זיהוי קמיע- לכל הקבליסטים והמבינים במאגיה

RainBird

New member
זיהוי קמיע- לכל הקבליסטים והמבינים במאגיה יהודית- צד אחד:

RainBird

New member
והצד השני הסיפור- מכר שלי מצא אותו ברחוב ונורא מעניין אותו מהי מטרת הקמיע.

גל סופר

New member
היי ../images/Emo13.gif השם חסדיאל שנכתב על הקמיע והשם "לקי" מופיעים לרוב בקמיעות לפרנסה. לעומת זאת, השם "מכבי" והאות ה' בגדול מוכרות לי מקמיעות להגנה ושמירה בדרכים (ומעין הרע). אולי אפשר להסיק מכך שמדובר על קמיע הגנה לרוכל/בעל עסק. עיינתי במספר ספרים, לא מצאתי משהו דומה בצורה מיוחדת. יתכן וזה קמיע שפשוט נבנה ע"י אדם מסוים, ולא מוכר בצורה מסוימת.

RainBird

New member
לדעתו זה כסף. הקמיע לא אצלי כדי לוודא. זיהיתי שם מלאך נוסף- חניאל, והוא מופיע בספר רזיאל באחד המלאכים ששומרים על מיטות ילדים ו"מגן על השערים של רוח המזרח". האם יש לך את ספר רזיאל? ייתכן שהקמיע שאוב משם...

גל סופר

New member
יש לי את ספר רזיאל אך לא מצאתי את הקמיע הזה שם. אולי זה וריאציה אחרת של קמיע מתוך הספר הזה, אך לא נראה לי... משום מה, אינני בטוח שהשם "מכבי" נכתב בספר רזיאל המלאך, אבל אני אחפש.. אולי אמצא את השם הזה שם ../images/Emo13.gif

גל סופר

New member
תוספת השמות "בטד", "זהג" ו"ואח", בעצם מרכיבות שורה מריבוע הקסם של סאטורן (שכן מופיע בספרי קבלה יהודיים, בדר"כ בהקשר להגנה מפני עין הרע, בפרט ליולדת). לק"י זה ראשי תיבות של "לישועתך קיוויתי יהו"ה" (בדר"כ מדובר בישועה כספית ולא רפואית). אגל"א זה "אתה גיבור לעולם אדוני" (מופיע בתחילת הברכה השנייה בתפילת שמונה עשרה). "אלהא דרבי מאיר ענני", מופיע בהמון קמיעות, כביכול "חיזוק" לקמיע ע"י אדם שנחשב לצדיק (בקמיעות אחרים אפשר למצוא את השם "בזכות אליהו הנביא" וכדומה..). יש עוד שמות שדיי מוכרים לי... אני אנסה להיזכר או לחפש את משמעותם שוב. יש שם המון שמות מוזרים שלא נתקלתי בהם בקמיעות "רגילים".. זה קמיע מעניין ../images/Emo13.gif

סיריוס1

New member
זהו קמע לא סטנדרטי ( לא מספר נפוץ ) ולכן... ...הדרך היחידה לדעת על מטרתו זה לשאול מה היו כוונותיו של הסופר שעשה אותו. לפי דעתי זהו קמיע שמגן מפני החיצונים שיונקים אנרגייה מהאדם ואף עלולים לשגעו. זה קמע שיועד למשוך רוח הגנה מאת השם על ידי המלאכים שמוזכרים בו ועיקרו סביב האות ה' שבה כתוב "מכבי" שזה יוצר הגנת אור כוכב ( מכבי = מכוכבי ). כוכב הוא מקור לאור טהור ושמות המלאכים הוא תכונות האור ,שעובר דרך האור ה' שמוזכר בראשי התיבות. מי שעשה מגן זה הוא סופר טוב ולדעתי מקצועי ביותר. לגבי מטרתו האפקטיבית: טוב בכלל להכול: בריאות, מזל ( פרנסה ), הגנה מפני לסטים וחיות טרף, ובעיקר הוא מעולה נגד שדים וחיצונים ( יצורים רוחניים שטפילים לנפש האדם ). אם הוא עשוי כסף פירושו שהוא מקל על חסימות אנרגיה ( "ריבוי אור" ). זו דעתי. ../images/Emo57.gif../images/Emo112.gif

גל סופר

New member
מכבי=מכוכבי? מה, זאת המצאה?...../images/Emo4.gif מכבי= מי כמוך באלים יהו"ה. זה לפחות הפירוש המקובל ביהדות.

סיריוס1

New member
במקור, בימי קדם... ...בר-כוכבה = בר כוכב = בעל הכוכב. מכבי = מכוכבי = כוחי מכוכבי. מגן דויד = סמל כוכבו של אברהם אבינו ( שלב אחד מעל המחומש שהוא סמלם של הכוכבים בכלל ). ראשי התיבות הודבקו בשלב מאוחר יותר. הקשר עם הכוכבים בישראל הקדומה היה מאוד הדוק, אולם היו שהפכו אותם לאלוהות ולכן הם נקראים עכו"ם עובדי כוכבים ומזלות שהיו מקריבים קורבנות לכוכבים כאלים. בישראל הידע לגבי סוד הכוכבים היה יותר מאשר היום. לדוגמא, ידוע בתורות אזוטריות כי אור הכוכבים מאיר בתוך חושך התוהו ויוצר מציאות ומאורעות, ידע זה היה ברור ומובן עבור ישראל של אותם ימי קדם (יציאת מצרים ובית ראשון ) ולכן מעטים הצליחו לקבל כח מאור זה. ומי שכן קיבל נקרא בעל הכוכב = בר-כוכבה או שהיה מוגדר כוחו מהכוכב שנשמתו נכנסת לעולם ולכן נקרא "כוכבי". שכן מעל לכוכבים יש את העולם הבא. ../images/Emo41.gif../images/Emo42.gif

גל סופר

New member
ככל הידוע לי כאשר נכתב מכב"י בקמיעות הכוונה אך ורק ל"מי כמוך באלים יהו"ה". האם זאת פרשנות שלך?... כי לפרש מכבי=מכוכבי נשמע לי קצת הזוי, כמו לפרש מכבי= מכובעי.

סיריוס1

New member
המילה "מכבי" עתיקה מאוד... ...עוד מלפני השימוש בראשי תיבות. אולם אין לי הוכחה לתמוך בטענתי. היא רוחנית לחלוטין. זו דעתי ויתכן ואכן לא נכונה על פי כללים המקובלים כיום...../images/Emo79.gif

RainBird

New member
מכיוון שיוצר הקמיע לא זמין- והקמיע נמצא ברחוב זה לא עוזר הרבה. הסאי באבא אוהב קבלה?

למעלה