זיהוי צב

cerastes

New member
זיהוי צב

שלום לכולם יש לי דיעה משלי לגבי מין הצב,הייתי רוצה לשמוע מהי דעתכם. הצב נקנה מחנות חיות לפני זמן רב והתגלגל לגן החיות התנ"כי. לדעתי מין הצב הוא T. hermanni.פיני אמיתי גורס כי הצב הוא תת-מין צפוני של המין הארצישראלי (T. graeca). אשמח לשמוע דעתכם.

naja

New member
קשה לומר.

יש אפשרות לצלם את הגחון ולצלם מבט מלמעלה? בכל מקרה, אין ספק שמדובר בדוגמא לגידול לא נכון של צב. הוא קיבל דיאטה לא נכונה( עשירה מידי בסידן) וכתוצאה מכך השריון שלו מעוות.

אני לא מומחה לצבים

איזה מין זה אני לא יכול לקבוע. מה שכן נראה שהצב הזה סובל מתת תזונה קשה מאוד. השריון שלו גדל בצורה נוראית והוא נראה די רזה. מה שכן, מבחינת הסבירות שימכרו את אחד מהמינים בחנות חיות בארץ הייתי אומר שהסבירות שמדובר בT. graeca גבוהה בהרבה מזו שימכרו צב תוצרת חוץ שנראה די דומה לו.

cerastes

New member
לגבי השריון המעוות

אם מדובר ב-graeca,אפשר להסיק על עיוות.אך אם הצב הוא Hermann`s,שטיחות השיריון רק תואמת את מאפייני המין,כמו גם לוחיות השיריון הבולטות,הצבע והכיתום,והקשקש הגדול בקצה הזנב.כל אלה לפי מגדיר זוחלים של אירופה,בו גם נכתב כי לרוב, ל-Hermann`s ישנן שתי לוחיות מעל הזנב,בניגוד לצב הנדון,לו יש רק אחת (כמו ל-graeca).מכאן נובע הבלבול. לעניות דעתי,כמעט כל הסימנים מורים על Hermann`s ,אם כי אני מסכים אתך,יונתן,כי נמוכה הסבירות שיימכר צב דומה לזה הישראלי בחנות חיות. על כל פנים,הצב נמצא בגן-החיות מזה זמן רב,והוא לחלוטין לא סובל מתת-תזונה.

naja

New member
לדעתי זה graeca.

גם אם הוא היה Hermann`s, עדיין השיריון שלו מעוות בצורה קשה. עיוות אחד מתבטא בצורה השטוחה שלו עם המדרגה המוזרה בין שורת הקשקשים שמקיפה אותו לבין הלוחיות שנמצאות על הגב. עיוות שני מתבטא בצורה של לוחיות הגב שגדלות בצורת פירמידה ולא גדלות באחידות שאמורה לגרום לשריון כולו להיות עגול. הצורה השטוחה(יתר על המידה) בהחלט עשויה להעיד על תת זונה בעברו(לא רוצה להישמע קטנוני, אבל אני בספק אם גני חיות מאכילים את הצבים שלהם בתזונה נכונה). צורת הפרמידה מעידה ללא ספק ע"כ שלפחות בצעירותו הוא הואכל במזון עשיר מידי.

למעלה