זחילה

shellii

New member
זחילה

שלום רב, בתי בת 10 חודשים (בעוד שבוע בת 11 חודשים), זוחלת רק גחון (התחילה לפני מס' שבועות), היא לא מתיישבת לבד אבל יושבת יציב. אם יש בסביבה רהיט נמוך, כגון שולחן סלון היא שמה עליו את שתי הידיים (ממצב שכיבה על הבטן) ומרימה את עצמה בעזרת הידיים. אם מעמידים אותה היא מתייצבת ומיישרת רגליים. פניתי לרופא והוא אמר לי שהילדה נראת בסדר ושצריך לתת זמן, אבל הוא קבע את זה מכך שראה אותה יושבת בעגלה, ובכלל לא ניסה לבדוק אותה. מה עליי לעשות על מנת לעודד אותה לזחול? האם יש תרגילים שאוכל לעשות איתה בבית? האם כדאי לפנות לרופא אחר, או באמת לתת זמן? תודה מראש

זחילת שש - 11 ח'

שלום shelli, תפקידה של הרפואה הוא לבדוק אם אין נזק גרמי (לשלד, לשריר וכו') או מחלה. מבחינה רפואית סביר להניח שבאמת אין בעיה, למרות שטוב היה עושה הרופא לו טרח לבדוק. ומהבחינות האחרות... לא להעמיד כשלא נעמדת לבד. לא "להכניס לה רעיונות לראש". המטרה כרגע היא לזחול על שש (ומשם להתיישבות), וטובה שעה אחת קודם... לפני שנרכשת עמידה והליכה. כמה שאלות לפני שאני ממשיכה לענות: איך זחילת הגחון שלה? האם ישנו שימוש ביד ורגל נגדית? האם ישנו שימוש פחות או יותר סימטרי של צידי הגוף? מה קורה כש"מעמידים" אותה בעמידת 6? האם מצליחה להחזיק מעט מעמד בתנוחה הזו? מאיזה גיל היא יושבת. כלומר, ממתי התחלתם להושיב אותה? התשובות שלך יעזרו לי לכוון אותך. בינתיים, אני מצרפת לך מאמר שלי על זחילה. ענבל

shellii

New member
עונה

קודם כל תודה לך על תשובתך המהירה והמאמר כשהיא זוחלת גחון היא משתמשת בידיים באופן סימטרי, אבל עושה איקס עם הרגליים ורק אז דוחפת. כשמעמידים אותה בעמידת 6 קודם כל היא מחייכת:) עומדת ככה מס' שניות ואז מיישרת את הרגליים לאחור. התחלנו להושיב אותה בערך בגיל 5 חודשים (אני יודעת שזו היתה טעות, אבל זו היתה הדרך היחידה להרגיע אותה). עוד דבר ששכחתי לציין , כשנולדה, היא אובחנה כסובלת מטורטוקוליס, וטופלה אצל פיזיוטרפיסטית עד גיל חודשיים וחצי בערך. תודה שלי

זחילה - המשך

הי שלי, לא ממש הבנתי את אופן הזחילה שלה, אני חושבת שאת מתכוונת בסימטריה לפעולה של שתי הידיים יחד. הכוונה שלי בסימטריה היא ששני הצדדים של הגוף פועלים לסרוגין, אך נושאים תפקיד שווה בהתקדמות קדימה. זחילת גחון בהצבלבה נראית כמו זחילה של חייל מתחת לרשת מכשולים, כשכל פעם אלכסון אחר (יד ורגל נגדית אחרות) אחראים לדחיפה קדימה. בכל אופן, אין צורך לתקן את זחילת הגחון אלא לקדם אותה לזחילת 6 כי היא החשובה. אם היא עומדת בנוחות על 6, את יכולה לנצל את זה לתרגילים הבאים: 1) בעמידה כזו, עודדי אותה לאחוז חפצים, כל פעם ביד אחרת, תוך העברת משקל וניתוק היד מהקרקע. את יכולה לעשות את זה בעמידה על משטח אלכסוני, כשהברכיים מכופפות ונמצאות נמוכות יותר מהראש. זה ייעזור לה לנתק את אחת הידיים וגם ידגיש לה את מודעות הברכיים המכופפות. 2) מדרגות: שימי לה צעצוע אותו היא מאוד רוצה במעלה מדרגה או שתיים (אפשר להשתמש במזרן, כרית קשיחה או כל דבר אחר, בגובה של כ-10 ס"מ). עודדי אותה לטפס, כאשר עמידת המוצא היא עמידת 6. עיזרי לה בהתחלה ע"י הדגמה שלך על הגוף שלה: כששתי הידיים שלה נמצאות על המדרגה, קרבי את ברכיה ועלי ברך אחת על המדרגה. לווי את הפעולה בהסברים: "בואי נעלה ברך אחת..." מאוחר יותר היא תצליח לקשר את הפעולה למילה ואפשר יהיה להנחות אותה גם בדיבור. 3) בעמידת 6, איחזי בשני צידיה, באזור הכתפיים, כאילו את תוחמת את גופה. בצורה כזו בצעי העברות משקל מוגזמות מצד לצד, כשבכל פעם יד אחרת מתנתקת מהקרקע. התרגיל הזה אמור להיעשות די מהר. אפשר לשיר תוך כדי או לצחוק אותם...בסה"כ זו צריכה להיות עבודה מהנה. נסי להתחיל מזה, ותרגלי כמה שאפשר, כל עוד זה נחמד לה. בהצלחה ותעדכני, ענבל

shellii

New member
תודה

ענבל תודה רבה על תשובתך המפורטת לגבי הזחילה, היא מזיזה את הידיים באופן סימטרי (יד אחת ואז את השניה) אבל את הרגליים היא משלבת באיקס ודוחפת עם שתיהן כאילו זאת רגל אחת. הבעיה שהיא לא עומדת בנוחות על 6, אלא נופלת (מתיישרת) אחרי מס' שניות. אני יכולה ליישם את התרגילים שלך כשאני עוזרת לה לעמוד על 6 (מחזיקה אותה) האם כדאי? ענבל האם כדאי ללחוץ על הרופא כדי שיתן הפנייה לפזיוטרפיה, או שכדאי לתת לה עוד זמן? מה את ממליצה? תודה רבה

אם כך...

אני באמת חושבת שיהיה לך פשוט ויעיל יותר לפנות לטיפול. אם תוכלי להוציא הפניה קרובה לפיזיו' - מה טוב (רק תוודאי שלא קובעים לך תור לעוד חודשיים-שלושה). אם לא, תוכלי לפנות לטיפול בשיטת ורדי, צעד ראשון וכו'. בינתיים, את תרגילי העברות המשקל וההפרדות שנתתי לך, העבירי לרגליים: בעמידת 6 איחזי בשני צידי האגן והניעי אותו מצד לצד כשבכל פעם רגל אחרת מתרוממת מהקרקע (כמו בזחילה). עודדי אותה להעלות מעל מכשולים ומדרגות ע"י שימוש בברכיים. בנוסף, אפשר בשכיבה על הגב לעשות תרגיל אפניים וגם לעודד אותה לאחוז ביד ורגל נגדית ע"י מדבקות, גומיות על אצבעות הרגליים וכו'. אף תזדקקי להכוונה או יעוץ, את מוזמנת לשלוח לי מסר.

למעלה