michalola25

New member
האם את מתכוונת לזחילה שרגל אחת

מושטת קדימה? והידיים על הרצפה? אם כן זה תקין ומתקדם..ואין צורך להבדקץץץאם זו גרירת רגל ללא תנועה או בצורה לא תקינה דרוש ברור... האם הוא זוחל על הגב?או רק מניח את רגליו בכיפוף על הגב ובועט בצורה סימטרית? על פניו הוא עושה דברים מאוד מתקדמים לגיל 10 חודשים : ) נסי לעודד זחילת שש על ידי זחילה יחד איתו מבלי לאפשר לו לשלוח רגל קדימה וכתבי איך הלך...ואם את יכולה לצרף תמונה עשי זאת ואענה נקודתית : ) לילה טוב מיכל נעם פיזיותרפיסטית ילדים נוירו-התפתחותית

לIגית

New member
הרגל אחורנית, לא קדימה, פשוט נשארת די ישרה

אנסה לצלם יותר מאוחר

michalola25

New member
כמו שחשבתי : )

הוא בן 10 חודשים וזה בסדר שזה עדיין לא "משוכלל" לגמרי תני לו עוד קצת זמן זו זחילה מתקדמת יותר מזחילת שש.בדרך כלל מתחילים לזחול שש ואז שולחים רגל קדימה בין אם להתיישב ובין אם לזחול ולהגדיל את הבסיס תוך שליחת יד לרהיט למשיכה לעמידה. מכיון שכתבת המון דברים טובים לגביו-מתיישב,נעמד,זוחל גחון סימטרי ומהר,מדלג מעל מסלול מכשולים אני לא הייתי דואגת כי זנו תנוחה המתאימה לגיל אם וכאשר יש לך עדיין שאלות או דאגות פני לפיזיותרפיסט/ית ילדים בקופת חולים או באופן פרטי יום טוב מיכל

לIגית

New member
לגבי זחילת גחון - הוא די "דילג" על הסימטריות

בהתחלה זחל אחרונית, באמצעות דחיפה, ובניסיונות שלו לזחול קדימה, תמיד הרגליים "התנפנפו" לו כלפי מעלה. כשתפס איך להרים את הגוף על הברכיים, אז התחיל ממש להתקדם בזחילה.

michalola25

New member
נשמע תקין לגמרי : )

זחילה לאחור הינה אבן דרך תקינה ונכונה בדרך לזחילת גחון ושש... וגם התמונה ששלחת מתאימה לגיל...עם הזמן הרגל "תנוע" קדימה לכיוון מה שנקרא חצי כריעה בדרך לעמידה. להזכירך הוא רק בן 10 חודשים : ) הוא השיג דברים רבים וטובים לגיל חג שמח מיכל

לIגית

New member
מקווה שזה ברור

הרגל כמעט כל הזמן בצורה הזו. את ההתקדמות הוא עושה עם הידיים והרגל השניה.

דר עומר

New member
גבולי

מהתמונות קשה לומר באופן חד משמעי אם יש בעיה או לא, אך לפי התיאור שלך יכול להיות ויש בעיה. כמה זמן הוא כבר זוחל? ואת אומרת שהוא מעולם לא זחל זחילת 6 סימטרית, נכון? תוכלי לספר על ההתפתחות שלו במישורים אחרים? מוטוריקה גסה ועדינה? חברותיות - מגיב אליכם? לילדים אחרים? למבוגרים אחרים שהוא מכיר? למבוגרים אחרים שהוא לא מכיר? תוכלי לספר על התזונה שלו? יונק? ינק? אוכל מוצקים? בררן?

לIגית

New member
תודה על התגובה, ותשובות:

כמה זמן הוא כבר זוחל? כחודש ואת אומרת שהוא מעולם לא זחל זחילת 6 סימטרית, נכון? נכון גם זחילת הגחון שלו לא הייתה ממש זחילה. הוא היה שוכב על הריצפה מנפנף ברגליים ומנסה להתקדם רק באמצעות הידיים. הוא כן עבר את שלב הזחילה לאחור, אבל זחילה קדימה לא הייתה ממש, עד שהוא עבר לזחילת שש מוזרה כזו. תוכלי לספר על ההתפתחות שלו במישורים אחרים? מוטוריקה גסה ועדינה?מוטוריקה גסה ועדינה נראית תקינה בעיני. תופס דברים באמצעות האצבעות. חברותיות - מגיב אליכם? בהחלט, צוחק ומדבר. לילדים אחרים? כן למבוגרים אחרים שהוא מכיר?כן למבוגרים אחרים שהוא לא מכיר?כצפוי - מגיב בפחד תוכלי לספר על התזונה שלו? יונק?יונק ואוכל מוצקים. בתקופה האחרונה אוכל פחות, כנראה בגלל יציאת שיניים (עוד אין לו שיניים, אבל היד הרבה בתוך הפה.) בררן, אבל לא בהקשר למרקם, אוכל את כל סוגי המרקמים, אבל פשוט יודע אילו טעמים מתחשק לו ואילו לא.

