זיהוי נחש

snakeman404

New member
נראה כמו גופר,

יש המון מידע בפורום,תחפש ותמצא הכל.. איך זה שיש לך נחש ואתה לא יודע איזה נחש זה ואיך מטפלים בנחש?

ואיך זה קרה... שיש לי נחש..

אני מגדלת הרבה חיות, ומישהו שאני מכירה, חסר אחריות לחלוטין - החליט להיפטר מהנחש שלו. אז לקחתי אותו לתקופה.. סבבה, תודה על השם עכשיו אני אוכל לחפש מידע על הזן הזה.. :)

את גם יכולה לחפש בעזרת השמות הבאים:

נחש שור ונחש אורנים, מדובר בקרובי משפחה שבאופן כללי הדרישות שלהם בשבי די דומות.

אה?! מז"א?!

שהראש שלו נראה מוזר...? :/ אגב, זה הטרריום שלו. האם אבן כזו טובה לו? כול כמה זמן יש להחליף את המצע?! ומה יהיה הכי טוב לשים לו?! איזה "צעצועים" ניתן לשים לו בטרריום? - הוא נראה ממש עלוב נגעתי באבן חימום, והיא לא ממש חמה... מה לעשות?

MIKI20008

New member
אבן לא טובה

אומנם את מרגישה שהיא לא חמה כי הטמפ' שלך היא 37 של האבן היא פחות האבן הזאת נחשבת חמה מידי בישביל נחשים

TAINTED SAINT

New member
עד שזקני הפורום ישובו מהמסיבות....

אינני נמנה על הכותבים הקבועים כאן,אך במקרה אני מגדל שלושה גופרים. מה שמוצג בצילום נראה לי כגופר סונורה אם אינני טועה, SONORAN GOPHER SNAKE או בשפה מדעית יותר-Pituophis melanoleucus affinis . לפי הספרות יכול להגיע עד 2 מטר אורך,לרוב מגיע ל160-180 ס"מ.שקט ורגוע בהרבה משני קרוביו,נחש האורנים,ונחש השור, אינו מפחד בדרך כלל ממגע יד אדם,ואם מרגילים אותו למגע אדם, התנהגותו שלווה ורגועה. זקוק למחסה בטרריום שלו,אינני משתמש ב"אבני חימום",וישנם כאן רבים שידעו לייעץ לך עליהן טוב ממני. לגבי מצע-אם ידך משגת,מצע מעץ האספן יכול להיות פתרון מצויין,אך גם נייר סופג או נייר עיתון טובים כמעט באותה המידה-במקרה של שימוש בנייר עיתון אנא וודאי שהוצאת את סיכות המתכת טרם השימוש,על מנת למנוע פגיעה בנחש ואת הסכנה של בליעתן בטעות עם מכרסם שיוגש כמזון.את המצע יש להחליף לאחר שעשה את צרכיו,לא את כולו,רק את החלק שהתלכלך,או נרטב. וודאי שיש לו כלי מים עם בסיס כבד ורחב,על מנת למנוע את הפיכתו,ושפיכת המים.את יכולה להוסיף ענף לחלקו העליון של הטרריום,כדי שיוכל "לחלוץ עצמותיו",אם כי זהו נחש קרקעי מטבעו.יש לוודא קיבוע יציב ובטוח של הענף. נחשים אינם "זקוקים לצעצועים" בטרריומים שלהם,והייתי מציעה להמנע מהכנסת אבנים לטרריום-נחש החונק את טרפו עלול תוך כדי המאבק להזיז ולהטיח חפצים שעל רצפת הטרריום,והם עלולים לסדוק או לשבור את הזכוכית. הייתי מציע שתבדקי אם הוא מורגל באכילת מזון "מופשר"-יהפוך את האכלתו לקלה וזולה יותר. מבחינת תנאי הטיפול והאחזקה צרכיו דומים מאוד גם לאלו של "כרכן תירס",שניהם בני משפחת הזעמניים,ושניהם חיים בטבע בצפון אמריקה,אם כי באזורי תפוצה שונים,הגופר שלך נוטה להיות מדברי מעט... הייתי מציע שתנהגי לפי עצתו של יונתן ותחפשי כמה שיותר חומר קריאה,במיוחד וזהו הנחש הראשון שלך. בהצלחה,ותהני ממנו.

ועכשיו חנויות....

האם יש חנויות באזור הדרום שמחזיקות ציוד לזוחלים?! במילים אחרות, מאיפה אני משיגה לו חימום נאות.. ב"צעצועים" אכן התכוונתי לענפים מהגינה או משהו לטיפוס (הוא תמיד עולה לחלק העליון של הטרריום..) האם הוא צריך עוד משהו לתזונה חוץ מעכברים? האם לצאת איתו לטייל באור שמש יעיל לו? יזיק לו?

barazu

New member
הקשר לחנויות אני לא יודע

בקשר לענפים ענף מהגינה יכול להתאים רק לאחר שעבר חיטוי (בתנור או במים חמים). בטרריום שלך גם יש משהו מיוחד לענפים אם אני לא טועה (החורים עם חצי עיגול הפלסטיק הצהוב). עכברים יספיקו לו אולי גם חולדות כאשר הוא יגדל.

MIKI20008

New member
בינתים את יכולה

לחסות את האבן עם גרב זה יעזור אבל לבינתים

למעלה