זיהוי דיסק

זוהר1

New member
זיהוי דיסק

יש לי בעיה !!!! יש לי פנטיום 2 350MHZ . רכשתי דיסק קשיח 40GB והמחשב אינו מזהה אותו . מה עלי לעשות ?

d.r.

New member
עקרונית פנטיום 2 אמו לזהות דיסק כזה

תעדכן את הביוס שלך אז הוא יתמוך בדיסק גדול יותר

duke4you

New member
תשובה

ראשית - שלא תעיז לבצע עדכון ביוס. שנית - ביצעת fdisk ואח``כ format??????, ביצעת ג`ימפור כהלכה (הכוונה לmaster ו-slave)????? הגדרת בביוס AUTO על שני הדיסקים????? נא לפרט יותר...

d.r.

New member
duke4you כנס

שלום לך החברות שמיצרות את הלוחות משחררות את העידכון בדיוק כדי לפתור בעיות כמו של הבחור הנ``ל ובקשר לעצתך לאיש לבצע FDISK ופורמט ,במידה והלוח לא תומך בדיסק גדול כזה המחשב בכלל לא מזהה את הדיסק ולכן לא שייך לבצע FDISK או FORMAT ,יותר נכונה המלצתך בנוגע לגימפורים בברכה D.R

duke4you

New member
תשובה לידידי

שמע סיפור: מישהו שאני מכיר ביצע עדכון ביוס, כדי לפתור בעיה אחרת שלא קשורה לדיסקים קשיחים. מסתבר שהעדכון שביצע היה אחד הסיוטים הגדולים שלו, שפחד שיתממשו. מאז העדכון חל בלגן שלם במחשב שלו והוא לא ידע אך לצאת מזה. לכן אני חושש למקרה חוזר. בכל אופן לבעל השאלה יש פנטיום 2 והלוחות שבאים איתם כוללים ביוסים עדכניים שתומכים בנפח דיסק גדול לכן הבעיה שאני אבחנתי לא קשורה לביוס ולכן כדי לדעת אם הוא ביצע fdisk, פורמט וג`ימפור נכון - לדעתי הוא לא עשה כך והוא יצא מתוך הנחה שקיבל דיסק מוכן לעבודה (כמו הfloppy).

d.r.

New member
עידכון לוח

עידכון לוח חייב להתבצע לסידרה ולדגם המדוייק של הלוח אם הלוח לא מתעדכן בקובץ שמתאים לו ,תגיד יפה שלום לביוס ואם אין לך ביוס חלופי ללוח הלך הלוח,כניראה זה מה שקרה במחשב של חבר שלך , עידכון ביוס מאוד מומלץ ,בקובץ הקטן מאוד של העידכון היצרן מתקן בגים ,מוסיף שיפורים תומך בחומרות מתקדמות יותר ממש רצוי למי שיודע לעשות את זה גם לדעתי האיש לא גימפר את ה HD בצורה טובה כי פנטיום 2 אוכל 40 בקלות ביי

duke4you

New member
תגובה

אני מפחד להתעסק עם עדכוני bios, אבל רציתי לדעת האם לך יצא כבר לבצע עדכון? ואם כן, האם ראיתי שיפור כלשהו? תודה. ואגב אני עדיין חושב שבעל השאלה חשב שהדיסק הקשיח מגיע מוכן לעבודה, בדיוק כמו שאנו קונים דיסקטים 3.5 אינץ ומתחילים לעבוד עליהם. אז חשוב להדגיש את הפעולות הנדרשות: 1. לחבר פיזית את הדיסק הקשיח הנוסף. 2. לג`מפר master ו- slave. 3. לבצע fdisk. 4. לבצע format. ויאללה לעבודה...

d.r.

New member
העידכון מאוד פשוט

יצא לי לעדכן כמה פעמים ,ויצא לי גם לתקן פעם אחד עידכון לא נכון שעשה בחור העידכון מאוד מומלץ אבל רק למי שמכיר את הדגם של הלוח שלו במדוייק ,מהניסיון שלי העידכון זה ממש אחלא היו לי משחקים שלא עלו לי על המחשב שאחרי העידכון המחשב הריץ אותם כמו טיל בקשר להתקנה של ההרד דיסק הדרך הכי טובה זה לבצע אוטודיטקט ואז אתה לא צריך לתת פרמטריטם או לבדוק שהדיסקים על אוטו אתה פשוט שומר שינוים ויוצא אגב אתה יודע איפה אני יכול להוריד ברשת נובל סרבר לא משנה הגירסה

duke4you

New member
novell

תנסה באתר הבא: support.novell.com. אגב אם אתה מתעניין ב novell, אז אני אגיד לך בשקט בשקט (שלא יחשבו שאני מבריח לקוחות) לגשת לאתר www.tmicha.co.il לתוך פורום novell. האתר והפורומים השונים מנוהלים ע``י דורון סיוון. - אל תגלה לאף אחד שאמרתי לך את זה, בינינו - אגב, מה רע בwin 2000? אני לקראת סיום קורס mcp 2000 על windows 2000 advanced server - ומערכת ההפעלה הנ``ל פשוט נפלאה מכל הבחינות.

d.r.

New member
תודה

איזה שאלה ברור שה2000 הרבה יותר טוב מערכת פצצה שלא קורסת אני לפעמים משאיר את המחשב דולק 5 ימים והזליגת זיכרון ממש 0 ,הגלישה ברשת הרבה יותר מהירה ריבוי משתמשים ועוד הרבה דברים שהיו צריכים להכנס ל 98 התקנתי על המחשב את הלינוקס מנריק 7.2 ואת ה 98 וגם את 2000 PRO העיניין שאני רוצה ללמוד את נובל אז אני מתקין אותו על מחשב ניפרד כי הוא כמובן גירסת הסרבר שלו עובד לבד, הקלינט זה לא בעיה הוא מחולק חינם באתר החברה אבל הסרבר ממש נדיר ,כשה למצוא ברשת בכול מקרה תודה

למעלה