זיהוי חרקים 2

egozy2000

New member
זיהוי חרקים

אני יודע שזה לא הפורום המתאים אך הפורום של החרקים די צולע...
מישהו יכול לעזור? פלוס בונוס על זיהוי הצמח
תודה!

יובל 42

New member
רואים רק חלקיק מהחרק

בכל אופן הדפוס על הרגליים מזכיר מאוד גמל שלמה משובץ.

egozy2000

New member
זה כל החרק

מה שרואים בתמונה זה כל החרק, זהו החלק העליון שלו.

יובל 42

New member
זה לא כולו. חסר הראש והמחושים שחשובים לזיהוי

ומוסתרים ע"י הצמח.
בכל מקרה לאחר עיון נוסף אני מסכים עם דורון שמדובר בסוג של תריסית.

פשפש מסוג תריסית (פשפשי תריס)

הוא מזכיר מאוד את התריסית הירוקה - אלא שכנפיו שקופות והשיבוצים בצידי גופו לא נראים בבוגר של התריסית הירוקה. יתכן שזה שלב מוקדם יותר (טרום בוגר) של תריסית ירוקה או מין אחר לגמרי. בכל מקרה: תריסית.

ALONIM123

New member
אכן תריסית ירוקה...

הכנפיים לא שקופות. החלק השקוף הוא ממברנה (חלק מהכנף הקיים כנראה אצל כל הפשפשים).
גם השיבוצים קיימים בהרבה תמונות של תריסית ירוקה באינטרנט.
לדוגמא בקישור הבא:

[URL]https://www.flickr.com/photos/12639178@N07/14831330184/in/photolist-oAArKo-pNo9zG-gFjhxK-3nXnVK-asVMgc-paqLF5-g1SJKW-7bYZdC-22K6W3-4G2tNS-7gTLJ5-amdRsY-cRaXxd-6FDfgC-o29k5h-33CPTy-6GpH5b-6GkD9M-6GpH8b-2YYtB6-9GiT7A-cwHCCW-6GSm23-6GSmkN-6GNhfF-6GSmfb-paraoZ-au1BbH-6WFwAk---dYW6b4-2goWHm-7Vfix9-9Ehf7K-pznkFt-pRC9QM-pznkAZ-d33A79-nMk4Vp-eKwmN7-h5s1F9-djmSr1-54oQbb-paqiBC-parasr-7soUoK-a2b9aa-d6j2Tm-gojK5f[/URL]

לפשפשים אלה יש כנפי תעופה בהחלט! הן שקופות ובמינים מסוימים

אפורות, שחרחרות, צהבהבות, חומות (חלקן מנוקדות). בקיצור - יש מגוון. מעל כנפי התעופה מונחות כנפי החפייה שמסוככות ומגינות על כנפי
התעופההעדינות והפגיעות. את זה אפשר לראות בחגבים, חיפושיות ועוד חרקים רבים.
אצל הפשפשים הן מכסות רק את חלקן של כנפי התעופה, כשהמשולש החשוף של כנפי התעופה נמצא בקצה הבטן (שתי הכנפיים חופפות).
בצילום שצירפת בקישור נראה פשפש ירוק גרמני (כנראה). המנטליות שונה מכאן... יש כמובן מגוון בארץ בתוך כל מין (כמו בצמחים, בע"חים וכו')
אבל יתכן, ואני שוב חוזר על זה, שזה טרום בוגר: עוד גלגול אחד והוא בוגר - כנראה בלי השיבוצים שבצידי בטנו. אצל התריסית הירוקה הזחלים
הרבה יותר יפים בציורים שעל גופם ושילובי צבעיהם נהדרים - ירוק, צהבהב, חום וגם ורוד. בולט מאוד שצידי גופם משובצים ממש כמו בלטות, בעוד
שאצל הבוגרים נותרים רק מין חריצים - והשיבוץ הבולט נעלם. צבע כנפי התעופה של הפשפשים הירוקים הבוגרים הוא ירקרק. בתמונה הוא שקוף
וגם כנפי החפייה לא נראות מגובשות סופית.

egozy2000

New member
אתגר חדש

מישהו יכול לעזור גם כאן? האם סוג נוסף של תריסית?

זחל של תריסית - כנראה שעירה, למרות שאולי תריסית מגוונת

כשישלים את הגלגול לבוגר ניתן יהיה לראות את מלוא דגם צבעיו וציוריו.
אלא אם כן תראה בסביבתו את הבוגרים ותצלם לזיהוי.
תריסית מגוונת היא בעלת דגמי ציורים יפים בשילובי חום וצהבהב.

המון בבקשה...

כיום בכלל אומרים: תודה לך!!!
(לא אני..)
ואת החרקים הבאים לזיהוי אנא העבר לפורום טבע פראי וחיות בר לפני שיתעצבנו כאן על שנינו...

לא מתעצבנים כאן
רק אנא לשרשר ההודעות זו לזו

בשאלות הבאות. חשוב שכל ההודעות יבואו כהוספת תגובה להודעה הפותחת. כך נוצרת שרשרת של שאלות שהעלה גולש מסוים ברצף.
פרפרים, פשפשים, חיפושיות ועוד קטני ארץ מתקבלים כאן בברכה!
לגבי הצמח- נראה לי מלחית.

למעלה