זיהוי נחש

naomiy

New member
זיהוי נחש

שלום! האם זה זעמן מטבעות/צפע? (נמצא בירושלים בקרבת בתים) מצטערת על איכות התמונה..

זעמן מטבעות

לא ארסי כלל וכלל. האיכות של התמונה לא מפריעה לזיהוי האיכות של הנחש מפריעה לי יותר (הכוונה למצבו הנוכחי...).

naomiy

New member
אכן..

ראשו נותץ מפחד לצפע. חבל על דאבדין..
הוא די צעיר (30 ס"מ), האם זה אומר שיש קן בסביבה? דבר נוסף, הוא נמצא בקרבת בית שיש בו תינוק. האם יש נשיכה לא ארסית עשויה להיות מסוכנת, או שמא ניתן לחיות איתם בדו-קיום ללא חשש? תודה רבה על הזיהוי! יום טוב

Itamar Levy12

New member
מאוד חבל

1)הדבר שעשית(או שבעצם זה מישהו אחר?) הוא אינו חקוי,זהו ערך טבע מ-ו-ג-ן 2)יכול ליהיות שמסתובבים עוד כאלה באיזור אבל לא בהכרח. 3)הנחש הזה ידוע כאוכל צפעים=שווה לשמור עליהם חיים כהם ממש לא מסוכנים(גם לא לתינוק בן יומו) אבל הם יכולים "לסנן" את רמת הצפעים. ד"א גם אם היה מדובר בצפע מדוע להרוג ולא לקרוא ללוכד נחשים? פשוט מצער. נ.ב זה הצפע הרביעי השבוע שאני רואה/שומע שאנשים הרגו,פשוט עצוב.

שחיין

New member
שאלה דומה - מנצל"ש

תפסתי לפני כמה דקות בחצר האחורית שלנו נחש צעיר (15 ס"מ בערך). כרגע הוא בקופסא עם מכסה של רשת כך שיכול לנשום בקלות ונמצא בצל. השאלה אם צפע או זעמן מטבעות? העניין הוא כזה: אין לו זיגזג בגב אבל מאידך גם אין לו מטבעות (מעויינים) כמו לנחש שבתמונה למעלה. לכן אני לא יודע מה לעשות איתו. אם זה זעמן אשחרר אותו בשמחה לגינתי אבל צפע זה סיפור אחר. כרגע איני יכול לצלמו (אולי בהמשך היום). מה שאני יכול להוסיף זה שבעורף יש לו כתם כהה בולט מאוד כמין "קולר" חום. בנוסף הזנב קצר ומתחדד "מהר". מה שיש על הגב זה קשה לי להגדיר; כמין ריבועים קטנים אבל לא מחוברים. בעזרת דימיון אני יכול לחבר את הריבועים לזיגזג הרציף של הצפע. כלומר, הריבועונים מסודרים משני הצדדים של מרכז הגב, לסרוגין. גם אם זה צפע אין בעיה למסור אותו למקום מתאים אם תנחו אותי או תקשרו אלי את האדם המתאים. אין לי ענין להרוג אותו כלל וכלל אלא להגן על משפחתי. לעוזרים תודה

קרקל1

New member
הנחש שתפסת כנראה אינו צפע,כשהצפע

בוקע מהביצה אורכו כ20 סנטימטר,הנחש שלך קטן יותר. גם לפי התאור שלך הנחש אינו צפע. תנסה לשחרר אותו קרוב להיכן שנמצא,לא ליד כביש או מקום אחר שיסכן את בריאותו. תבדוק בתחתית עמוד זה,יש צילום של שלוון כתמים,יכול להתאים לתאור שלך.

Itamar Levy12

New member
לא הייתי ממהר לקבוע

במיוחד לא לפי הגודל,לאנשיםש אינם מגדלים נחשים יש טביעת עין איומה(שמעתי על צפעים של 2-2.5 מטר וכו') בנושף יכול ליהיות פשוט נחש קטן(לא ספג הרבה מהביצה/לא אכל מספיק). מהתיאור לא הבנתי כלום,בכל מקרה אם תתקשר ללוכד נחשים מהאיזור שלך(תנסה לברר אם העיריה או מועצה שלך מספקת כאלה ואם לא תברר בספר טלפונים) ותן לו את הנחש! גם אם זה צפע אין כלל סיבה לפגוע בנחש!

שחיין

New member
הוא אשר אמרתי!

אין לי עניין להרוד אותו ולכן פניתי אליכם שבמידה ויתברר שזה צפע אשמח לתת אותו למישהו שידע מה לעשות איתו והיכן לשחרר אותו. אני גר בגליל העליון המזרחי. טוב, בכל מקרה מקווה להעלות תמונה בהמשך היום, אולי לפנות ערב. בנתיים הוא שמור בצנצנת גדולה שקופה ועם רשת מלמעלה. המקום נעול כך שהילדים לא יודלו להגיע אליו בלי השגחתי.

