זיהומים פנוימוקוקים וחיסון הפרבנר-כל מה שרצית

פולספגן

New member
אם היה מפורט, לא הייתי שואלת

לא מוזכר שם, אם החיסון ניתן בארץ, אם הוא בתוכנית חיסוני השיגרה.
לא מוזכר שם מה השינוי בינו לבין ה-13 מלבד משפט סתום שהם "שונים זה מזה במרכיביהם".
מה בנוגע להסבר, למה הוחלט לשנות מרכיבים?

אגב, הדף שלכם יצא מאוד חובבני כאשר אפילו יש לכם שם טעות ב-% שלא מתאימה אפילו לילד בכיתה ה', כי כאשר עושים 10 מתוך 100,000 לא מספיק לחלק אחד בשני, אלא צריך גם להכפיל פי 100 ולכן זה 0.01% ולא 0.0001% כפי שכתבתם.

פולספגן

New member
לנוחיותך עשיתי צילום מסך -

אני בטוחה שבספר הורוד, שאתם מכתבים אותו לא רשום את זה, אלא זו הוספה שלכם.

תשובה

ראשית, תודה על הצבעה על הטעות בחישוב (לא הייתי ממהר להסיק ש "הדף יצא מאד חובבני" בשל טעות שטותית שכזו בדף מפורט ונרחב, אבל כל אחד וסגנונו הוא...).

אם תמשיכי לקרוא, בפרק התפתחות החיסון, תראי את ההסבר להתפתחות חיסונים כנגד יותר ויותר זנים, מ 7 עד 23.

פולספגן

New member
הטעות הייתה רק דוגמה

ההסקה שלי שכל הדף הוא אנמי לא נבעה מהטעות הזו, אלא מחוסר מידע (אפילו לא טרחת לרשום מה אומרים הראשי תיבות החדשים).

שנית, הציטטה שהבאתי היא מהדף שאתה מפנה אותי אליו עכשיו ואין שם את התשובות לשאלות שלי, אך אם זו דרכך להתגונן במקום להשיב עניינית זה בסדר, כי כפי שכתבת "כל אחד וסגנונו הוא...".

אז תעשי את זה טוב יותר

ביקשת מידע על התפתחות החיסון עד כדי 23 זנים.
הפניתי אותך לזה:

המאמצים לפיתוח חיסון התחילו בשנת 1911. בשל גילוי הפניצילין, הופסקו תוכניות הפיתוח. בסוף שנות ה- 60, חודשו המאמצים לפיתוח החיסון. החיסון הראשון נרשם בארה"ב בשנת 1977. חיסון נוסף נרשם בשנת 2000 1. עם השנים נוצר צורך לפתח חיסונים נוספים וזאת עקב עליה דרסטית בתחלואה מהזנים אשר לא נמצאים בחיסון הקיים ובשל כך נוצרו החיסונים המכילים 13 זנים ולאחר מכן 23 זנים 1,5.

ישנם שני סוגי חיסונים כיום: חיסון מצומד (conjugate), וחיסון polysaccharide אשר שונים זה מזה במרכיביהם.

Conjugate

החיסון הראשון (PCV7) נרשם בארה"ב בשנת 2000. מכיל מרכיבי מעטפת חיידקית של 7 זנים (4, 9V, 14, 19F, 23F, 18C ו- 6B). ב- 2010 נרשם חיסון ה- PCV13 אשר מכיל 13 זנים אשר ביניהם שבעת הזנים של החיסון הראשון ובנוסף זנים 1, 3, 5, 6A, 7F ו- 19A 1.

Polysaccharide

23 זנים של חיידקי פנוימוקוק מצויים בחיסון זה הנקרא PPSV23 1.
----------------------------------

אני מבין שאת כנראה מצפה למידע אחר / נוסף, שאת לא מקבלת בדף המידע שלנו.
אני מקווה שמרבית הקוראים מקבלים כאן מספיק מידע.

פולספגן

New member
אכן, אני מצפה למידע ולא לאנמיה

את הפיסקה הזו בדיוק ציטטתי לך לפני 2 תגובות והתייחסתי אליה גם בתגובתי האחרונה.

היכן התשובה לשאלתי, למה היה צורך לשנות סוג חיסון? הרי בין ה-7 ל-13 לא שינו, אז למה ל-23 כן משנים?

