זיהוי נשל [תמונה בפנים]

mbsgf

New member
זיהוי נשל [תמונה בפנים]

שלום, היום ערכתי סיור על גבי תל מסויים וראיתי את נשל הנחש הזה, רציתי לדעת אם יש אפשרות לדעת רק ע"פ הנשל את סוג הנחש? ואם כן, אז איזה נחש זה היה? (באיזור הזה נצפו בעבר זעמן שחור וצפע ארצישראלי). תודה.

bendj123

New member
אני בטוח שזה זעמן שחור...בטוח ב-99.9%

הזעמנים שולטים~!

mbsgf

New member
ייתכן מאוד, אבל..

יש לציין שהנשל נראה גדול ורחב (כ4 ס"מ קוטר בחלק הרחב ביותר) ואני יודע שזעמנים הם "צרים" יותר. לא כך?

חוץ מלהגיד את המילה "שולטים"

יש לך עוד תרומה לפורום? כמו שכבר רשמתי בעבר (ואני חושב שגם לך אישית) יותר מפעם אחת: כשאין מה לכתוב לא חייבים לכתוב. למה אתה כל כך בטוח שזה זעמן שחור ולא תלום קשקשים למשל?

ניתן לזהות נשל של נחש

א. צריך לאסוף בזהירות את חלקי הנשל רצוי למצוא גם את הראש. ב. בזהירות אם מספריים לגזור לצידי הגוף בתפר שבין קשקשי הבטן לגב ועד לראש בו צריך להפריד באיזור השפתיים. ג. כעט להפוך. יש לזכור שהנשל יורד הפוך. הנחש מתחיל להתנשל באיזור השפתיים ומוריד את הנשל כמו גרב. ד. ניתן להבחין במספר סימנים: האם על הראש קשקשים קטנים (כמו שאופיני למשפחת הזעמנים ולחנק), האם קיימים קרינים על הקשקשים (אופיני למשפחת הצפעוניים) והאם יש על קשקשי הגב "תלמים" כמו שאופייני לתלום קשקשים. ה. בשלב הבא להצמיד את הנשל לנייר לבן או מספר ניירות. אפשר אם מעט מים. על נשל קיים חומר דבק שמשתחרר אם המים. ו. כשהנשל מוצמד לנייר לבן אפשר להבחין בדגם האופייני לכל מין. ז. בנוסף קיימים סימנים נוספים על נשל. לדוגמא בולטת: בכל קשקש גב בזעמן שחור (רצוי לבדוק במקום מרכזי בגב) קיימות שתי נקודות קטנות בקצה הקשקש, כמו שני חלונות עגולים קטנים בגודל ראש סיכה (או מעט קטן יותר). רצוי להעזר בזכוכית מגדלת ול"שקף" את הנשל (כלומר להסתכל דרך הנשל אל האור, אם זכוכית המגדלת). לאחר שתעשה את כל אלה. אם אתה לא מצליח לזהות את הסימנים אתה מוזמן להעלות אותם כאן בפורום, רצוי אם צילום ונשמח כולנו לעזור לך בזיהוי. בהצלחה דני ארליך

HyperViper

New member
בקשר ל-ד

"האם על הראש קשקשים קטנים (כמו שאופיני למשפחת הזעמנים ולחנק)" - במשפחת הזעמנים יש דווקא מגיני ראש גדולים מאוד ביחס למיני אחרים כמו צפעוניים צפעיים או איך שהאקדמיה לא קוראת להם בימינו...

צודק טעות שלי בהקלדה

הכוונה כמו שאופיני למשפחת הצפעוניים ולחנק תודה על התיקון דני

mbsgf

New member
היי, תודה לכם.

החכמתי בעקבות מה שרשמתם... תהיה בעייה אם אני אאסוף את הנשל או שזה לא חוקי?

omrilu

New member
כל תמונה של כל זוחל א"י שמופיעה פה היא עברה

על החוק, אפילו אם הוא נלכד לשתי שניות צולם ושוחרר, העברה היא זהה למי שמגדל זעמן שחור בבית. עד שלא יאסרו בפורום הצגת תמונות של זוחלי א"י שלא נמצאים במצבם הטבעי, בלי אפילו יד שהזיזה אותם למקום צילום נוח יותר, לדעתי זה מגוחך לדבר פה על חוק שאוסר על אסיפת נשל הביתה. נכון שחוק זה חוק, אבל יש ויש, פה זה לא פורום משטרה אלא פורום זוחלים.

נכון זה לא פורום משטרה

אבל מבחינת החוק אסור לאסוף נשלים ולכן כששואלים אנחנו מסבירים את החוקים. אף אחד כאן לא אמר למישהו לצאת ולתפוס נחשים ולצלם אותם, וגם לא יגידו. עכשיו זה יותר ברור?

mbsgf

New member
אוייש בבקשה ממך..

שאלתי את השאלה הזו סתם כי עניין אותי לדעת מבחינה חוקית את הסטטוס הזה. ורק שתדע, לא הזזתי (ובטח שלא לקחתי) את הנשל לשם צילום התמונה ו/או הסתכלות קרובה. חבל על העויינות לשווא.

omrilu

New member
אתה מתכוון שקראת לא נכון אולי, תקרא שוב לאט

ואז אולי תבין

למעלה