זיהוי אומנות לחימה

HataVeani

New member
זיהוי אומנות לחימה

בסרטון הבא מוצגת אומנות לחימה די מעניינת, מישהו מזהה, והאם זה אמיתי או שזה ערוך? אני מתעניין בלימודי אומנות לחימה. אני נמשך במיוחד לכל מה שקשור לגמישות ואקרובטיקה. אגב, לא כ"כ הבנתי מה אומנות לחימה במגע מלא, האם לא כל אומנות לחימה היא כזו? (מלבד כזו של סייף או סכינים). סליחה על הבורות אין לי שמץ של מושג
יום טוב

CRAZY BOLI

New member
שלום לך

קודם כל אומנויות הלחימה מתחלקות לאומנויות לחימה פול קונטקט (מגע מלא) ולכאלה שלא (וגם באומנויות לחימה במגע מלא יש מספר חלוקות) . בעיקרון יש שוני באופי של התחרויות בין החלוקות , ושוני מתודי באופן חלוקת התרגולים הקרביים בזמן השיעור . אני מניח שגם באומנויות לחימה הלא מוגדרות כפול קונטקט יש מגע (תרגול קרבי בזוגות) אך הוא קטן בהשוואה לפול קונטקט . הסרטון שהצגת מרהיב ויש שם חבר'ה בעלי רמת יכולת אקרובטית מאוד גבוהה . בלחימת רחוב ולחימה בזירה השימוש בטכניקות הללו מינורי (לפחות לפי ראות עיניי) ברחוב בעיטות גבוהות עשויות להיות מסוכנות במקרים בהם תפספס , או שאולי ברחוב תיהיה עם ג'ינס ונעליים גבוהות שמקשות על בעיטות מסוג זה , או שתנאי השטח (שיפוע) יקשו עליך לבצע ... בכל אופן לפי ראות עיניי הטכניקות הפשוטות אגרופים (שכן ראו בסרטון) יהיו יעילים יותר מבעיטות גבוהות . כנ"ל לגביי זירה בזירה לא פשוט לתת בעיטה בפנים ללוחם מיומן אבל בהחלט צריך להתאמן על זה ושיהיה לך יכולת לבעוט גבוה ולהפתיע כשצריך זה בהחלט טוב ומוסיף אבל לא צריך להתבסס על זה אלה על הדברים הפשוטים אגרופים , בעיטות נמוכות וכד' . בכל אופן בסרטון משתמשים מאלמנטים של מספר אומנויות לחימה קשה לי לסווג את זה במדוייק אבל קראטה , טאיקוונדו , קפוארה . אם אתה מעוניין בלימודי אומנויות לחימה עליך להגדיר לעצמך מה אתה מעוניין להפיק מהלימוד ומה המטרה ואולי זה יעזור לך לבחור .

HataVeani

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אני אגיד לך מה אני רוצה. אני רוצה אומנות לחימה בסגנון של הסרטון הזה, משהו שיתחבר לגמישות שלי מצד אחד ויגרום לי להתהפך ולעשות סלטות וכו', ומצד שני שיאפשר לי להתמודד מול כמה חזיתות בו זמנית, המטרה שלי לא לתחרות, אלא לרכוש כלי כדי לעזור לחלשים שאם יפגעו בהם אבוא לעזרתם. אם אין אומנות לחימה שמשלבת אקרובטיקה, אז כנראה אלמד אקרובטיקה בנפרד, בקפוארה או ברייקדאנס. ובמקביל אומנות לחימה טובה המתאימה למה שביקשתי.

הסגנון הוא אתלט +אלמנטים מאומנויות לחימה רבות

יש סרט נחמד וישן שנקרא לוחמי הגימקטה. תראה.

muaythai

New member
ע"פ מה שזה נראה ..

הינך יכול ללכת ללמוד איגרוף תאילנדי (ולא להתחרות כמובן), ולשלב בנוסף אימוני אקרובטיקה. ברמת העיקרון "להגן על החלשים" תוכל לעשות כמעט בכל אומנות לחימה שאליה תגיע. תלוי בזמן ובהשקעה. כמובן שהסרטון הנ"ל ערוך, ותיכננו אותו המון זמן ועבדו עליו גם מאד קשה. הוא באמת נראה מצויין, והחבר'ה עשו בו עבודה לא קלה בכלל .. יותר פעלולנים ואקרובטיים, מאשר לוחמים. סה"כ, שלב מס' אומנויות לחימה, ומי יודע .. אולי גם אתה תגיע לרמה הנ"ל ;) בהצלחה.

CRAZY BOLI

New member
מי שרוצה להגן על חלשים

רצוי שיתנדב למסגרת מתאימה ויעשה זאת במסגרת החוק באם אינו רוצה להסתבך עם החוק . לדוגמא : משמר אזרחי .

broadaxe

New member
הרשה לי הסתייגות קלה

ראשית מה שמוצג בסרטון מבויים, זו כוריאוגרפיה שאולי הוכנסו בה אילתורי-רגע. מזכיר למדי את סגנון הסרטים של ג'קי צ'אן. יש הרבה תנועות מיותרות לקרב רחוב אמיתי. המשתתפים ללא ספק בעלי כושר גופני גבוה מאד ויכולות פיזיות מרשימות. שנית (ההסתייגות...), דווקא בחלק משיטות הלחימה החמושות המגע בהחלט מלא, למעט העובדה שנוקטים בציוד בטיחות כדי לא להרוג את יריב האימון
מצרף סרטון המחשה, שים לב, זו רק הדגמת טכניקות ולא ספארינג.

למעלה