זחילה מוזרה?!

זחילה מוזרה?!

עודדי זוחל כבר מגיל שבעה חודשים לשמחתנו. כך גם הוכחנו לכל הסקפטים למיניהם שלא תהיה לו בעיה בהתפתחות המוטורית. אממה? פתאום נראה לי שזחילתו קצת מוזרה. הוא זוחל כמו זחל: מרים את הטוסיק ודוחף את שתי רגליו ביחד בעזרת שתי ידיו קדימה, כלומר איננו זוחל זחילה אינדיאנית כפי שכולם עוזים בהתחלה (נראה לי). מה שמטריד אותי זה שהוא מזיז את שתי רגליו יחד ולא בצורה דיפרנציאלית ואני חוששת שמא זה מהנעליים המחוברות? יש לציין שהוא התחיל כמו כולם עם זחילה אחורה. ושאלותיי הן: האם אכן זחילתו מוזרה? האם זה יפריע לו בזחילה על שש (יש לציין שהוא עומד על שש ומתנדנד)? האם לילדי הק"פ שלכם היו בעיות בזחילה? תודה מראש, יפעת

שלום

מזמן לא הייתי כאן כיוון שהתחלתי לעבוד במשרה מלאה ונורא קשה להספיק הכל בייחוד שאני עדיין מניקה חלקית. עידו שלי גם התחיל לפני זמן מה לזחול אחרונית באופן מצחיק ביותר הוא דוחף את שתי רגליו למעלה כאילו עושה גשר עם גבו וזוחל אחרונית, גם אני טועה האם זה נורמלי או שהנעליים קצת מגבילות אותו ומושכות אותו אחורנית וכך הוא יתרגל גם בלעדיהם? מה שכן הוא מתפתח יפה (טפו טפו טפו) הוא מתהפך כבר לשני הצדדים עומד על 4 מדי פעם ומתנדנד אחורה -קדימה כאשר הוא עומד במקום בקיצור מתוק ומקסים תמונות אשלח בקרוב , אולי בסופ"ש לא עזבתי לרגע את הפורום המקסים הזה ואשמח אם ניפגש מתישהו אבל קצת קשה לכתוב עם כל העומס.

kashke

New member
ברור שלא ניתן לאבחן ברשת, אבל

מהתאור שלך ניכר שאכן הזחילה שלו אינה מאורגנת בצורה פונקצונאלית. האם הוא התהפך / מתהפך מגב לבטן דרך שני הכיוונים? איזה איבר מוביל את ההיפוך? איך הוא מתהפך מהבטן לגב? אני בדרך כלל ממליצה על מפגש או שניים בשיטת Child'Space - ליווי התפתחותי על בסיס שיטת פלדנקרייז. התוצאות - נאות מאוד.

simchamiryam

New member
אנחנו בלי נעליים!!!

קודם כל אני שמחה שאני יכולה פעם להשיב למישהו לפי הבנתי שתיכם מדברים על זחילה על הגחון ככל הידוע לי זה דבר נורמלי אצל כל הילדים בשלב ראשון של זחילה ויש ילדים שזוחלים רק ככה. נראה לי מאד הגיוני שילדים עם נעליים ימצאו לעצמם שיטות זחילה מיוחדות. שמחה מרים זחלה על הגחון יותר מחודשיים (משבעה וחצי עד עשרה חודש בערך) היום היא זוחלת על 4 רגיל גם עם נעליים למרות שכמו שכתבתי בכותרת אנחנו החל מהשבוע כבר רק בלילה עם נעליים כי היא כבר עומדת ואפילו הלכה כמה צעדים בעזרת כיסא ! נ.ב. אחותי מרפא בעיסוק ולדבריה הזחילה רגל רגל חשובה להתפתחות הקורדניציאה ומשפיעה אפילו על לימוד הכתיבה בהמשך. אך אחות טיפת חלב אמרה לי שהיא כבר ראתה ילדים שהייתה להם בעייה בזחילה והם השלימו למדו לזחול רגיל אחרי הליכה!

טאניוש

New member
חדשות כאלה שוות הודעה נפרדת ../images/Emo6.gif

איזה כיףףףףף גם לכם גם למתוקונת, רגליים חופשיות!

נכון, ממש שווה הודעה נפרדת!

ותרשו לי לכתוב שלילה זה באמת לילה, כלומר לא 5 או 6 שעות. דיברתי עם חברה שהילד שלה עם הנעליים 5 6 שעות בלילה והרופא שלה אמר לה שזה ממש לא מספיק. 10 שעות ביממה זה הכי מינימום. הוא אמר לה שאם זה ממשיך כך הילד צריך יהיה להיות רב היממה או עם הDBB או עם נעליים רגילות גבוהות (כלומר לא סנדלים) כדי לשמור אפילו במעט יותר. ת ה נ ו !!!

תודה ומזל טוב על הורדת הנעליים

ללילה. לדעתי זחילתו של עודד איננה זחילה על גחון אופיינית, כיון שהוא מרים את הטוסיק כלפי מעלה וכך דוחף עצמו קדימה כאשר שתי הרגליים זזות יחד (וכן שתי ידיו).

0עופריקו

New member
גם רועי לאחרונה התחיל לזחול

רועי זוחל עם הנעלים ובלי הזחילה אכן מזכירה זחל קטן אנחנו מאוד התרגשנו אני באופן אישי לא רואה איזה שהיא בעיה ההפך הוא הנכון זאת התחלה אח"כ הוא ישלים את החסר.אנחנו ממתינים בחוסר סובלנות לרגע שהוא יעמוד לבד אז גם אנחנו נעבור לנעלי לילה בלבד.

נדמה לי שכבר

כתבתי כאן איפשהו: נטע גם זחל זחילה מוזרה בגלל הנעליים. הוא זחל כשבעצם התנועה היתה מהאגן. הוא לא קידם את הרגל אלא את האגן. הרגליים והאגן היו יחידה אחת בזחילה. (אם הוא היה בת היינו צוחקים שהוא מענטז יתר
). כשירדנו ללילה בלבד עם הנעליים, סבתא התחילה לעבוד איתו בשיטת פלדנקרייז על הפרדה ועל תנועה נכונה של הזחילה. זה קידם אותו מאד. ההפרדה הזאת חשובה מאד. עלייה וירידה במדרגות למשל, שנטע מאד אוהב, תורמת מאד לקידום העניין. בהצלחה אורנית

גם כשהו בלי הנעליים הוא עובד עם

שתי הרגליים? אושרי זחל המון זמן זחילת גחון, הוא הזיז כל רגל בנפרד גם עם הנעליים. (יש סרטון באתר שלנו). איך שהוא מה שאת מתארת נשמע לי ממש חמוד אין לי מושג אם זה קשור לק"פ או לנעליים, נשמע לי כמו פרסומת לתינוקות. אולי תגשו למכון להתפתחות הילד?

כן, גם כשהוא היה ללא נעליים

הוא זחל רגליים וידיים כיחידה אחת. פשוט ככה הוא למד לזחול עם הנעליים. היום הוא כבר זוחל כמעט כמו שצריך, אבל שוב, כי סבתא עבדה אתו הרבה מאד בפלדנקרייז.

למעלה