זיהוי פרסים ממבט עיניים ללא מילים

דוטקצי

New member
זיהוי פרסים ממבט עיניים ללא מילים

מדהים אותי,איך מזהים פרסים,רק לפי המבט,יש משהו בעיניים, אתן דוגמא-עמדתי עם בתי היקרה בתור לבנק, לפנינו עמד אדם מבוגר, גבוה,שער אפור ועיינים כחולות, אני אומרת לבתי: "הוא מכוחותינו" -"מה פתאום אמא, יש לו עיניים כחולות, הוא אשכנזי" מתעקשת היפיפיה שלי, אנחנו מתערבות,אני פותחת אתו בשיחה,רק פתח את הפה הבת הבינה שהפסידה-הוא פרסי עסיסי. האם גם לכם קורה שאם מזהים פרסים?

דוטקצי

New member
../images/Emo28.gifאנחנו מזהים פרסים בארץ ובעולם,../images/Emo24.gif

המעניין הוא שגם בטיולים בעולם
אנחנו מעתרים פרסים,
אולי יש קשר
סמוי בין הפרסים באשר הם,,, נראה לי שיש לנו שבב/ראדאר
לגילוי פרסים, בטיול שלנו לדרום אמריקה
השנה ,לפרו, אקוואדור ואיי הגאלפגוס,(שהיה טיול מרתק),באיזו עיירה אני רואה את בעלי מדבר עם בן אדם ברחוב,אני שמה לב שכולו זורח אלי-ומסמן לי בהתלהבות להצטרף לשיחה,"הוא מכוחותינו!!!",מכוחותינו?!
חשבתי בלבי ,מאיפה מישראל
?!
-"לא !!הוא פרסי- מכוחותינו!!!" משיב לי בעלי מסתבר שהוא היה אינטלקטואל פרסי
,גוי, שברח ,הוא נרדף על ידם,כל כך התלהבנו מהמפגש עם פרסי בדרום אמריקה, אני דברתי אתו פרסית,(עד כמה שזכרתי),,על מאכלים, הוא הזמין אותנו לביתו-ואני ממש פחדתי,חשדתי-מי יודע!!! אבל זה היה מעניין לדבר אתו ויותר מעניין לזהות פרסי בדרום אמריקה, אני בטוחה שגם לכם יש את התכונה הזו "לגילוי פרסים",,ספרו

niya

New member
ברורררררר

יה, חשבתי שזה רק אצלנו... גדול

דוטקצי

New member
רק פרסים יודעים לזהות פרסים

כמו שיודעים לזהות אדם שעושה ספורט,:רואים את זה, יודעים לזהות פרסים, אבל רק פרסים יודעים לזהות פרסים

דוטקצי

New member
שעשעי אותנו

niya כתבת "יה, חשבתי שזה רק אצלנו... גדול " בבקשה ספרי ,דוגמאות, ,,אל תהיי פרסית, ספרי, שעשעי אותנו, מנהלת יקרה שלי,,,

דוטקצי

New member
../images/Emo37.gif../images/Emo27.gifראפדם,,,באר גאשדם,,../images/Emo26.gif../images/Emo36.gif

ראפדם,,,באר גאשדם,
,=הלכתי
וחזרתי
עשיתי קצת
ספורט ,עם הרבה חודה, חודה!!!
פינטזתי שאחזור ויהיו סיפורים איך אתם מזהים פרסים ונאדה,,,צ'י שוד
?
רק רוצה לדעת אם גם לכם יש ראדר שמאתר פרסים,

פרויז1

New member
ובכן :

פרסים דור ראשון - לא בעיה לזהות. בעיקר, אם מתחילים לדבר. הכי בולטים הם - לדעתי - האספהאנים. המבטא שלהם ע'ליז (מרוכז/סמיך). גם לטהרנים מבטא ברור לגמרי. בני הדור השני - יותר בעייתי, כי הם כבר סיגלו את ההשפעה העיקרית שהיר זאת המקומית. מבחינה מורפולוגית, יש בולטות, אם כי גם אפגנים ניחנו במידה רבה באותן מעלות של מראה הפנים. על כל פנים, ישנם קשיים וה"זיהוי" אינו קל תמיד.

דוטקצי

New member
קראוותי,פרויז

פרויז, יקירי, התכוונתי שמזהים פרסים לפני שיפצו פה, כי עם המבטא ,זאת לא חוכמה, נכון? אני תמיד מזהה, יש משהו במבט העיניים,משהו שקשה לי להסביר,אני רואה פרסי ויודעת בברור:"הוא מכוחותינו" חשבתי שאנשי הפורום יוכלו לעזור ולהסביר לי מהי התופעה?

פרויז1

New member
אותו רמז לבושה בעיניים,

מראה ברמיזה של נפילת העיניים והעפעפיים כלפי מטה
, לעתים משתלב בזה הראש הנטוי. זהו השריד האחרון לתרבות הצניעות וה"אל תדרוש ואל תבקש" למשזה בושה. אבל מופעים אלה נעלמים כסממן שהוא ייחודי לפרסים בלבד.
אני חינכתי את הילדים שלי כך, שאם יקראו לי לברור בביה"ס בגלל שחטפו מכות 0- אני בעצמי הורג אותם. אם כבר קוראים לי לברור, אז כדאי להם שזה יהיה בגלל שהם החטיפו. כך, בכל תחומי החיים.
אליה וקוץ בה.

niya

New member
יהההה, כמה שזה נכון

מראה ברמיזה של נפילת העיניים והעפעפיים כלפי מטה, לעתים משתלב בזה הראש הנטוי. זה בדיוק זה. זה מצחיק, יש מישהי שאני רואה המון בבריכה, ואני כל הזמן חושבת שהיא פרסייה. מעולם לא דיברתי איתה ולא שמעתי אותה מדברת. וואללה פעם הבאה שאני רואה אותה אני מדברת איתה!!! אבל גם בשוק, מה שסיפרתי שלשום, הזוג הזה שקניתי אצלם - עוד לפני שפתחו ת'פה היה ברור שהם פרסים.

פרויז1

New member
ותחזרי לעדכן אותנו.

אגב : זה מאפיין קבוצות חברתיות נוספות. לזה צריך להוסיף את המבע הכללי ואת המבנה והתבליט כולל ההבעות שתבליות אלו יוצרות. בוקר טוב.

למעלה