זיהוי חגורת כתפיים חלשה או שרירי גו חלשים

ניצי79

New member
זיהוי חגורת כתפיים חלשה או שרירי גו חלשים

שלום לכולם התחלתי לאחרונה לאבחן ואני תוהה עם עצמי כיצד ניתן לקבוע בוודאות (מלבד דיווח האם/גננת)שלילד חגורת כתפיים חלשה או למשל שרירי גו חלשים. ואסביר: כאשר ילד מגיע לפגישת אבחון וזמננו מוגבל לשתי פגישות ואינני רואה שהוא יושב שמוט/נשען על ידו/מתקשה להחזיק עצמו וכו' ליד שולחן מהי לדעתכן דרך יעילה לאבחן את החולשה?. שאלתי הרבה בנות והרבה ענו לי שהן עושות את הבדיקה מהתצפית הקלינית(supine-flex ו-prone-exte)אמנם יש מדד לבדיקה(על פי מספר השניותשמחזיקים במנח) אבל קשה לי להסתמך על כך כיוון שראיתי המון ילדים-גם חזקים שמתקשים בכך. גם אני אישית מתקשה. האם אתן משתמשות בפעילות תפקודית(או סתם תרגיל כגון שכיבה על גליל והישענות על היד)הדורשת את מרכיבי התפקוד האלו ועל סמך כך רואות?,יש לכן רעיון ופרק זמן שעל פיו אפשר לראות בערך מהי הנורמה המצופה(לדוג' מגיל 6)? אשמח לתגובה

אני שמה לכמה דקות על ערסל

ורואה מיד, אם הראש צונח, והתנוחה של הגב. מאמינה שבעבודה מעל 10 דקות אפשר לראות גם בישיבה ליד שולחן. קשה לשמור על יציבה זקופה לאורך זמן כשיש חולשה.

נאוה ר

New member
באבחון את שמה בערסל?

באיזה מנח? כשהתמיכה היא עד החזה/ בתי השכי? ידיים מונחות עם כפות הידיים עלהריצפה או אולי אמות?

לפעמים כשלא ברור לי

אני שמה עד בית השחי ואפשרות להשען על כפות ידים, מענין לשמוע מה דעתך? יכול להיות שקיימת חולשה והיא לא תראה בתנוחה הזאת?

עינתכא

New member
אני בודקת בעמידת 6

הרמת יד ל-10 שניות, ואם מצליח אז הרמת יד ורגל נגדית. מהר מאד רואים- אם יש חולשה הילד קורס.

למעלה