זיהוי ציפורים

RedBishop

New member
זיהוי ציפורים

שלום כולם, לאחר מספר טיולים ברחבי פארק הירקון, נשארתי עם שתי ציפורים שאני עדיין לא מצליח לזהות: 1. ציפור בגודל של דרור, מקור עבה, ישיבה נמוכה (כמו של דרור), נראתה על קבוצת שיחים, הנוצות בגוון אפור צהבהב. החשד שלי הוא שיחנית צהובת בטן, אבל אני רחוק מבטוח. הצעות ? 2. ציפור קטנטנה (גודל של צופית) בעלת זנב ארוך ומורם ובטן לבנה. מהירה מאוד ופחדנית ביותר, מתחבאת רוב הזמן בסבך. החשד שלי כאן הוא סוג מסויים של סבכי, אבל שוב אני לא בטוח. תודה מראש. RedBishop

netbird

New member
מסכים

מסכים עם aquila1 הראשונה נשמעת באמת כמו ירקון (מקנן עד אמצע אוגוסט) והשנייה כמו פשוש (הרב מקננים עד סוף יוני ומעטים ממשיכים עד סוף יולי - כעת אמורים להיות צעירים). שיחנית היא אינסקטיבורית (אוכלות חרקים) ואילו ירקון הוא גרניבור (אוכל זרעים - מקור עבה) כמו הדרור. הפשוש הוא אחת הציפורים הקטנות ביותר בארץ (דומה במימדיה לצופית) וסימן ההיכר שלה הוא זנב ארוך מאוד (יחסית לגוף) שלרב מורם. לסבכיים אין זנב ארוך כל כך. אם הקשבת לקולות, אולי שמת לב למונטוניות שבשירה שלהם (לפשוש יש רק שירה מונוטונית, אך לירקון יש שירה נוספת שאינה מונוטונית).

הראשונה היא כנראה ירקון

או בזבוז אירופאי. מסכימה שהשנייה באמת נשמעת כמו פשוש, אבל לא יזיק לבדוק גם גדרון. ביי, שחר.

למעלה