זחילת 6 לפני גחון?

זחילת 6 לפני גחון?

הבת שלי בדיוק היום בת 9 חודשים (
). היא עומדת על שש כבר כחודש, זוחלת באופן שהיא שמה את הידיים קדימה וגוררת את הרגלים. מדי פעם עשתה צעד על 6 ונפלה. אתמול היא החלה סופית לזחול על 6. ממש זחלה כך כשעה, כשאנחנו מעודדים אותה "לרדוף" אחרי צעצועים. לפי מיטב ידיעתי (ואולי אני טועה) הם אמורים קודם לזחול גחון ורק אח"כ על 6. האם זה נכון? מה המשמעות של היפוך הסדר, אם בכלל? ומה אם היא תדלג לחלוטין על זחילת גחון?

תוספת קטנה וחידוד-

עוד לידתה היא אובחנה כמעט היפוטונית והיא היתה בטיפול פיזיותרפי שבועי, שהיום ירד לביקורת פעם בחודש, מאחר והיא השלימה פערים עד כדי כך, שיש אנשי מקצוע שטוענים שהם בכלל לא רואים שום סימן להיפוטוניות. מה שכן, היא עדיין מעט גמישה. אינני יודעת אם זה מוסיף/מבהיר את שאלותי.

דילוג על זחילת גחון.

תינוקות רבים מדלגים על זחילת גחון ועוברים ישר לזחילת שש. זה נכון שלזחילת גחון יש את האיכויות שלה וטוב להרוויח אותה אבל דילוג עליה אינו נחשב לבעיה. כשאני רוצה לתת לתינוק שדילג על זחילת גחון לחוות מעט מהאיכויות שלה , אני נוהגת לבקש ממנו להביא לי צעצועים שנמצאים מתחת לרהיט נמוך ( שולחן סלון או ספה) כך שיש צורך להישכב , להוריד ראש ולהושיט יד פנימה . עוד אפשרות היא מעבר מתחת לגשר ( שוב כמו למשל שולחן סלון נמוך). בכל מקרה אין צורך לדאוג ממעבר ישיר לזחילת שש.

את זה היא עושה בכל מקרה...

את הזחילה מתחת לשולחן הסלון היא הפכה מזמן לפייבוריט שלה (אנחנו כל פעם המומים איך היא הצליחה להשחיל את עצמה לשם...
). בכל מקרה, שמחה לשמוע שאין עם זה בעיה. תודה!

סוגי זחילה

זחילת גחון= זחילה בה הבטן נמצאת על הרצפה ( כאילו הילד מתקדם תוך שכיבה) זחילת שש= ברכיים, שוקיים, כפות ידיים על הרצפה והבטן באויר.

למעלה