דר עומר

New member
אז ככה

לגבי "תיקון" הזחילה, אין לי תרגילים מיוחדים להמליץ לך, יש כאן בפורום אנשים (בעיקר נשים) עם יותר נסיון וידע ממני בתחום הזה. מבחינה נוירו-התפתחותית, קשה להגיד אם יש בעיה או לא, ואם זה קשור או לא לזחילה שאת מתארת. יכול להיות שהכל בסדר, ושעוד חודש הכל יהיה מעולה. הייתי ממליץ להמשיך לשים לב, ועוד איזה חודשיים לכתוב לנו איך אתם מתקדמים... אם את מצליחה לחשוב על דברים נוספים, תכתבי ונראה איך זה שופך אור על התמונה. אני לא רוצה לתת סתם המלצות לתרגילים שאולי לא מתאימים לו שכן התיאור שאת נותנת הוא לא חד משמעי כלל (מבחינת הדברים שאני מסתכל עליהם). צר לי שאין לי תשובה יותר ברורה עבורך (אבל גם אין לי בשורות רעות, כך שמצבנו בסדר
) בהצלחה וחג שמח,

לIגית

New member
תודה. הייתי אצל רופא ילדים אתמול בערב

והוא המליץ כמוך - לשים לב בחודש-חודשיים הקרובים. הוא טוען שהמשקל שלו(שמנמן) + העובדה שרק התחיל לזחול, מסבירה את התופעה ואין מה לדאוג בשלב זה.

דר עומר

New member
אז מחכים...

בעוד שאני לא מסכים עם ההסבר של רופא הילדים שלכם (אך אני לא בדקתי/ראיתי את הילד, כך שיכול להיות שאני טועה), עושה רושם שלחכות ולראות מה קורה זו האופציה הכי פשוטה כרגע. שוב, ללא בדיקה אני לא יכול לתת לך תשובות יותר ברורות, צר לי. בהצלחה, חג שמח!

michalola25

New member
בחודש חודשיים הקרובים בקצב הזה...הוא יילך : )

הי לוגית אם תוך שבועיים שלושה הוא לא ישלח את הרגל השנייה קדימה תנסי בעדינות כשהוא יעלה לעמידת שש לשלוח את רגל ימין קדימה במקום שמאל(אבל רק עוד שלושה שבועות לא עכשיו...) ומתיאורך נשמע שהוא ממש אמיץ וזריז ותוך חודש חודשיים כבר יילך : ) בטח עם תמיכה... שמחה שהרופא הרגיע אותך : ) חג שמח מיכל

michalola25

New member
מצרפת לך את אחת התמונות האהובות עליי של בתי

זהו השלב הבשל יותר כשהרגל באה קדימה ולא הצידה כמו בתמונות ששלחת(זה בסדר ואין לך מה לדאוג)... לא צריך לעשות תרגילים או לשנות לו משהו בתנועה הוא עושה עבודה טובה בעצמו : ) המשיכי לצלם ולהנות ממנו אשמח לענות בהמשך חג שמח מיכל

para aduma

New member
גם שלי גורר רגל אחת קדימה בזחילה

התחיל לזחול ככה ואף פעם לא זחל רגיל, למעט כמה צעדי זחילה רגילים מדי פעם. הוא כנראה התחיל ככה, ראה שזה עובד ונשאר עם זה
. לא שאני מומחית אבל בגן שלו אמרו לנו שאם הוא עושה הכל שווה - נעמד על שתי הרגליים, מדלג עם שתי הרגליים וכו' אז זה נורמלי. אצלנו בגיל 11 חודש הוא גם התחיל ללכת תוך אחיזה בחפצים והלך בסדר גמור ובסופו של דבר בגיל שנה הוא התחיל ללכת לבד והולך בסדר. הוא עדיין זוחל ככה מוזר אם הוא צריך להגיע מהר ממקום למקום.

למעלה