זיהומים חוזרים בדרכי השתן

רחלבי

New member

שלום דר', אני בת 72 וזו הפעם הרביעית בחדשים האחרונים שאני סובלת מזיהום בדרכי השתן. הזיהום מלווה בכאבים חזקים מאוד. בכל פעם אני נותנת דגימת שתן לבדיקה 3 ימים לאחר סיום האנטיביוטיקה והדגימה סטרילית, אבל לאחר כמה ימים מתפתח זיהום חדש כאשר התרופה אותה קיבלתי לאחרונה כבר אינה מתאימה כי החיידקים עברו מוטציה ואינם רגישים אליה. כך אינני יכולה יותר להשתמש באופלודקס, ציפרו וזינת. אני אלרגית לניטרופוראנטואין ולכן איני יכולה להשתמש גם ברספרים. עכשיו יש לי שוב זיהום ואני נוטלת סופראקס (צפיקסים) שהבאתי מארצות הברית בלי לדעת אם התרופה מתאימה, כי במעבדה לא בודקים רגישות לתרופה זו שאינה מיוצרת בארץ. אני מרגישה היום יותר טוב. מה לדעתך עלי לעשות כדי למנוע את הזיהום הבא? האם ניתן להמשיך לקחת את הסופראקס במינון יותר נמוך למניעה? האם ניתן להשתמש באחת התרופות שכבר קיבלתי אותן - לשם מניעה? האם להמשיך לקחת גלולות של חמוציות או שמן אורגנו או די -מאנוז, אותן לקחתי למניעה, עם או בלי האנטיביוטיקה? אודה לך מאוד על תשובתך המהירה.

אכן זו בעייה לא פשוטה. אני ממליץ להמשיך לקחת גלולות חומציות. ניתן לנסות משחת אסטרוגן אם אין התווית נגד אצלך. כמו כן כדאי להבדק ע"י אורוגינקולוג על מנת לבדוק אם אין סיבה מיכנית לזיהומים החוזרים.

למעלה