זיהוי התישבות בפלשתינא 1926-1927

חברים יקרים,

אודה לעזרתכם בניסיון לזהות התישבות ("מושבה", "קולוניה") בפלשתינא בסביבות 1926-1927.
אין לי פרטים כלשהם, למעט תמונה. הכיתוב מאחור לא מסייע.

אולי מישהו ראה תמונה דומה או משהו בתמונה מקפיץ לכם.ן רעיון?

תודה,

רוני

קבצים מצורפים

• PHOTO.JPG
    PHOTO.JPG
    KB 235.9 · צפיות: 15

שרי סילבר

Active member
האם כוונתך שהמתיישבים עלו על הקרקע בשנים הללו (1926-7)?

אם לא, הרי שזו יכולה להיות אחת המושבות הוותיקות יותר. ברקע אלה עשויים להיות עצי-אקליפטוס, כך שזו יכולה להיות חדרה או פתח-תקווה, למשל (מושבות בהן הובאו אקליפטוסים לצורך ייבוש-ביצות). הן למוזיאון החאן בחדרה והן למוזיאון והארכיון בפתח-תקווה יש אתרים שאליהם הועלו חומרים, אך ניתן אולי גם לפנות אליהם בצירוף התמונה. יתכן שברשותם תמונה זהה/דומה, ואולי יוכלו לסייע.

אגב, האם מי מהדמויות המצולמות מוכרות לך? שמות כאלה ואחרים עשויים לסייע.

האם כוונתך שהמתיישבים עלו על הקרקע בשנים הללו (1926-7)?

אם לא, הרי שזו יכולה להיות אחת המושבות הוותיקות יותר. ברקע אלה עשויים להיות עצי-אקליפטוס, כך שזו יכולה להיות חדרה או פתח-תקווה, למשל (מושבות בהן הובאו אקליפטוסים לצורך ייבוש-ביצות). הן למוזיאון החאן בחדרה והן למוזיאון והארכיון בפתח-תקווה יש אתרים שאליהם הועלו חומרים, אך ניתן אולי גם לפנות אליהם בצירוף התמונה. יתכן שברשותם תמונה זהה/דומה, ואולי יוכלו לסייע.

אגב, האם מי מהדמויות המצולמות מוכרות לך? שמות כאלה ואחרים עשויים לסייע.
שרי, כן הם עלו על הקרקע בשנים אלה. תודה על הרעיונות בענין מוזיאון וארכיון פתח תקווה ומוזיאון החאן!
אחת הדמויות מוכרת לי. נטען שהוא נרצח כשנה לאחר מכן.
תודה רבה!

שרי סילבר

Active member
שרי, כן הם עלו על הקרקע בשנים אלה. תודה על הרעיונות בענין מוזיאון וארכיון פתח תקווה ומוזיאון החאן!
אחת הדמויות מוכרת לי. נטען שהוא נרצח כשנה לאחר מכן.
תודה רבה!
רוני, כדאי לחפש בעיתונות ההסטורית ע"פ שמו של מי שנרצח, יתכן שהרצח שלו מתועד. גם אם לא נרצח במושבה שהיה בין מייסדיה, יתכן שבדיווח אודות הרצח שלו תוזכר העובדה שהיה בין מייסדי-המושבה תוך אזכור שם-המושבה.

|בהצלחה|
שרי

ornab18

Member
כנראה מדובר במושבה קלוניה - Qalunya. הכפר קלוניה נמצא שישה ק"מ מירושלים לכיוון קסטאל

ornab18

Member
אני משערת שאולי מדובר במושבה קלוניה. ראה בויקיפדיה קלוניה - Qalunya

למעלה