זיהוי מגדלור

galga doll

New member
זיהוי מגדלור

מישהו מבין את הזיהוי fl. GH-3 אני מבין שזה מנצנץ בקבוצה של 3 ירוקים אבל מה זה ה H ? תודה גיא

מאיר ריבא

New member
אני סקרן - האם אתה בטוח שהסימן הוא H?

הלכתי לבדוק ב - CHART No. 1 האמריקאי וגם ב- Chart5011 האנגלי. מצאתי H ברשימת הקיצורים המשמשים במפות, למטרת שימוש בהליקופטר... H: Helicopter Transfer צופר ערפל מסומן במילה שלמה, לא קיצור של אות בודדת, כלומר HORN לא מצאתי שום דוגמה של H, לא במגדלורים ולא במצפים מוארים.

galga doll

New member
כן בטוח הסימון הוא GH ולידו יש RH

הסימון הוא GH ולידו יש RH (ימין ושמאל ) כך שזה איזה שהוא סמון איפה לעבור האפשרות שאני ראיתי זה שזהו זימון לבתקה )HUT( אך הוא המצוף נמצא בים כך זה לא הגיוני גיא

מאיר ריבא

New member
יש אפשרות לסרוק קטע מהמפה עם הסימון?

כך שנראה אותו במלוא הדרו ובסביבתו "הטבעית"?

gal yami

New member
עכשיו בהירה יותר השאלה GH שמה של הבויה

הסיפרה =מיספורה ומיקומה כך גם ניראת על צג הAIS

newsail

New member
אפשרות נוספת

הבהוה (רצוף fl) ירוק (או אדום במקרה השני G,R) נראה בשיא הגאות (H) למרחק של 3 מייל. ניחוש: נמצא בכניסה לנמל או לנתיב שייט.

מאיר ריבא

New member
לדעתי זה שמו של המצוף/מספור המצוף

שימו לב שיש סדרה של מצופים המסומנים כך GH-3; GH-4 וכך הלאה. כולם על הנתיב המסומן. בעניין צופר - מעל GH-7 יש צופר והוא מסומן (כפי שכתבתי במסר לעיל) במילה המפורשת Horn. מה דעתם של הקברניטים? מטש, אילן?

zina71955

New member
זו נראית מפה אדמירלית ובמפתח הקיצורים/סימונים

של מפות אלה אין קיצור/סימן כזה. ההיגיון עם מאיר. זו סידרה רציפה של מצופים המסמנת גם נתיב וגם את מיקומו המדוייק של צינור דלק תת מימי. והסימון H-3 וכן הלאה הוא הרישום הצבוע על המצוף, קרי - שמו. זה מופיע הרבה במבואות נמלים ודרכי גישה מורכבות ובא כעזר לניתוב ובקרת תנועה. "passed H-3 inbound " וכדומה.

zina71955

New member
מה זה "אופיינית"?

אם אתה מתייחס למאפיין - charasteristic אז Flashing Green - מנצנץ ירוק (או אדום) ללא ציון תדירות.

nissim60

New member
מצופים מסוג special mark ...

צבועים בצהוב ואם יש להם סימן עילי זה בדרך כלל X. הם מנצנצים בצבע לבן בלבד לא ירוק ולא אדום.

למעלה