מה השוני במרכיבים? ואיך זה משפיע?

האם החיסון ניתן בארץ? האם הוא בתוכנית חיסוני השיגרה?

אבל, עזוב, עייפת אותי ואני אחפש את המידע במקומות שנותנים בשר ולא ...

כנראה לא במידע את מעוניינת...

בפרק הבטיחות, אנו כותבים:
"מה מכילים החיסונים כנגד חיידקי הפנוימוקוק המורשים בישראל?"
ומתחת לזה מפרטים את כל החיסונים המורשים בישראל ומה הם מכילים.

בד"כ מי שלא מוצא מידע שהוא רוצה פשוט שואל בנימוס.
אבל את כנראה לא כאן כדי לקבל מידע. ובכל מקרה, את באמת יכולה למצוא מידע רב במקומות רבים אחרים...

פולספגן

New member
לא מאמינה שאני מייחצנת את האתר של וולפסון, אך

הוא עונה על חלק מהשאלות שלי ומפרט בצורה הרבה יותר עניינית על חיסון זה.

rainbow i

New member
גם אני בעד האפשרות להרחיב את הידע

ממקורות נוספים, כולל אפילו האתר של וולפסון...
למרות שלי באופן אישי הוא פחות ברור, ונעשה בו שימוש מרובה במלים שאף אחד לא מבין (חוץ מ-אולי מי שכתב אותו).

לגמרי לא מבינה מה הרעיון לתת את שני החיסונים יחד. זה "בכאילו" מכסה יותר זנים?

או לדוגמה משפט סתום כמו: "חיסון בתרכיב הניתן תוך כדי טיפול בכמותרפיה או הקרנות אינו יוצר תגובה חיסונית נאותה במקרים רבים ועל כן מומלץ לחזור על החיסון 3 חודשים לאחר הפסקת הטיפול".
הרי אם יודעים שזה כך - אז מה ההיגיון לתת אותו תוך כדי טיפול בכימו?

לדעתי האישית קבוצת הסיכון היא גם קבוצה שיותר רגישה לפגיעות מחיסונים. איש לא טורח להתייחס לזה שם.

ושוב, כרגיל - ההמלצה לחסן נשים בהריון למרות שלא נבדק.

בכל מקרה אני מודה שקצת קשה לי להתייחס לחיסון הזה בצורה עניינית - כיוון שזה בדיוק החיסון שהבן שלי נפגע ממנו.
ואני בדעה שאחוז הנפגעים מהחיסון הזה הוא גבוה הרבה יותר מכפי שנדמה - מכיוון שכשהוא ניתן יחד עם חיסון רוטה, אז קשה להפריד ולזהות מהן תופעות הלוואי של הרוטה, ומהן התופעות ממקור נוירולוגי.

פולספגן

New member
למה לעוות את מה שכתוב -

"הריון: כעיקרון מומלץ לדחות את מתן החיסון עד לאחר הלידה מאחר שלא ידועה השפעתו של העובר." (הדגש שלי)
לאחר מכן יש סייג "אולם, בנשים עם סיכון גבוה לזיהום פניאומוקוקלי מומלץ בכל זאת לתת את החיסון בהריון מאחר והסיכון מזיהום שכזה עולה על הסיכון לנזק הפוטנציאלי לעובר ממתן החיסון."

לגבי הכימו, אני מסכימה איתך כי עדיף לבודד את המקבלים טיפול בכמותרפיה או הקרנות מאשר לתת להם חיסון שאף אחד לא יודע מה ההשלכות שלו במקרים כאלו.

rainbow i

New member
אין פה מה לעוות. מה שכתוב זה מה שכתוב...

ומה שחסר או הושמט מהכתוב - פשוט לא נמצא שם.

