זיהוי נחש -אתמול בגבי נחל תקוע (מ.

erpeled

New member
זיהוי נחש -אתמול בגבי נחל תקוע (מ.

יהודה) הנחש הזה -דקיק באורך של כמטר הסתובב סביב גווית הציפור בתוך ערוץ נחל תקוע (מיובלי נחל דרגות) במדבר יהודה. הוא לא ממש פחד מאיתנו אך לבסוף התכנס לנקיק שם נח והביט בנו בשלווה מתוכו מה שמו בישראל? האם הוא ארסי? (אני מנחש שלא) האם לדעתכם הוא אחראי למות הציפור או שמה מצא את גוויתה והחליט לאכול אותה? האם הוא יכול לבלוע ציפור כה גדולה יחסית לעביו? תודה ערן

זעמן דק - נחש לא ארסי שכיח מאד.

הציפור קצת גדולה עליו. אני מנחש שאין כל קשר בינהם. המניפנית - מניפנית מצויה.

erpeled

New member
תודה על הזיהוי -אבל יש קשר ממש

בכל פעם שהיינו מתרחקים הוא היה מתקרב ואפילו הפך את הציפור והזיזה ממקומה. הוא היה בורח לנקיק כלשהו וכשהיינו מסתלקים היה חוזר את הציפור ומזיז אותה. אולי הוא אוכל חרקים שנמשכים לגוויה? אבח הוא בפירוש בפך את הציפור והסתובב סביבה כל הזמן.

Itamar Levy12

New member
שתי אפשרויות(לדעתי)

1)מחוסר המקום בנקיק ובגלל הגודל היחסי של הציפור הנחש לא במכוון פשוט זז וזה מה שהניע את הציפור לא משהו מכוון פשוט מחוסר מקום. 2)לפעמים נחשים ינסו להתעסק/להתחיל לבלוע גם טרף שגדול עליהם ולאחר כמה רגעים של תעסוקה/ניסיונות פשוט יוותרו.

על פי התמונה נראה שהפגר לא טרי

מהתרשמותך בשטח, האם יש סיכוי שהנחש הרג את הצפור? קשה לי להאמין, ביחוד לאור העובדה שזעמנים דקים הורגים בנשיכה ולא בהתכרכות סביב הטרף. גופם הדק מקנה להם זריזות ותנועה מהירה אך מאידך לא יכול למעוך טרף גדול. ידוע שלעיתים נחשים אוכלים פגרים. מעולם לא צפיתי בזה או שמעתי על זה ממקור ראשון. כנראה שזה המקרה ולזעמן היו עיניים גדולות...

למעלה