זיהוי באמצעות DNA - קורבנות שואה

אנימו

New member
ענת - רשימה מצמררת כשחושבים מה

עומד מאחוריה. יהי זכרם ברוך.

את צודקת אנימו, ומה שמצמרר לא פחות

שלמרות שעברו 60 שנה, הכאב על האובדן לא פחת אלא הוא בעוצמה חזקה למשפחות הקורבנות. במשפחתי: מצד אבא, נפטרו עוד לפני שנולדתי, בני משפחתי שיכלו לספר לי על קרוביהם שנספו בשואה. מצד אימא, סבתי וסבי עליהם השלום, לא רצו לספר. ולכן כל מידע שיכול לעזור למישהו/מישהי היום לאתר את בני המשפחה, הוא חשוב.

אנימו

New member
ענת-על משפחת אבי אני יודעת לא מעט

כי אחיו נצלו מאושויץ ושרדו את המלחמה ואחד האחים תיעד את קורותיהם ופרטים על המשפחה. אותם גם שאלתי והלמתי פרטים. גם בת דודה אחת ששרדה ספרה ומספרת לי על המשפחה. אבל על משפחת אמי אינני יודעת הרבה ועל כך אני מצרה . על שלא ידעתי מה לשאול בזמן הנכון וחיכיתי עד שחברותיה מן העיירה עברו לעולם שכולו טוב ואני נותרתי עם חלל במידע. פה ושם למדתי משהו אבל חסרים פרטים רבים.

deebeebee

New member
הרגשת ה"אין"

גרמה לי לחקור שורשים, לנסות ללמוד על אותם אנשים שבאופן כל כך אכזרי נמנע מהם להיות חלק מחיי באופן פיזי. במשך שנים רבות אני מנסה ללמוד על בני משפחת אבי שנספו בשואה, אפילו נסעתי לפולין לשם כך, אבל החלל והרגשת הפספוס עדיין גדולה, וכמובן שכל פיסת מידע מגבירה את הצמא לדעת עוד.

גרמניה - משפט לחייל נאצי בן 88

מתוך החדשות ב"תפוז": 28/11/2005 14:30:00 בגרמניה תם שלב הוכחות במשפטו של חייל נאצי AP: גרמניה - הסתיים שלב ההוכחות במשפטו של לדיסלב ניצננסקי, חייל נאצי בן 88 אשר מואשם ב-164 סעיפי רצח במהלך מלחמת העולם השנייה

deebeebee

New member
זיהוי השלדים

ממה שאני קלטתי, הינו תהליך מורכב ביותר שלא בטוח שניתן לביצוע. בראיון של לונדון וקירשנבאום עם מנכ"ל זק"א יהודה משי-זהב טען האחרון שכדי לבצע בדיקת DNA בשלד או חלק שלד יש לטחון את העצם. באותו ראיון הופיע איש שהוריו כנראה בין הנספים שם ושרוצה להביא אותם לקבורה בישראל ומשי-זהב טען שעלול להיות בזה "ביזוי המת". בהחלט בעיה אנושית מאד כאובה.

למעלה