זיהוי נחש בחופי סיני

א.א.אפל

New member
זיהוי נחש בחופי סיני

לחוף נועיבה שבסיני, בעת שנירקול במרחק של כ-30 מטר מהחוף במקום רדוד (חצי מטר בערך) מעל שונית אלמוגים נראה נחש, תנועתו מתפתלת, צבעו שחור-לבן לסירוגין (כל 5 ס"מ בערך מתחלף הצבע) הנחש היה דק- קוטר של ס"מ בודדים ואורכו כמה עשרות ס"מ מי ששנירקל איתי לא ידע איך קוראים לנחש, אבל הוא אמר שהוא ראה אותו עוד 4 פעמים ושהוא יודע שהוא ארסי מאוד, ושהוא אינו מסוגל לנשום במים אך מסוגל להישאר כשעתיים במים בלי לנשום. אני חושב שנתתי די הרבה "רמזים"... מקווה שתוכלו למצוא את הסוג והמין תודה!

יש על הנחש הזה תוכנית

שחוזרת מדי פעם בנשיונאל ג'יאוגרפיק. אבל את השם אני לא זוכרת לצערי.

א.א.אפל

New member
תודה על העזרה. לגבי האפשרות

שלא מדובר בנחש- קשה לי להאמין, גם כי יש לי ידע מצומצם (הלוואי שהיה יותר) בדגים למיניהם בים סוף, וגם ההתנהגות שלו- תנועה מפותלת, קרבה לחוף ולפני המים- מתאימה. אגב, מי ששנירקלתי איתו אמר לי שפעם יצא לו לראות את הנחש הזה עולה לפני המים ע"מ לנשום, מה שנותן חיזוק נוסף לכך שמדובר בנחש

נתקלתי לא מזמן באתר שמפרט על ה

קבוצה הזאת של פתנים ואזורי תפוצה אם אמצא אותו אפרסם אותו כאן.

09

New member
יצא לי לראות את הנחש הזה בחוף איל..

אילת, בזמן שצללתי, נחש ממש יפה! וכמו שאני זוכר גם לי אמרו שהו ארסי... תיכנס לפורם צוללנים של תפוז, יש שם הרבה אנשים שצוללים באילת, אולי הם יוכלו גם לעזור...

woma

New member
אני בספק גדול אם ראית נחש כזה

במפרץ אילת. כמו שיונתן כתב אכן יש פתני ים המתאימים לתאור שנתת אבל למיטב ידיעתי איזור התפוצה שלהם מרוחק חצי כדור ממפרץ אילת (מין בצבעים קצת שונים רחוק רבע כדור).

09

New member
אז יכול להיות שראיתי...

נחש אחר, אבל זה היה נחש בטוח... בצבעים של שחור ולבן...

דווקא יכול להיות שהוא צפה בנחש ים

לפי החי והצומח של ארץ ישראל כרך חמש עמוד 146 יש מין שחדר לים סוף. האינציקלופדיה הזאת יצאה לאור לפני כ20 שנה מאז המין הזה יכול היה להגיע גם לאילת ובכל מקרה יכול פרט שאוכלוסיותו מרוחקת מאות קילומטרים להיסחף עד למפרץ אילת. העברתי עכשיו כמעט שעה בחיפוש אחר מינים או מין שחי בים סוף או קירבתו ולא הצלחתי למצוא מידע גאוגרפי על מינים שחיים בסביבה אבל קראתי באיזה אתר לפני כמה שבועות שבעיראק נצפו כ2-3 מינים של נחשי ים. רוב המינים מרוכזים באיזור אוסטרליה. תודה יונתן.

woma

New member
אם יש אז...

סביר להנחי שמדובר ב pelamis platurus ואפילו מציאותו של נחש זה בצפון מפרץ ים סוף יפתיע אותי מאד הבעיה היא שהצבעים והמופע ממש לא אלו שתוארו (הנחש שחור ובצידיו צהוב ורק בזנב ניתן להבחין בצורת banded). באשר למציאותם באיזור אוסטרליה והרשה לי להוסיף לכך גם את דרום מזרח אסיה והאיים הפאספיים, אלו שייכים בד"כ למיני ה laticauda ומתאפיינים בפסי רוחב (שחור לבן, צהוב שחור ועוד).

woma

New member
מצטרף לדעתם של יונתן ו Naja

את פתני המים אני מכיר די טוב (לצערי לא מנסיון אישי אלא מהתעניינות) ומשהו דומה לתצלום לא מוכר לי.

09

New member
...

התמונה נמצאה בפורם צלילה... ובאמת שמתי לב עכשיו שרשמו שזהו סוג של צלופח... אבל אני זוכר שמה שאני ראיתי (זאתי לא תמונה שאני צילמתי) היה אם ראש של נחש, ולא של צלופח, ויש בינהם הבדל...

למעלה