זחילה עם הבדלי צד

דקלוש א

New member
זחילה עם הבדלי צד

שלום אני מרפאה בעיסוק במקצועי- אך פחות מעודכנת לגבי התפתחות בקרב תינוקות. בני בן 11 חודשים החל לזחול לערך בגיל 9.5 חודשים על הגחון. עד היום הוא מושך עצמו עם שני הידיים לקדימה, אולם דוחף רק עם רגל ימין. חשוב לציין שההריון והלידה היו תקניים וכך גם התפתחותו. מלבד זחילה זו לא ראיתי עוד פרט שהאיר את תשומת לבי. האם יש מקום לבדוק את הבדלי צד- האם יש ילדים שלא מגיעים לזחילה רציפרוקלית ואין מקום לדאגה? ?? אשמח לקבל תשובה.

נאוה ר

New member
המון שאלות שאלת

זחילת גחון היא בדרך כלל שלב בדרך לזחילה על 6 רציפרוקלית. אבל כן יש ילדים שלא זוחלים בכלל. בדיוק שאלתי פזיוטרפיסטית ילדים שעובדת איתי והיא אמרה שלרוב אין משמשעות לזחילת גחון לא סימטרית מתייחסים רק לזחילת 6 באשר לסימטריות ואי סימטריה. אם את מרפאה בעיסוק של ילדים תבדקי האם הרפלקסים סימטריים ואם לא תפני לרופא הילדים ותבקשי ממנו שיבדוק וככה תיהיי רגועה יותר (אולי?
)

דקלוש א

New member
עוד שאלות

איזה רפלקסית את מתכוונת שאבדוק? בבינסקי? הגנה מפני נפילות? אשמך ואודה לך מאוד אם תפרטי

shasoph

New member
לילך מוכר? גם הבת שלי אותו הדבר

לילך נתנה טיפים טובים והיום ראיתי שינוי ממשי!

לילך מ

New member
איזה יופי לשמוע ../images/Emo6.gif

כמעט התקשרתי לשאול... תספרי לי מחר. לילה טוב

zoolooland

New member
ביתי הבכורה זחלה כך בדיוק

זחלה כך עד גיל שנה ואז עברה לזחילה רסיפרוקלית על 6. בגיל שנה וארבעה חודשים החלה ללכת. היום היא בת 3 ואין בעיה מוטורית כלשהי.

זחילה לא סימטרית

פעמיםן רבות אנו רואים זחילה לא סימטרית הנובעת מהגעה לא מלאה לרצריפרוקליות, לעתים מהשפעה של רפלקסי ATNR ו STNR פעילים עדיין ותחילת דומיננטיות, לעתים שרידי טורטיקוליס ועוד. אנו לא רוצים לראות הבדלי צד בטונוס שרירים, לא נרצה לראות הבדלי צד בולטים בקפלי השומן, בטווחי תנועה וברפלקס מצנח קדמי וצדי.בגיל זה נרצה לראות שתי ידיים פעילות במוטוריקה עדינה. כפות ידיים נפרשות בצורה שווה. ניתן לבדוק רפלקסים נוספים כמו בבינסקי שאמור להיות שלילי, תחילת לנדאו, RIGHTING REACTION', תגובות שווי משקל, החזרי גיד ועוד. כמובן שמקרה ספק כדאי להפנות למבין בתחום ו\או לרופא התפתחותי. רופאי ילדים רגילים בד"כ אינם מספיק בקיאים בתחום.

shasoph

New member
גם שלי! גם שלי!

אתמול היא התיישבה בפעם הראשונה היום היא זחלה על 6 קצת ואפילועלתה על הברכיים משכיבה. לילך תודה :)

למעלה