זיהוי: איך קוראים למטפס שבתמונה?

תודה לכולכם על הרעיונות וההארות

בגוניות לא הצליחו לי באזור מוכה הצל, איכשהו הן תמיד נרקבות, עוד בטרם התייפייפו ממש. בשמת, הצליחו בעבר - אחר כך יצאו קטנות ומנוונות ונרקבו במהרה. פוקסיה - אין לי הצלחות איתה. רקפות, מקשטות פה ושם, בעונה, בעציצים. אני מבינה מדבריכם שהבקופה תמשיך להיות יפה עד הקיץ, והדיפלדניה אולי כנ"ל. שאלתי: מתי בדיוק כדאי לשתול בשמת? וביגוניה? טסונמי, האם יש לך תמונות של הצמחים הפורחים שהצעת, לדעת במה מדובר? תודה גדולה לכולם.

לגינה לי

שימי את הבשמתיות והבגוניות בעציצים עם ניקוז טוב ותראי איך הן תהינה יפות.

crazyflower

New member
טסונמי - בנוגע לקוציץ

כשאת כל כך מתעקשת - אני מקשיבה הולכת לשתול שלישייה כזו השבוע מה קורה בקיץ? אני מבינה שהוא נעלם מה אני עושה ב'חור' הגדול שיווצר עם העלמותו?

oracio

New member
לי יש את אותה הבעיה...

יש לי גינה בצל של פיקוס בנימין עצום...לכן הגינה בחורף נמצאת בתנאים של צל מלא... מהבדיקות שעשיתי היחידים שפורחים יופי בצל הם: בשמת (עכשיו יש לי בשמת שעדיין פורח, אם אני לא טועה זה לא בשמת רגיל אלא בשמת אפריקאי או משהו כזה (עלים כהים יותר ומשוננים). כמו-כן פוקסיה, אני לא יתחיל לספר אבל מבחינתי זה ה-פרח, פורח לי בגינה כל עונות השנה. כמובן שרקפות עכשיו עושות חייל... כמו-כן אחת המצליחות אצלי הן הבגוניות למיניהן... בשורה התחתונה קשה למצוא צמחים שפורחים בצל, לכן רוב גינתי ירוקה משרכים או מטפסים למיניהם שלא פורחים...

r66

New member
גם שלי, אתה ממליץ לשים את הפוקסיות

מתחת הפיקוס? יש לי המון פיקוס

shlumbergera

New member
פוקסיה כל השנה?../images/Emo12.gifיודע את שמה?

כמה שנים היא אצלך? בעציץ? אתה גוזם מתישהו? תודה מראש

oracio

New member
לא רק שהיא חיה כל השנה, היא גם

פורחת כל השנה. היא מסוג Beacon והיא בת שנה. היא באדמה (למרות שזה לא מומלץ, היא הייתה שיח גדול כשנישתלה)... עכשיו גזמתי טיפה, כדי לתת לה צורה לקראת האביב..

shlumbergera

New member
אני מבינה שזה ארוע נדיר-בכ"א לפי כל

הדיונים על הפוקסיות. מה 'תאומר - לנסות שוב? לחפש את אותו סוג? יש תמונה?

טסונמי1

New member
פוקסיה במקור היא רב שנתית

באזורים קרים יש סיכוי בחלקים החמים וההבילים מקסימום שנתיים וגם זה נס

shlumbergera

New member
אבל הבחור-לפי הכרטיס-גר בשרון../images/Emo12.gif

אז אורציו - איפה מתגוררת הפוקסיה שלך?

oracio

New member
בצפון ת"א...

במשפחת הBeacon יש שלושה סוגי Beacon: Beacon, Beacon Red, Beacon Rosa. שלושתם עמידים במיוחד... לי יש את ה-Beacon

למעלה