זחילה

זחילה

ארי בני בן ה9 חודשים עם קלאב פוט לא קל ב2 הרגליים עדין לא זוחל לפני כמה ימים בבדיקה אמר דוקטור למדן להוריד לו את הנעליים ל9 שעות ביום כדי שיתחיל לזחול ולהתהפך אבל עדין אין שיפור ואני נורא מודאגת יש לכן עצות בשבילי?

טובה53

New member
פיזיוטרפיה.

בקשי הפניה מרופא הילדים לפיזיוטרפיה.
כדאי להזדרז כי בד"כ התורים ארוכים.
בהצלחה!

לדעתי אין קשר לנעליים

כל ילד וקצב ההתפתחות שלו, ללא כל ספק שהנעליים אכן מוסיפות קושי אך יש ילדים שעושים הכל גם עם. אצלנו אוראל התהפך עם הנעליים וגם קצת זחל אך זחילה ממש הגיע רק לאחר שהורדנו את הנעליים בשעות היום. אני יכולה להמליץ לך ללכת לפיזוטרפיה דרך הקופ"ח שם ילמדו אותך לעשות תרגילים שמעודדים התהתפכות וזחילה ובבית בזמן שאתם ללא הנעליים תנסו (אנחנו הלכנו כמה פעמים אך בסוף כבר לא היה צורך) בכל מקרה אל דאגה הכל מגיע בסופו של דבר אתם עוד תופתעו ולטובה :)

הי אמא של אורי

ג'סיקה הזמינה אותי לסייע ולענות לך
האם תוכלי לתת פרטים נוספים כדי שתהיה תמונה מלאה יותר?

איך השכיבה על הבטן?
האם אורי מתרומם גבוה ? מרים ראש וחזה, ומצליח ליישר ידיים כך להישען על כפות ידיים כשהמרפקים באויר?

האם בשכיבה על הבטן אורי מצליח לבצע סיבובי ציר ( כמו מחוג?) לשני הצדדים?

האם בשכיבה על הגב אורי מצליח להרים רגליים למעלה ולתפוס אותן?

האם הוא מצליח להתהפך לאחד הכיוונים? ( מבטן לגב או מגב לבטן?)

הורדת הנעליים למספר שעות ביום בהחלט תאפשר לו להיות תנועתי יותר ואי ממליצה לנצל את הזמן הזה כדי להניע אותו ולעודד אותו לנוע בעצמו. להשכיב על הצדדים לתרגל היפוכים ולעודד זחילה

יש באתר שלי שלל רעיונות לפעילויות כאלה .

אם תתני לי את הפרטים הנוספים אוכל לכוון אותך באופן מדוייק יותר לכתבות מסויימות

כל טוב
ענת

הי ענת

קודם כל המון תודה על הענות והתשובה הנרחבת
שנית התשובה לכל שאלותיך היא כן חוץ מלגבי ההתהפכות מה שמעניין הוא שבגיל חודשיים הוא התהפך לראשונה עם הנעלים אבל מאז הוא לא התהפך הוא זז לכל הכיוונים ומתהפך בטעות אבל הוא לא יתהפך לכיוון צעצוע מרצון רק עם עזרה
אני אשמח מאד לכל חומר ועצות בעידוד הזחילה ניסיתי היום לישם את העצה של גבעת דשא אבל המסכן פחד נורא מהמגע של הדשא ולא הסכים לי להניח אותו . . .שוב תודה והמשך ערב נעים
אמא של ארי

הי שוב

אתחיל מהסוף
חשיפה למרקמים חשוב לעשות אבל בהחלט אפשר לעשותה בהדרגתיות כשתינוק נרתע .
אפשר להתחיל עם בגדים כך שרק כפות הידיים יגעו בדשא.

אני באופן אישי הייתי מעודדת במקביל גם היפוכים מפני שנראה שיהיה לו קל יותר לפנים אותם והם יקנו לו יכולת לנוע עצמאית במרחב לכיוון צעצועים ויתנו לו עוד מוטיבציה לנסות אתגרים חדשים
תוכלי להעזר בכל התרגילים לעידוד היפוכים באתר שלי וגם בתרגילים לעידוד זחילת גחון

הייתי בודקת גם את התרגילים בכתבה "גב עגול" כי נראה לי שהם יכולים לסייע בריכוך הגוף והגמשתו.

תשומת לב מיוחדת הייתי נותנת לרגליים ולבטן התחתונה מכיוון שלפי התיאור שלך פלג הגוף העליון חזק למדי .
עוד הרמות רגליים בשכיבה על הבטן וגם במצב בו הוא יושב נשען עלייך בזוית לאחור ( אני מדבירה מדבקות גדולות על כף הרגל כדי לעודד להרים אותה ולגעת במדבקות ( רק להשגיח שהוא לא יאכל את המדבקה)

מפגש או מספר מפגשים עם מדריך התפתחות או פיסיותרפית אכן יכול להיות מצויין ולכוון אותך טוב יותר ומדוייק יותר לתרגילים שיהיו יעילים.
אני מאמינה שמפגשים כאלו גם ירגיעו ויעודדו אותך ויורידו את מפלס הדאדה מכיוון שתתחילי לראות התקדמות ולכן אני ממליצה עליהם

כפי שנכתב לך כאן ניתן לקבל הפניה מהרופא לפיסיותרפיה וניתן גם ללכת באופן פרטי למדריך התפתחות מומלץ באזורך

מקווה שעזרתי ובמידה ויש עוד שאלות את מוזמנת לשאול
כל טוב
ענת

פרלמנים

New member
ענת היקרה

תודה תודה תודה, כמו תמיד.
על התשובה המעמיקה, המהירה והמקצועית

ג'סיקה

מקרה זהה לארי שלך

היי, אני אמא של אלונצ'יק עם אותה ה"בעיה" שלכם שכבר אינה בעיה, גם אלונצ'יק עדיין לא זוחל אלא על הגחון ומסתובב סביב צירו וזה לקח קצת זמן , לאחר מספר טיפולים אצל הפיזיותרפיסטית הוא מתקדם מאוד יפה, אומנם לא זוחל על ארבע אבל בהחלט מתקדם יפה, עושה רושם שבקרוב ממש הוא כבר יעלה לשש, ישנה בעיה עם תנוחת הרגליים שאז הוא בתנוחת "צפרדע" ועכשיו אנחנו עובדים על כך בפיזיותרפיה בהצמדת הירכיים והשוקיים כדי שממש יוכל לעלות על הברכיים,
אל תתייאשו, אני אישית הייתי במקום של כמעט ייאוש, מסכימה איתך שזה לא קל, אך תמיד תסתכלי על חצי הכוס המלאה, זה בר תיקון, נכון שצריך לעבוד על כך מספר פעמים ביום אבל זה בהחלט זניח לעומת מקרים רבים אחרים שאינם בר תיקון, זהו קלאבפוט ואלו הן בעיות מוטוריות שניתנות לתיקון, בהצלחה בהמשך הדרך...., נשמח לקרוא כאן על התקדמות.....

למעלה