מה שחסר לי לדוגמה ב-סייג הוא האפשרות החלופית. לדוגמה: בנשים עם סיכון גבוה לזיהום פניאומוקוקלי מומלץ להקדים ולהתחסן טרם כניסתן להיריון.
ובכלל זה מעלה אצלי שאלה מה עדיף לגוף של אשה הרה במקרה כזה, לקבל אנטיביוטיקה שהגוף שלה כבר מכיר, ורק במקרה שבאמת התעורר הצורך, או לקבל חיסון שלא נבדקה השפעתו על עוברים, ומתחיל להצטבר עליו מידע על תופעות לוואי פחות חביבות מה-50% שהוזכרו להלן.
אני מבינה שכתוב "מומלץ" אבל לדעתי זה בדיוק מסוג הדברים שבאמת עדיף להתייעץ באופן אישי עם הרופא המטפל ורופא הנשים, ולקחת החלטה שמבוססת על ידע מורחב יותר, על פני גישת "מומלץ בכל זאת"...

זו דעתי.

פולספגן

New member
הבעיה בסייג שלך הוא תוקף החיסון

החיסון "יעיל" לפי ההצהרה שלהם למשך 5 שנים כאשר מערכת החסיונית שלך סבירה.
בנשים עם מערכת חיסונית פחות טובה, הזמן הזה מן הסתם יירד.
הואיל ועיתוי הכניסה להריון הוא לרוב לא תוכנית לפי בקשה, אז לא ניתן לדעת מתי תכנסי להריון ולכן אין להמלצה הזו הרבה שיניים.
אגב, הם כן ממליצים במקום אחר, להתחסן עד כשבועיים לפני כניסה להריון.

rainbow i

New member
אני מודה שלא קראתי במקום אחר:)

אכן. התוקף של החיסון הוא בעייתי, בין יתר הבעיות שיש בו.
כניסה להריון, במיוחד לא מתוכנן, זו באמת לא תכנית כבקשתך. אני מסכימה איתך לחלוטין.
עם זאת - אם כבר מנסים לקרוא למשהו תכנון בריאות הציבור - לא היה מזיק לפחות לציין את העובדה.
מרבית הנשים כן יודעות שהן מעוניינות להיכנס להריון.
הן יודעות להפסיק לקחת גלולות לקראת המאורע, וראוי שידעו שלא יזיק לעשות בדיקות דם כלליות, לראות מה מצב מערכת החיסון, מה מצב הברזל וה-B12, מה מצב החיסוניות לאדמת ול-CMV - ויקדימו לחזק את מה שצריך, ולהתחסן למה שצריך לפני.
זה יכול לחסוך - מנקודת מבט של בריאות הציבור, בריאות האשה ובריאות היילוד הרבה קשיים, צער ועגמת נפש.

אני שמה רגע בצד את הדיון על המאמר מוולפסון, וגם את המאמר שמור העלה, זה משהו די פשוט ובסיסי שכל רופא משפחה (או רופא נשים) יכול לתת עליו את הדעת.
הפציינטית שלך מספרת לך בשמחה שהיא עומדת להינשא, קח לך עוד דקה לעיין בתיק הרפואי שלה - כדי להיזכר קלות האם יש אצלה משהו יוצא דופן, דלקות חוזרות, מחסור קבוע או עודף קבוע בבדיקות המעבדה (זה הרי עולה במרוכז מובלט באדום), ותוציא לה הפניה לבדיקות מעבדה. שתעשה אותן בזמנה החופשי, או כשתרצה להיכנס להריון. ככה לפחות היא תדע שמומלץ לה.
אותו הדבר גם כשמתייעצים עם רופא נשים על אמצעי מניעה.

המושג הזה בריאות הציבור (או רפואה מונעת) הוא מושג שבהחלט אפשר לפתח, לחזק ולבסס. זה לא עולה לקופה או לציבור הרבה יותר כסף. אלו פשוט מושגים והרגלי עבודה שבכלל לא הופנמו, לא אצל הציבור ולא אצל הרופאים.
וזה עומד עוד לפני מחלוקות על חיסון כזה או אחר.
לא מספיק הדיקלומים הריקים על חיסון כאלמנט מרכזי ב-בריאות הציבור.
זה לא יעבוד לעולם אם לא תתבסס גישה רצינית וראייה לטווח ארוך של המהות "בריאות הציבור".

פולספגן

New member
יש הבדל מהותי בין אמצעי מניעה כנגד הריון מאשר

לחיסונים והוא שאי לקיחת אמצעי מניעה, זה רק מטיב בריאותית בעוד שבלהתחסן על ריק יש לך תופעות לוואי מיותרות וגם מצג שווא של היותך מחוסנת.

למעלה