זיהוי אבן

זיהוי אבן

שלום אני צריך עזרה בזיהוי אבן. לא יודע אם זה המקום אבל אני אקח את הצ'אנס. מצאתי אותה באחד מהטיולים שלי במדבר שבערבה, צירפתי תמונה.

נוקס

New member
זה נראה כמו סלע וולקני

הגוון הכהה מעיד על לבה כחומר אב והנקבוביות מעידה על התפרצות גזים חזקה. אין לי שם מוגדר לתת אבל הייתי לוקח את הסיכון ואומר שזה סוג של טוף.

תיקון

לא יודעת בוודאות, אך הטעות הרווחת היא שזהו סוג של טוף כמו שמוכר לנו מתחום הגינון שבעצם זו סקוריה. טוף הוא אפר וולקני ואילו מה שנכר לנו כטוף אלו בעצם אבני הסקוריה רק שהמילה הזו לא כל כך מסחרית וקשה לשנות הרגלים של שנים. לגבי הזיהוי של האבן בתמונה, אני מקווה שבוקסה שלנו יבוא ויעזור, אך בהחלט נראה סוג של וולקניזם.

בוקסה

New member
הגדרת סלע וולקני

את הסלע ניתן להגדיר לפי הרכב כימי, לפי הרכב מינרלי (מאותו הרכב כימי אפשר לקבל מאספי מינרלים שונים בתנאי היווצרות שונים) ולפי טקסטורות מיוחדות, כמו הסלע הזה עם הטקסטורה של הבועות שכמו שללי אמרה: נקרא סקוריה (טוף בלשון הגננים). לפי הצבע הכהה אני מעריך שהרכב הסלע בזלתי ולכן הייתי קורא לו סקוריה בזלתית. הסקוריה האדומה שאנו רגילים לראות בגינות היא בעלת הרכב מינרלי של סלע ריוליט ולכן נקראת סקוריה ריוליטית. טוף זה אפר געשי. טעות נפוצה אחרת, דומה לזאת של הטוף והסקוריה יש עם השיש (Marl), שיש בהגדרתו הגיאולוגית הוא כל סלע קרבונטי שעבר התמרה (מטמורפוזה) בשביל רוב האנשים שיש זה כל סלע שעבר ליטוש ומשמש משטח עבודה במטבח או כאבן חיפוי בחדר המדרגות או בבנק

הוראה

כשאני מלמדת סלעים אני פותחת במשטחי העבודה במטבח. לגבינו בגלל ההרגל כל משטח עבודה הוא שיש גם אם עשוי נירוסטה. מכאן יוצאים בכיתה לסלעי יסוד ,משקע ומותמרים עם הדוגמאות למשטחי עבודה. גרניט כיסוד ושיש כמותמר (שהיה פעם גיר).

למעלה