זיהוי נחש - מי יכול לעזור ?

moranbendor

New member
זיהוי נחש - מי יכול לעזור ?

שלום רב, בביתי גיליתי לפני כשעה נחש כדוגמת זה המופיע בצילום המצורף. מישהו מזהה ? תודה מראש.

Folklore

New member
זעמן מטבעות

אני חושב... למרות שזה לא ניראה הצבע האופייני לו במיוחד, אלא אם איכות הצילום לא מושלמת .

moranbendor

New member
נעלם בגג

אני ממש לא יודע. לא הצלחתי לעקוב אחריו ונעלמו עקבותיו בתוך הגג. יש טעם להזמין לוכד ? יש בכלל מה לעשות ? תודה.

זה קצת בעייתי

מי שלא מכיר נחשים טוב בקלות עלול להתבלבל בין זעמן מטבעות לצפע, במיוחד כשהם בתנועה. אם זה זעמן מטבעות והנכוחות שלא לא מפריע לך אז יופי אבל אם טעית בזיהוי זה עלול להיות בעייתי... להבא כדאי להזמין לוכד מיד כשרואים את הנחש, כמה שיותר זמן עבר יהיה קשה יותר ללוכד לאתר את הנחש. כדאי גם לבדוק האם המועצה האזורית\עיריה מספקת שרותי לכידה לתושבים.

uncle litchi

New member
זעמן מטבעות

עוד לא נתקלתי בצפע שטיפס לגג, זה רק הזעמנים עושים...

naja

New member
לא מסכים איתך.

צפעים נוהגים לטפס לא פחות מזעמנים ולי כבר יצא לראות צפעים על עצים בגובה 10-15 מטר, על ובתוך גגות, על קורות שתומכות בתקרת מחסנים ועוד. לא הייתי ממהר לשלול על פי ההתנהגות הזו שמדובר בצפע.

גם אני לא נתקלתי בצפע על גג אבל...

זו לא דרך לקבוע זיהוי של נחש במיוחד לאור העובדה שצפעים דווקא מטפסים יופי. ראיתי אחד שעלה על עץ וזחל על ענפים קטנטנים במהירות מדהימה, לעלות על גג לא נשמע לי כמו אתגר כזה גדול לצפע. במקרה שאנחנו לא רואים את הנחש במציאות או בתמונה ברורה אנחנו לא יכולים להיות בטוחים ב1000% שהזיהוי מדויק ועל אחת כמה וכמה כשמדובר רק בעדות לגבי מיקום הנחש ודימיון לזעמן מטבעות. אני לא הייתי מסתכן בקביעה חד משמעית כשטעות עלולה להביא מישהו לבית חולים ויותר מכך... (להוריד אותו למרתף בית החולים)

gaichuk

New member
העירו כבר קודמי ואני מסכים איתם.

אבל,אם יש נחש שהוא המטפס המוכשר לדעתי ללא עוררין זה הזעמן מטבעות. נתקלתי בהם בכמה וכמה עליות גג,עצים,סככות ואיפה לא? המקרה המדהים ביותר היה פרט באורך של מטר בערך שניסה להגיע לקן של סנוניות שהיה ממוקם בפרוזדור שקישר בין בית ילדים ומקלט. הנחש עלה בפינה וכבר הגיע עם הראש כמעט לתקרה כשכל מה שהיה לו להאחז בו היו הזיזים הקטנים שנשארו בביטון מהתפסנות. כשהתקרבתי היה נראה כאילו שלאורך כל גופו היו שלפוחיות בגלל הלחץ שהפעיל כנגד הקירות משני הצדדים. אני חושב שזה גם היה אחד המקרים הבודדים שזעמן מטבעות שנתקלתי בו לא ברח בשבריר שניה אלא נשאר כמו שהוא בתקווה שאתחפף... הייתי בן 16 בערך והוא נשאר אצלי כמה חודשים...

למעלה