שחיין

New member
אכן צדקת

ראה תשובותי לרן כאן למטה. טביעת העין שלי אינה כ"כ איומה אבל לא ראיתי חשיבות כ"כ גדולה בציון הגודל המדויק. מה גם שמי שאינו מתעסק בתחום העין שלו 'חלשה' יותר בהבחנה בפרטים ובאומדן.

שחיין

New member
כמה הערות לדבריך

שלום ותודה על התיחסותך. 1. אתה מבין שלא מדדתי אותו. אני נותן הערכת אורך כך שיכול להיות שהוא כן 20 ס"מ. מאידך אני לא יכול להגיד שעכשיו הוא בקע. 2. לא אשחרר אותו קרוב משום שהקרוב הזה זה הבית שלי (תפסתי אותו בחצר האחורית שממנה לבית המרחק אפס) ואם מדובר בארסי (ועדיין לא הוכח שלא) אז הוא מסכן את משפחתי ולא אעשה זאת. שכחתי לציין שאני גר בגליל העליון. זה לדעתי נתון חשוב באשר לאפשרויות הזיהוי (עד שתהיה תמונה).

שחיין

New member
במבט לאחר מעשה

כלומר, לאחר שהבאתי את התמונות טעות שלי שלא בדקתי את התמונות בפורום כי הפרטים המצולמים נראים בדיוק כמו שלי. קבל ח"ח על הזיהוי רק לפי התיאור המילולי. מה אוכל הבחור? במה הוא מועיל לנו?

רן333

New member
נשמע שאתה מצליח

להסתכל על הנחש מקרוב. אם אתה באמת מצליח לעשות את זה בלי להסתכן (למשל - אם הקופסא שבה הנחת אותו שקופה), נסה לענות על השאלות הבאות: 1. איך נראים הקשקשים שעל הראש? האם מדובר בקשקשים קטנים כמו אלה שעל גוף הנחש, או במעין מגינים שטוחים גדולים הרבה יותר? 2. בהנחה שאתה מצליח לראות היטב את העיניים של הנחש - נסה להסתכל עליהן באור חזק. האם האישונים עגולים, או שמדובר בחריצים מאונכים (כמו בעיניים של חתול)? 3. (בלי למשש - ) האם הקשקשים שעל הגוף חלקים, או שאתה מצליח לראות עליהם בליטות או קרינים כלשהם? תשובות מדוייקות לשאלות האלה יוכלו לעזור בהתלבטות כין צפע לזעמן מטבעות. דבר שיוכל לעזור עוד יותר: צילום של הנחש (שוב - רק אם אתה יכול לעשות זאת מבלי להסתכן), ושליחת תמונה כאן בפורום. בכל מקרה - כל עוד אין זיהוי ודאי - כדאי להתייחס לנחש כאל ארסי ומסוכן (לא להרוג! אבל גם לא לגעת ביד).

שחיין

New member
תשובות

1. נראה לי שיש לו שני מגינים גדולים בצורת משולש. איפוא שהם נגמרים לכיוון הגוף יש כתם כהה שאותו ציינתי בתחילה כמין קולר. 2. אישונים עגולים. נבדק באור יום לא חזק לא קרינה ישירה. 3. ניראים לי חלקים. (רק שלא יתברר שהנתונים סותרים זה את זה
) הערות: קופסת הפלסטיק אינה נקיה כך שקשה לראות פרטים. אורכו אכן כ20 ס"מ בהערכת עין של סרגל ישר מול הפיתולים שלו. תמונה בע"ה בהמשך היום.

רן333

New member
לצפע יש

אישונים שנראים, באור, כמו סדקים אנכיים. אפשר לראות את זה **כאן**. חוץ מזה, הראש, אצל צפעים, מכוסה בקשקשים קטנים, ולא במגינים גדולים. עם כל זה, צריך להבין שיכולת הזיהוי של נחש בצורה כזו (על-פי תיאורים, ובלי לראות אפילו תמונה) היא מוגבלת, בלשון המעטה. כמו שכבר ציינתי - שליחת תמונה טובה כאן בפורום תאפשר זיהוי מוצלח יותר.

קרקל1

New member
הנחש הוא שלוון כתמים,אתה יכול לשחרר

אותו,הוא אינו ארסי. בבוקר כתבתי לך שהתאור שמסרת יכול להתאים לשלוון כתמים. בכל מיקרה,כדאי לשחררו בהקדם האפשרי.

שחיין

New member
תגיד, אני יכול ל....

לגעת בו ביד? כאילו כזה להכניס את היד למיכל ולהוציא אותו? אל תצחק עלי, פעם אחרונה שהרמתי נחש ביד היה בכיתה ח' או משהו כזה כשהיה לנו בכיתה זעמן מטבעות גדול אבל מאז זרמו הרבה מים בירדן....

למעלה