זיהוי דורסים

פרח123

New member
זיהוי דורסים

שלום
הייתי בטיול באיזור נחל הבשור היום וראיתי דורס שלא הצלחתי לזהות (אני די חדשה בתחום...) ראיתי אותו דואה מלמטה, יש לו מוטת כנפיים די גדולה ו2 פסים בהירים באמצע כל כנף... מקווה שזה עוזר לדעת.. תודה רבה!

לא כל כך עוזר, אבל,,,,

כדאי לנסות ולהיזכר בכמה שיותר פרטים מזהים כגון: צורת הכנפיים, צורת הראש צורת הזנב, הצבע הכללי ואופן הדאייה. למיטב זכרוני, ישנן כעת באזור הבשור הרבה דיות שחורות ואיות (עקב צרעים) הטוב ביותר זה להצטייד במגדיר טוב ולהתחיל להכנס ולהעמיק. בהצלחה !

nubijar

New member
תיקון לאמנון

אמנון - כדי לרענן את זכרונך, איות לא מתחילות (ככלל) להופיע באביב לפני אמצע אפריל, ובעיקר החל מסוף אפריל. באזור הבשור יש באמת הרבה דיות, בעיקר דיות, אבל זה אחד האזורים העשירים ביותר בדורסים בישראל, אם כי במיוחד בחורף, עכשיו קצת יותר שקט שם.

marsala

New member
אגב,האיות כל כך מדייקות

בתאריך ההגעה שלהן ארצה,שאתה יכול 'לכוון'את היומן שלך לפיהן.. מוש

תודה על התיקון, אבל,,,

קבל עדכון, ידידי הקשיש, נחמן ("הסובל בשקט") אלון, בילה בשישי האחרון פעמיים !! במחיצת להקת איות שהואילו בטוב ליבן לחלוק איתו תרמיקות, עת טס בדאון שאיתו המריא משדה תימן. כל טיסה ארכה קרוב לשעה ועד עכשיו הוא טרם הפסיק להודות להן.

nubijar

New member
מסר לנחמן:

אנא מסור לנ נח נחמן, שלדעתי גם הוא צריך לקנות את מגדיר מפה המומלץ. אני לא אומר שזה בלתי אפשרי, אבל מ מא מאד לא סביר שנתקל באיות בשישי האחרון, אלה היו ככל הנראה עקבים מזרחיים הנודדים עכשיו בהמוניהם. צפר מדברי אחד שמבלה ימים שלמים באזור אילת, מעוז האיות, ראה נכון לאתמול באביב הזה רק איה אחת.

nubijar

New member
לא, אבל הרוב

הרוב המוחלט של האיות עובר באביב מעל אילת או מעל הנגב הדרומי (במזג אוויר נורמלי), כיוון הנדידה הוא צפון מזרחה, כך שהן חותכות לירדן ורובן לא עוברות מעל מרכז הארץ. מספרים קטנים הרבה יותר (שזה עדיין הרבה עשרות אלפים) עוברים גם מעל מרכז הארץ וצפונה. בסתיו ציר הנדידה צפוני הרבה יותר, ועובר מעל צפון הארץ ומרכזה. אני ממליץ לפתוח את התנ"ך של הדורם, הוא נותן שם מפות צירי נדידה יפות לכל מיני הדורסים העיקריים שעוברים מעל הארץ.

מסור אמסור לנחמן.

ששם החיבה שלו הוא נחי ואודיעך בדבר תגובתו. האם התכוונת לעקב חורף מהזן המזרחי ?.

למעלה