"זחילה" על הגב

mazgn

New member
"זחילה" על הגב

היי אריאל בת 4 חודשים שבוע הבא, התהפכה מעט מהבטן לגב לפני חודש והפסיקה..... הרופאה ההתפתחותית בטיפת חלב אמרה שהיא התהפכה מהידיים ובגלל חוסר שיווי משקל ולא כשלב בתפתחותי, בכל מקרה שאלתי קשורה לכך שהיא מנופפת הרבה עם הרגלים שהיא שוכבת על הגב וממש מתקדמת לה ממקום למקום בצורה הזו (ע"י דחיפת הרצפה עם הרגלים, ממש כמו זחילה אחורה בשכיבה) האם לעודד/ למנוע ואיך אפשר ליעל זאת? היא כמעט מתהפכת ככה מהגב לבטן, כול להיות? תודה מראש...........

ענתPT

New member
מוכר...

אני מסכימה עם הרופאה ההתפתחותית לגבי הגלגול המוקדם. למנוע באמת לא ניתן ולא בטוח שכדאי- ביתך יוזמת תנועה עצמאית- דרכה תכיר את הסביבה ותתפתח. בכל מקרה זחילה זו אינה יעילה וקרוב לוודאי שתחליף אותה בהמשך בזחילה יותר יעילה. לא הבנתי מתאורך אם יוצא שזזה על המשטח או ממש מתכננת את פעולותיה להגיע לחפץ. תנועות אלו בכל מקרה יביאו אותה כמו שתיארת לגלגול כשהיוזמה היא מהאגן (ישנה אפשרות של וזמה מהכתף וישנה של יוזמה מהאגן). מומלץ- להשכיב על הבטן מלכתחילה, אם מתגלגלת לגב לנסות לגרות אותה על ידי משחקים שלא ניתן להופכם בקלות (popup), שמיכה- משחקים מעודדים זחילה ועוד. האם מושיטה ידיים למשחקים מולה? אוחזת? מכניסה לפה?

mazgn

New member
תודה רבה

בעקרון רציתי לדעת אם למנוע זאת (כמו שמונעים את ההושבה שהם מנסים לעשות בגלל הסלקל ודומיו) וקיבלתי תש/ובות לשאלה בכל מקרה היא אכן זזה לא נראה לי במתוכנן כי שאני שמה חפץ או קוראת לה היא לא תמיד נעה לכיון הגירוי, אני משתדלת להשכיב על הבטן כמה שאפשר אבל לפעמים אני משכיבה על הגב ועושה "סידורים" מתקלחת או מכינה אמבטיה בשבילה וכו' ואז אני משכיבה על הגב ... בכל מקרה, תודה רבה עזרתם לי מאוד

לא צריך למנוע ולא צריך לעזור

היא גילתה אפשרות תנועה על הגב, וזה בסדר, זה לא מפריע להמשך ההתפתחות, היא תגלה בהמשך את ההתהפכות. ההתהפכות בגיל המוקדם מתרחשת בדרך כלל ללא כוונה או מאיבוד שיווי משקל. גיל ההתהפכות נע בממוצע בין 4.5-5 חודשים.

למעלה