זחילה

eihi

New member
זחילה

הבת שלי בת 8 חודשים. מתהפכת לפני הצדדים מגיל 3.5 חודשים, נעמדת על 6 ומתנדנדת כבר מגיל 6 חודשים, מסתובבת סביב צירה וזוחלת אחורנית. היא יושבת עצמאית מאוד יפה, ומנסה להתיישב מעמידת 6. אני רואה שהיא מאוד מתוסכלת משום שהיא אינה מתקדמת קדימה. אני רואה שחגורת הכתפיים שלה מעט חלשה והיא גם קצת חלשה לדעתי ברגליים. מעמידת 6היא מתקדמת עם הרגליים צעד קדימה ומחליקה לבטן. איזה תרגילים יש כדי לחזק לה את חגורת הכתפיים, והרגליים (מתקפלות לה כשהיא מנסה לעמוד עלי). איך אפשר לעזור לה להתקדם ולזחול קדימה? תודה, הילה

הילה שלום

לגבי הרגליים: אני מעדיפה לתרגל דחיפות רגליים בשכיבה על הגב ולא בעמידה ( לתינוק שלא נעמד עדיין). בשכיבה על הגב כופפים ברכיים ומביאים אותן לחזה והתינוק אמור לדחוף את ההורה וליישר אותן. אם תעשו זאת עם ברכיים צמודות תרוויחות גם אימון טוב של פנים הירך . לגבי חיזוק החלק העליון: נסי להגיש בעמידת שש צעצוע בכל פעם ליד אחת כך שיד אחת תתרומם ויד אחת תשמש לתמיכת הגוף. דבר נוסף: מעמידת שש שמים צעצוע מתחת לחזה של התינוק טוכך הוא נשאר לשחק בעמידת שש מפני שאם הוא ישכב הצעצוע יעלם מתחת לגוף שלו. ספרי איך הולך

eihi

New member
אנחנו מנסות לתרגל אבל אני לא רואה

שינוי. אני מושיטה לה צעצוע כאשר היא על 6 ולאחר מספר שניות מועט היא נופלת על הבטן, ומעדיפהלהישאר שם. כאשר אני שמה לה צעצוע מתחת לחזה היא פשוט זוחלת אחורה, על הבטן או על שש, ולוקחת אותו. אציין שהיא מנסה להתקדם, היא מזיזה רגליים קדימה ולפעמים גם את היד ומתוסכלת כאשר היא נופלץ על הפנים. מעבר לכך נראה שהיא מנסה לישר את הרגליים לעמידת 4 (הליכת דב). אני חוששת שהיא מתוסכלת מהעובדה שאינה מתקדמת, אציין שהיא מתנדנדת על 6 כבר למעלה מחןודשיים ואת כל השלבים הקודמים היא עשתה מהר. היא יושבת, ומנסה להתיישב מעמידת 6, מוחאת כפיים , מנופפת בי בי, ואומרת מספר מילים, אבל הזחילה מאוד מתסכלת אותה, שמח לרעיונות נוספים.

למעלה